Ezt a hozzászólást ma délután egyszer már bepötyögtem. Sajnos az elküld gombra kattintás után egyszerűen eltűnt a hozzászólás
A hellasz.hu-n nem fordult elő eddig ilyen hiba, ezt a fórumot ebből a szempontból (is ) jobbnak ismertem meg, mint az index fórumait. Ott mindennapos a hsz-ek eltűnése, remélem, hogy a hellasz.hu fórumain ez csak egy ritka hiba
Na, a lényeg az, hogy ma reggel meglátogattuk a helyi halboltot, hogy megvegyük a hozzávalót a második kedvenc görög ételemhez, a gavroszhoz.
Egy jobb halboltban többféle apróhal is van, nem mind jó gavroszhoz. Mivel mi nem tudjuk őket megkülönböztetni, ezért kérjük az eladó segítségét.
A Sartiban lévő halboltban is kétféle apróhal volt, a másik az szardella volt.
Ha megvettük a halat, akkor meg kell kérni a boltost, hogy tisztítsa meg a halat. Egy jobb halboltban ezt meg is csinálják. Ha nem tisztítanák meg, akkor nekünk kellene, ami elég keserves munka. Ezer apróhal fejét le kell tépni, a belét kiszedni. Brrrrr
Ha megvan a tisztított apróhal, akkor otthon be kell fűszerezni. Ez most (egyéb fűszer híján) nálam azt jelentette, hogy jól besóztam a halakat és kis olívaolajat öntöttem rá. Ebben a fűszerben dekkolt a hal, ameddig mi a parton voltunk
Hazaérve a halakat beleforgattam az itthonról hozott liszt - kukoricaliszt keverékbe és forró olajban nem hosszú ideig sütöttem.
Az elkészült halakat sültkrumplival ettük, nagyon finom volt.
A barátnőm úgy szereti, hogy a tisztított kishalaknak kiszedi a gerincét is, a hal két felét szétnyitva lisztezi be. Így is nagyon finom, az így sütött halat úgy lehet enni, mint a chipszet
Ha valaki tudná, hogy mi a gavrosznak való hal neve, az megírhatná, hogy tudjam, hogy otthon milyen halat keressek, ha gavroszhoz támad kedvem
A fórum működésében valami nem tökéletes. Az előbbi hsz-em ismét elveszett volna, ha nem mentem el azelőtt, hogy az elküld gombra kattintok. Az elküld gomb megnyomása után ugyanis az "invalid session" üzenet jelent meg, és a fórum központi lapjára dobott.
Szerencsére most mentettem (délután ezt nem tettem meg ), ezért vissza tudtam hozni a hozzászólást.
A hellasz.hu fórumon nem vagyunk ahhoz hozzászokva, hogy elvesszenek a hsz-ek, kérem megnézni, hogy mi lehet a hiba.
Egy jobb halboltban többféle apróhal is van, nem mind jó gavroszhoz. Mivel mi nem tudjuk őket megkülönböztetni, ezért kérjük az eladó segítségét.
A Sartiban lévő halboltban is kétféle apróhal volt, a másik az szardella volt.
Ha valaki tudná, hogy mi a gavrosznak való hal neve, az megírhatná, hogy tudjam, hogy otthon milyen halat keressek, ha gavroszhoz támad kedvem
Bocs, de ez egy értelmetlen kérdés már önmagában!!!
A gavrosznak való hal, maga a GAVROS - Γαύρος!!! Ez nem egy ételfajta, mint például a pörkölt, ami többféle húsból és többféle módon is elkészíthető!
Ez a hal fajtája... mint a ponty, lazac, szardella vagy a tzipoura... tehát gavroszt keresni, ha gavroszhoz támad kedved!
Hasznos eszmecsere, most legalább tudok gavroszt kérni. Az elkészítését tökéletesen leírtad PierrKardán, a kagylóért meg külön köszönet. A tálalást legjobb tele hassal nézegetni
#1951332012-09-04 20:40:31 Válasz a #194643. hsz-ra
Asteri írta:
Szia Jorgo!
Én is itt írok neked, mert a másik topic-ba nem igazán való :)
Szóval, szerintem a "Vinsanto" az egyik legfinomabb ital, már ha valaki az édes borokat szereti.
De nagyon hasonló hozzá a cyprusi "Commandaría" is.
Honnan tudtad, hogy ismerem? :)))
Eszter
Persze hogy ismered, mert sokszor voltal Santoriniben.
Akkor megegyeztunk, ezek a legjobb edes borok:
Vinsanto > Commandaria > Mazsolabor