Sziasztok!
Ma reggel online foglaltunk autót a Pefanisnál, 5 napra 110 euro ford fiesta. szerintem jó ár. Az autót az apartmanhoz kértük.
kriszke nagyon köszi a sok infót.
Zsofi86 nemsokára váltjuk egymást Svoronátán. Ti melyik utazási irodával mentek?
Hm Kónyu ez a citromos tipp... itthon is így isszuk, de azért az mégiscsak más.....
vkriszke: most már nem tudlak tovább méltatni, még az éttermet is bejelölted egyszerűen kész! Tudom butaság, de én még azt is megnézegettem, hogy az autóbérléses napokon, hazafelé melyik városba hová üljünk be (Skala a végállomás, így szerintem Argostoli, Sami, vagy Poros jöhet szóba még) Assos az ebédes-megoldás lesz
Zitas! Lehetne egy kérdésem hozzád? Itt, mert hátha másnak is fontos: megnéztem Pefanis online bérlős oldalát, s ott ött napra a FOrd Fiestát, amit írtál, azt 175 EUR-ra írják. Hogyhogy csak 110-et kérnek? Vagy ezt most nem értem..... De nagyon nem volna mindegy!
Köszi a választ! Két hét múlva, már mi sem az izzadtságunkban fürdünk
#1885842012-06-23 19:14:49 Válasz a #188553. hsz-ra
Az elmúlt 2 nyáron (is), bár mi nem vezetünk, de másokkal közösen béreltünk Skalán autót a Greekstones-tól. Volt olcsóbb is, de ez tűnt a legtutibbnak, és mint kiderült, nagyon korrektek is voltak. Első nap este odamentünk négyen, megbeszéltük, kifizettük, lepapiroztuk (adatok, ilyesmi, vagyis a szerződés) térképet kaptunk, elvittük a kocsit, utcsó nap este visszavittük, csak átadtuk a kulcsot, ki sem jött a pasi, hogy hoztunk-e hozzá autót, megköszönte, kértem még egy új térképet, mert az előző rongyos lett, és távoztunk. Az üzemanyagot sem nézte meg, pedig fél tankkal vittük el, és akár üres is lehetett volna. Szóval se dombornyomott kártya, sem más nem kell (nyilván útlevél, jogsi, forgalmi - de ez asszem logikus). Deposit, foglaló nem kellett!
#1885882012-06-23 19:35:31 Válasz a #188569. hsz-ra
Online végigvittük a foglalást júl.3-8-ig ez 5 nap, 110-re jött ki,
de ezen a honlapon néztük:
http://www.pefanis-carhire.com/
Viszont az előbb válaszoltak, hogy nincsen erre az időpontra már ez a kocsi. És ezen a honlapon nem az aktuális árak vannak fent, így ezt jól benéztük.
Ford focus és Daihatsu Cuore lenne 175 v. 200euro-ért.
Akkor viszont mindegy hogy ők v. a greekstone.
Itt végigszámolva azt hiszem a jó árak jönnek ki. Pedig amit te linkeltél, az modernebbnek tűnt, dehát úgy látszik, az árakat nem frissítették. Mondjuk nem is nagyon tudunk online foglalni, hiszen itt csak 3-5-7 napot ajánl fel, mi meg négy napra szeretnénk.
Tényleg elfogyott volna már most az az autótípus amit kinéztetek? Ezt furcsállom, hiszen általában helyben is mindig van, nem igazán az a megszokott, hogy valaki előre, online foglal ilyen helyen, vagy igen?
Mindjárt megsasolom a greekstonos árakat is.
Köszönjük a képeket.. Nagyon szépek öröm volt őket nézni.. Pár nap múlva már mi is ehhez hasonló képeket készíthetünk..
Persze nem jönne rosszul az sem amikor felteszel az egész nyaralásról képeket..
Zsokrinek és mindenkinek köszönöm az elismerést, én örülök, hogy ha már 1 hasznos dolgot tudtam átadni, bavallom azért is kezdtem bele nehezen, mert csak 1-2 infót tartottam értékesnek.
A Greekestonses nem olcsó, de teljeskörű a biztositásuk, bármilyen kis sérülésre, karcolásra (hulló vagy felpattanó kőre is) vonatkozik. Nyaralás végén aztán gondolkozik az ember, hogy nem lett volna e elég az olcsóbb is, de azért csak jobb egy nyugodt, autó miatti aggodalmaktól mentes biztonságos nyaralás...
Sziasztok.
Teljes mértékben egyetértek Kónyuval, a sziget álomszép. Szeptemberben mi is a Greekstones autókölcsönzőt vettük igénybe, de milyen jól tettük, a születésnapomon már haza fele mentünk Skalába, elhagytuk a Xi-beach-t,szép lassan 30km/h a kecskék is benéztek az ablakon , mikor egy pillanat alatt megpördültünk és nekivágódtunk a sziklafalnak, ez délután fél 5-kor történt, a görögök azonnal megáltak,segitettek ,hívták a kölcsönzőt, pillanatok alatt ott volt a segítség, kárszakértő, tréler, autó amivel haza vittek Skalaba. Hihetetlen de este hatkor minden rendben volt, papírok aláirva,pedig Kb. 50 km. Itt és most mégegyszer szeretném megköszönni Marcsinak,aki azonnal ott termett,mindenben maximálisan segitett, probléma kezelő készsége rendkivüli. Aki ccsak teheti látogasson el KEFALONIÁRA. Az autón full biztosítás volt, önrész nélkül,nem sérultünk meg , és fizetnünk sem kellett.Egy jó tanács, ha esik ,vagy nedves az út, úgy csúszik mint a zsír,csak óvatosan .
Szeretném Kefalóniát újra látni, most még azt lenne jó tudni, kapok-e kölcsönautót
Aki velem utazik egy időben, mindenkinek nagyon jó nyaralást, a készülődőknek pedig kellemes napokat itthon.
Hazaérkezés után jelentkezem.
Üdv mindenkinek!
(ha tehetem, kintről bejelentkezem)
De aranyosak vagytok! Köszönöm az infokat, megnyugodtam, ezek szerint sima ügy az autóbérlés is, mint a robogó vagy a quad. Ezeket már béreltünk kb annyi "bonyodalommal" amit írtál Kónyu.
Szeretném megköszönni mindenkinek, mert rengeteg hasznos és a holnap kezdődő nyaralásunkat segítő infot kaptam Tőletek.
Hálás vagyok, hogy rátaláltam erre a fórumra, nagyon önzetlen és kedves, hogy mindenki hozzájárul a hírmorzsáival, válaszaival az utazók, érdeklődők kérdéseire!
Zitas, mi a Personal Tours-nál foglaltuk az utat. Így hogy váltjuk egymást, nem tudlak informálni Svoronataról, de nagyon jó utat, kellemes és pihentető nyaralást kívánok! Aztán majd itt megbeszéljük
Nikóca, Zsófi!
Én is kívánok Nektek minden jót és szépet a nyaralásra, és gördülékeny utazást!
Várunk majd Benneteket, ha megjöttetek! De ezt nem kell elkapkodni
Kriszke!
Tovább már én sem fényeznélek , de tudod, úgy kellenek a friss hírek, mint egy falat kenyér! Ha bármi eszedbe jut, még, akkor ki vele bátran, és ha kicsit bővítenéd az albumot, arra is vevők lennénk!
De az eddigiekért is hálásak vagyunk!
#1886372012-06-24 11:09:45 Válasz a #188633. hsz-ra
Zsófi!
Egy dologgal lehet gondod, főszezonban lehet időleges autóhiány, ezért szoktak ilyenkor néhányan online lefoglani-megrendelni! Mi mindig előszezonban megyünk, akkor ez nem érvényes. Vagyis első nap első dolgod legyen, hogy elugrasz a kölcsönzőbe, akkor van a legtöbb esélyed, így ha épp aznap nincs egy autó, még válogathatsz a lehetőségek közt. Sokan érkeznek Veled együtt a szigetre, nehogy autó nélkül maradjatok!
ja, és megpróbálhatsz alkudni, nekünk eddig mindig sikerült, de a főszezon lehet más.