Sziasztok! Tud valaki esetleg valamit a Fteri beach megközelithetöségéröl? Vizitaxi ? Honnan indul?
Lujzia!
A szomszédos Agia Kiriaki beach bal csücskében van lehetőség kishajót bérelni. Hogy vízitaxiként működik-e, azt nem tudom.
Nekünk nem sikerült, mert iszonyatos szél fújt, később a vihar is megérkezett. Ilyen időben, nem kockáztattunk....
Bár ők már tudták, hogy mi készül, talán ki sem adták volna....
#2035732013-06-03 11:18:17 Válasz a #203547. hsz-ra
Szia!
Én külföldi fórumokról szedtem az infót, mert tervben van ez a bícs ( ) is:
Szóval a közelében(?) van egy Zola nevű falucska, ahonnan lehet vízi taxizni ( a fórum szerint csak hétvégén)a faluban egy Theo nevű ürge tudja a hogyan-t és a mennyiért-et!
#2036442013-06-04 15:20:04 Válasz a #203618. hsz-ra
Majszi, a lépcső jó állapotú, már ahol van.
Viccet félretéve, betonlépcső vezet lefelé, vas korláttal. Nem egyenesen, hanem vannak beiktatott fordulók, amik felfelé pihenőhelyül is szolgálhatnak. Vannak részek, ahol nem lépcső van, hanem inkább, lejtős rámpaszerűség, de ez is beton. Fix a lábad alatt, nem mozog. Viszont vannak, - voltak, tavaly - olyan részek, ahol hiányzik a korlát, illetve ki van dőlve. Van, ahol, csak mozog, tehát olyan, mintha nem lenne. Gondolom a kőomlások következménye... De, elég széles a hely ahhoz, hogy el lehessen menni ezeken a részeken, nyugodtan. Egy tériszonyos nem biztos, hogy egyetértene velem. A vége táján, pedig fapalló van, alátámasztva. A legvégén ugranom kellett, mert kimosódhatott az alátámasztás, és félméter magasan billegett.
De, azt gondolom, szezon előtt rendbe teszik, a téli rombolás következményeit, és egyáltalán nem biztos, hogy ti találkoztok idén hiányzó korláttal, vagy mozgó pallóval.
A biztonságos lejutás megkönnyítésére, magam részéről zárt lábbelit ajánlok, a tájjal együtt sok mindenre kell majd figyelni.
Igaz, ez több helyre is igaz a szigeten, mi mindig viszünk cipőt, ha kell, csak előkapjuk a csomagtartóból.
KAKO LAGADI
Ide másolom, a beszámolómból az ide illő részt, ahol épp ezt ecsetelem.
Legalább kiderül, hogy érthető-e, annak, aki még nem járt ott.
" Kako Lagadi Poros és Skala között található. Tábla nem jelöli a helyet, és az útról nem is látható, csak egy kisebb részlete, ahol világosabb a víz. Nem könnyű elmagyarázni a pontos helyet, de azért kísérletet teszek rá. Skala felől, a főutca végétől 7,2km, 8 perc, a tervező szerint. Kb. 5,5 km-nél van egy erős balkanyar, majd pár száz méter múlva egy jobb. Itt már irányban, illetve egyenesben vagyunk. A maradék távot ezen az úton kell megtenni, aztán jobb oldalon lesz egy szalagkorlát, ami hirtelen véget ér. Éppen itt lehet letenni az autót, vagy motort, könnyen lehet, hogy már van egy-két parkoló járgány. Ha körülnézünk, azt látjuk, hogy egy völgy van alattunk, és felettünk is. Nem az itt induló ösvényt kell választani, hanem egy kicsit felfelé kell sétálni, a szalagkorlát mentén, majd átlépve, már látszik a helyes út. Azt mondanám, hogy egy félköríves utat kell bejárni, elmenni egy fa mellett, és irány lefelé. Innen már nem lehet eltéveszteni. Flip-flop papucsot nem javasolnék, mert a végén, sziklákon kell átjutni. Mászásnak sem mondanám, mert igazából köztük kell lépkedni, és akad fogódzó is. A nehezített rész nem hosszú, ezért bárki abszolválhatja, ha egy kicsit kalandvágyó. És a hely bámulatos, a látvány pedig a jutalom! "
A Limenia, pedig ha tovább mész Poros felé lesz. Végig mellette vezet az út. Bár ennek utána kellett néznem, mert nem tudtam a nevét.
Láttunk néha fürdőzőket, és a napsütésben tényleg szép ez a partszakasz is. De nálunk nem viszi a pálmát...
sziasztok! Februárban lefoglaltam két hétre szállást kefalónián, viszont ahogy nézem az árakat két hétig biztosan nem tudok bérelni autót. Most azon gondolkodom, hogy evégett lemondom egy hétre! Dönteni elég nehezen tudok. Szerintetek autó nélkül nagyjából egy hétig mit tudnék csinálni a szigeten? ( a "fekszem ugyanazon a strandon" azt nem szeretném) van ötletetek? gyalog, átúszás bármi.. Feljebb írta Ákoska hogy 20 euró volt a moci, nem tudom, az 2 személyes? (bár nemtudom B-re odaadnák -e )
Szóval tapasztaltak ötletét várom... köszike
Még az a lehetőség is szóba jöhet, hogy módosítom a szállást és Lassiban szállunk meg, és onnan van busz mindenfelé. Mennyire megbízható a menetrend? köszi
#2036942013-06-05 10:37:46 Válasz a #203685. hsz-ra
Igen két személyes! Sőt a mi csoportunkban volt aki egészen fel Assos-ig elmentek robogóval skala-rol. A Lixuri felé vezető úton meg vissza fordultak az eső miatt! Próbáljatok meg csatlakozni másokhoz az autóba hátha van hely!
#2037132013-06-05 15:00:38 Válasz a #203710. hsz-ra
Azt nem tudom sajna,de mivel mi előszezonba voltunk így akkor biztos olcsóbb volt.Szerintem jobb ha interneten vagy e-amilba foglaltok mert ki tudja hogy lesz e akkor szabad robogó!