#2012812013-04-21 08:36:23 Válasz a #201269. hsz-ra
Hát bevallom töredelmesen, hogy a várba mi sem másztunk fel...valahogy nem volt ínyemre...párom szerint csak azért, mert nem ókori.
Fogalmam sincs gyalogszeren kivül hogyan lehet oda felmenni.
A nyaralás vége felé én mindenáron a Burtzi erődbe akartam átmenni (az, ami Nafplionban a vizben áll, mint egy kis sziget), de oda sem tudtam, hogyan kell.
#2012822013-04-21 08:42:01 Válasz a #201281. hsz-ra
Pedig autóval fel lehet menni, előtte van parkoló is - legalábbis azt olvastam itt a fórumon-, nektek még egyszerű lett volna. Lehet, hogy nem ókori, de csodás lehet onnan a kilátás, és mégiscsak "kövek" között van az ember .
Mintha valami kisvonatról is olvastam volna Nafplioban - bár lehet, hogy keverem valamivel?
#2012892013-04-21 13:27:54 Válasz a #201282. hsz-ra
Sziasztok, igen fellehet menni kocsival, de ha jól emlékszem kis utcákon kanyarogtunk, és alig volt kitáblázva. Azért ebben az évben is megkeressük a felfelé vezető utat :lol: kisvonatra nem emlékszem....
#2012912013-04-21 14:36:25 Válasz a #201282. hsz-ra
Egyszerűen lusták voltuk felmenni, általában estére mentünk át Nafplionba, vagy nap végén egy-egy kirándulás után kötöttünk ott ki, és akkor már csak sétálgattunk, fagyiztunk, máshoz nem volt kedvünk.
Valami városnéző kisvonatról én is hallottam, de most hiába kerestem rá, nem igazán találok róla bővebb infot.
#2013152013-04-22 08:32:53 Válasz a #201314. hsz-ra
Szia Lililuca!
Az idő még szerintem elviselhető lehet, mi 2 éve szeptember 20. után voltunk, és akkor még nagyon meleg volt, totál nyári idő.
A nyitvatartásokkal lehet gond inkább, az üdülőhelyeken ilyenkor már alig-alig van nyitva üzlet.
Csak ilyen későn tudtok menni?
igen, sajos úgy néz ki csak ilyen későre tudnánk tenni a nyaralást, viszont pont-e miatt nem vagyunk benne biztosak, hogy menjünk-e. október közepe már necces azért időjárásilag meg hát az üzletek sincsenek nyitva.
Ezrét is néztünk akkor már mindél lentebb lévő nyaralóhelyet.
Értem.
Pontosan mi is választottuk anno Tolot, hogy minél délebbre legyen.
Kirándulni, csavarogni ilyenkor a lehet a legjobban, kora ősszel. Arrafelé meg ugye ez fontos szempont, hiszen iszonyú sok a látnivaló.
Szerintem még fürdeni is lehet akkor bőven, legfeljebb nem lesznek ilyen egész napos strandolások, napozások.
Úgy gondolom, hogy mindenképp élveznétek az ottlétet.
igen, csak attól is félünk, hogy befizetjük és aztán törlik az utat mert nem leszünk elegen:( volt már ilyen a Grandnál, mondjuk arra nem emlékszem, hogy Tolo esetében is így történt-e.
#2013232013-04-22 10:04:36 Válasz a #201322. hsz-ra
Uh...igen, ez gáz lenne, hogy nem tudni előre lesz-e utolsó turnus, vagy sem.
Gondolom busszal mennétek, azért lenne fontos irodánál foglalni. Mert ha egyénileg mennétek autóval, akkor nem lenne gond.
Nem irigyellek, hogy ilyen nagy dillemában vagy.
De szoritok, hogy megoldódjon!
Pedig autóval fel lehet menni, előtte van parkoló is - legalábbis azt olvastam itt a fórumon-, nektek még egyszerű lett volna. Lehet, hogy nem ókori, de csodás lehet onnan a kilátás, és mégiscsak "kövek" között van az ember .
Mintha valami kisvonatról is olvastam volna Nafplioban - bár lehet, hogy keverem valamivel?
Szia Anyuci68!
Igen, fel lehet menni autóval. És a bejáratnál lehet parkolni. De, ha ti busszal mentek Nafplionba, és nem kívántok lépcsőt mászni, fogjatok egy taxit. Nem hinném, hogy ez a rövid táv horror áron lenne.
Lefelé akár jöhettek a lépcsőn, és már bent is vagytok a városban, ahol folytathatjátok a nézelődős programot.
Semmiféle kis utcás bolyongás nincsen, egyébként. Simán meg lehet találni az utat.
Mellékelek egy térképet, hogy látható is legyen. https://goo.gl/maps/OYaxY
A busztermináltól az erődig szóló utat tettem a térképre, bár ha taxiztok, máshonnan is indulhattok.
Kisvonatra nem emlékszem, rákeresve sem találtam semmit.
#2013472013-04-22 20:48:06 Válasz a #201330. hsz-ra
Köszi Melus, a taxi ötlet nem rossz. A baj az, hogy momentán 1 emeletnyi lépcsőzés is komoly nehézséget okoz, lefelé meg még rosszabb, kell találnom valami csodaszert, hogy ez nyárig rendbe jöjjön. Majdcsak lesz valahogy, van még addig 3 hónap. Még az autóstop is szóba jöhet
#2013482013-04-22 21:52:29 Válasz a #201314. hsz-ra
Kedves Lililuca!
Mindig elő-és utószezonban utazunk Toloba. Tavaly június elején és ősszel voltunk. Októberben az utolsó turnussal. (Grand tours) Csodálatos idő volt, 30 fok közeli vagy azt meghaladó hőmérséklettel, a tenger pedig sokkal kellemesebb volt, mint nyár elején. Talán két alkalommal esett az eső. Ebből az egyik valóságos égszakadás volt,de az emberfia nem mindig eszik tavernában úgy, hogy közben ömlik be a víz . Másnap a vihar után újra csodálatos volt az időjárás.
Az üzletek is nyitva voltak még. Volt elég gyros,moussaka, pasticcio fagyi, ouzo . Én alig 1 hónap múlva újra ott leszek , de ha az idei évben is a terveim szerint alakul, akkor októberben kizárólag az utolsó turnussal utazok .
Az október közepi turnussal voltatok? Ez elég jó hír, hogy ilyen jó volt az idő. voltatok már többször októberben vagy tavaly először? Mennyi idő alatt értetek le?