Én is mindig viszek magammal magazint meg rejtvény újságot. Igazából hiába van nálam ipod is de zenét sose hallgatok és a rejtvényes újságot se szoktam megfejteni mert útközben annyi látnivaló van, hogy az engem mindig le szokott kötni. Valamint ha olyan busszal mentek akkor lehet este még filmet is néztek a buszon.
Csatlakozom az előttem szólókhoz, hiába vittem könyvet, újságot, egyfolytában kifelé bambultam.
Egyébként egy füldugó nagyon jó szolgálatot tud ilyenkor tenni (gyógyszertári kis szivacsos), én majd meg bolondultam, úgy horkolt valaki, de ez segitett átvészelni.
Ez így igaz! Amig világos van, úgy is csak bámészkodik az ember. Aztán meg betesznek valami filmet, majd még egyet. Éjfélig így eltelik az idő. Aztán csak hajnal 5-ig kell valahogy átvészelni az utat. Amikor kivilágosodik, úgy is már Görögországban vagy. Utána megint csak nézelődni fogsz.
Egy ilyen horkolós storinak egyszer én is részese voltam. Az egyik utas egész éjjel úgy horkolt!!! Még hogy horkolt!? Cifrázta is! Reggelre totálisan kialudta magát, igaz rajta kivül senki nem aludt.
#1852142012-05-23 18:12:41 Válasz a #185210. hsz-ra
Engem semmi sem tud, tudott lekötni, csak a nézelődés.
Amikor eljött a filmnézés ideje, hát az sem nagyon. Mondjuk vicces volt a szlovák szinkron, jókat kuncogtunk rajta. Pl. az Alvarez nevű - nem emlékszem melyik film volt ez - női szereplőt Alvarezová- nak szólították.
Ráadásul én nem tudok aludni, néha el-el bóbiskolok néhány percre, de aludni nem megy. Így azt is egyből kiszúrtam, amikor eltévedtünk a Pindoszon az éjszakában. Még csak épülőben volt a pálya. Aztán szakadék szélén fordultunk meg nagy nehezen, a hátul ülők már lógtak bele a semmibe. De akik aludtak, semmit sem vettek észre az egészből.
Minden féle buta magazin, rejtvény, zene... a gyerekeknél láttam dvd lejátszót, notebookot... de minden évben elhatározom, nem viszek semmit, mert csak bámulok kifelé, aztán a 2 film, aztán hajnali 5 ig kínlódás, mert aludni nem tudok, de addigra már Göröghonba ér a busz, első kútnál 2 kv, 4 redbull, kicsi ouzo, aztán indul az új nap:-)))és a nyaralás!!
Én minden útra viszek rejtényeket, és a telefonjaimon van gy csomó zene, kabaré és játék is Egy pár éven keresztül vittem kis DVD lejátszót, de sajnos mára az akkumulátora olyan állapotba került, hogy a címet illetve a rendezőt még meg tudom nézni, aztán kiírja hogy Battery offf
Én is szoktam nézelődni is, néha fényképezgetek is. Egy darabig én is úgy voltam, hogy nem tudok a buszon aludni, aztán bizony rájöttem, hogy mindenki alszik, még ha csak egy picit is, úgy hogy nem is tud róla. A horkolás is megvan mindenhol Nlunk is volt egy úr, aki a felszállás után azonnal el kezdte bontogatni a söröket a hűtőtáskából Na neki hagyták el érdekes hangok a száját Egyébként eddig szerencsére nem nagyon találkoztam igazán kellemetlen utasokkal. Engem talán csak a fokhagymás kolbász zavar, meg ha valaki még az ajtóban rágyújt, aztán amikor száll vissza a pienőnél még egy utolsót szív és benn fújja ki. Az hogy a sofőrök mindenkit megkérnek hogy lehetőség szerint ne használják a buszon a wc-t, mert azt kell szagolni egész úton, aztán a hazautazóknak is, általában nem válik be, ugyanis nagyon sokan talán unalomból is folyamatosan isznak, söröznek. Utána persze hogy szaladgálni kell, pedig általában mondják is a sofőrök, hogy ha kell inkább megállunk extra megállókra is. A legdurvább az a hölgy volt aki még a benzinkúti megállónál is a buszon ment el... No comment...
Az éjszakai buszos filmnézésről jut eszembe, hogy 1998-ban az első görög (egyben első külföldi) utunk alkalmával a megboldogult Jorgos Travellel utaztunk és nagyon stílszerűen a Féktelenül c. filmet vetítették a sofőrök. Igazán kedves volt tőlük.
#1852612012-05-23 22:41:48 Válasz a #185259. hsz-ra
Az egyik buszos utazás alkalmával elromlott a dvd lejátszó, így előkerestek a sofőrök valami rogi VHS filmeket. Asszem a Száll a kakukk fészkére és hasonló vidám filmek mentek. A végén már mindenki le akarta magát vetni a hídról... Na az egy élvezetes út volt Múlt nyáron vizsont a Mamma Mia, a Görögbe fogadva és a Bazi nagy görög lagzi volt műsoron. Néha betesznek olyan filmeket is, amiket az utasok visznek. Van amikor olyan megy ami nekem nem jön be, na olyankor volt jó a kis DVD lejtszóm
Egyik évben pedig -ilyennel eddig nem is talákoztam - az indulástól kezdve folyamatosan ment a dvd. Volt hogy stand up comedy, volt hogy útifilm és persze a játékfilmek. Teljesen meglepődtünk, hogy végig nézelődhettünk...
Nekünk is este volt filmezés. Megnéztük az Indiana Jones-t meg valami Amerikai pitéhez hasonlót. Hogy visszafele mi ment azt nem tudom. De amikor rövidebb 2 napos külföldi kirándulásra mentünk ott pl. utifilm ment. Mondjuk az se volt rossz már amennyit láttam belőle egy egy szundikálás közben.
Köszönöm mindenkinek a jó tanácsokat, megfogadom őket!
Sajna a bámészkodás engem nem köt le, mert számomra a Szerb és Macedón autópálya és környéke nem valami nagy látvány (Kivéve persze, Belgrád és az egyik hegyes-völgyes Macedón rész) főleg, hogy mindig ugyanarra megy a busz.
MaciG! Látom Lefkadára utazol. Az oda vezető út látványos lesz, függetlenül attól, hogy zömében autópályán halad a busz. Alagútba be, alagútból ki és mindig más látvány tárul eléd. A Pindusz-hegység gyönyörű!
Na engem a buszos úton pont a filmnézés nem kötött le. Akkor tudtam volna aludni, hiszen a horkolós bácsi a filmet nézte, hagyott volna minket. Ahogy vége lett filmnek, bealudt és el is kezdte.
Érdekes, hogy mindig a pár söröcskét-egyebet lehajtók között vannak a horkolósok.
Láttam már buszon igazi részeg embert is...na azért az nagyon gáz volt..mindenki attól félt, hogy rosszul lesz, aztán majd miatta kell megállni 10 percenként..Hálistennek elaludt,de az a piaszag....
Sajnos vannak emberek, akik nem tudják hol a határ.