Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 10186
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ladybirdke
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
46 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207059 Üzenet linkje2013-07-18 15:41:47 

Sziasztok.

Mi is a Rinába megyünk, aug 5től icon_smile.gif Még sosem voltunk Görögországban, ezért szívesen veszek minden aktuális infót. icon_smile.gif Parga- környéki helyek, hová érdemes menni, stb, árak, hová érdemes beülni, ilyesmik.

(bocs, ha én voltam béna és nemrég írta valaki, de egy 1,5 éves ikerpárt terelgetek.... icon_lol.gif )

Ja, mi busszal megyünk, Szegedről

# 10187
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Opi064
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207081 Üzenet linkje2013-07-18 20:56:24  Válasz a #207059. hsz-ra Előzmény #207059

"Még sosem voltunk Görögországban"....csak jóakaróként szólok: vigyázz, Parga, illetve az egész Göröghon függőséget okoz!
# 10188
Ladybirdke
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
46 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207091 Üzenet linkje2013-07-18 22:10:23 

ezt eddig is sejtettem... icon_smile.gif Már,hogy függőséget okoz. Hisz változatos földrajzú ország.

De tényleg érdekelne, mik a legaktuálisabb tudnivalók.... icon_wink.gif

# 10189
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207094 Üzenet linkje2013-07-18 23:06:57  Válasz a #207059. hsz-ra Előzmény #207059

Szia!
Az egy dolog, hogy Görögország függőséget okoz, de Parga-val nagyon magasra teszitek a mércét. icon_smile.gif A szárazföldi (ismertebb) nyaralóhelyek közül messze messze a legszebb. (Legalább is szerintem, de azt hiszem sokan osztják a véleményem.) Ezt már csak majd a szigetek űberelhetik. icon_smile.gif
Én ugyan idén nem voltam, de tavaly és tavalyelőtt is.
2011-ben két hetet töltöttünk Pargán. Mint korábban írtam, én már nem merek motorozni, így csak autóbérlés volt a választható opció. Első kirándulásunk a Jón-tengeri hajókirándulás volt, ami nagyon tetszett és ízelítő volt Lefkadaról, Kefalónia-Fiscardo-ról, és Ithaka szigetéről.
Aztán béreltünk 2 napra autót és átmentünk Lefkadara, amennyire lehetett körbejártuk. Nidriben kivettünk egy éjszakára szobát. Felejthetetlen élmény volt, oda még mindenképpen szeretnénk eljutni, de csak akkor, ha lesz annyi pénzünk, hogy két hétre menjünk, és legalább egy hétre béreljünk autót.
Aztán elmentünk a Vikos-szurdokhoz egy napos fakultatívra, ami érinti Ioannina-t. Ez egy szép kis város, egy nagyon szép kis tó partján. Itt is van Ali pasának egy vára.
A Vikos szurdok is lélegzet elállító látványosság!!! Európa (de ha jól emlékszem, akkor a világ második) legmélyebb szakadéka található itt, nagyon érdekes kis hegyi falvakkal (Monodendri, Papingo stb.) Esetleg keress utána a youtube-on, érdemes!
Azután voltunk az Acheron folyó torkolatánál kishajóval. Ez a kirándulás is de. 10-kor indult a kikötőből, ez is fakultatív volt. Nekem ez a kirándulás is nagyon pozitív meglepetés volt, mert nem számítottam rá, hogy a nyugati oldal partvonala ilyen csodás, sziklákkal csipkézett part.
Volt két kis barlang, ahova bement az egész hajóval a kapitány. Nagyon jó volt. Azután a folyó torkolatánál kb. 1 km-t felhajóztunk a folyón. Nagyon érdekes szép smaragdzöld színe van a folyónak. Majd megfordul a hajó, és a torkolatnál megáll kb. egy órára Ammoudia településen. Itt vagy frappézik (mythos-ozik) az ember, vagy kimegy a finom homokos tengerpartra pancsolni egyet. Azután tovább indul a hajó visszafelé, és akkor látható a torkolatnál, hogy a tenger és a folyó színe szinte élesen szétválik. A smaragdzöld, és a tengerkék kontrasztja!!! Nagyon izgalmas!!!
Visszafelé úton pedig megáll a hajó a csodálatos Lichnos beach-en, és kb. 2 órát tartózkodik ott, ahol lehet szintén fürdeni, kajálni, sörözni.
Kb. du. 5-re ér vissza a hajó a kikötőbe. Szerintem ezt a kirándulást se szabad kihagyni, és szerintem ez nem is drága, mert 12 euro volt, és óriási élmény volt.
Voltunk még kisvonattal az Ali pasa várában.
Ezen kívül egy napot voltunk a Valtos-on is, az a váron túli nagy strand.
Két napot voltunk a városi strandon, ahol béreltünk egy vízibiciklit, és átmentünk a várossal szemben lévő kis szigetre. Át is lehetne úszni, mert nagyon közel van, de egyrészt a párom nem tud úszni, másrészt át akartuk vinni szárazon a fényképezőt és a kamerát, mert gyönyörű képeket, felvételeket lehetett csinálni a szigetről és a vizibringáról is. Kőrbebicikliztük a szigetet, és elbringáztunk a kis strandig és vissza, úgy hogy ez is nagyon szuper volt. De legtöbbször a kis strandon voltunk, ami a Bakastól van 50-100 méterre. Nekünk ez a kis strand jött be a legjobban. Gyönyörű, festői, főleg a strand jobb oldalán fent lévő kávézóból nézve!!!

2012-ben is Pargára mentünk, (de most csak egy hétre) mert a barátnőmék is odautaztak, és megdumáltuk, hogy akkor közösen bérelünk autót 3 napra, és átmegyünk 2 napra Korfura. Előre foglaltunk szállást egy éjszakára, és amennyire tudtuk körbejártuk Korfut. A harmadik napon pedig elkirándultunk Glyki-be, az Acheron folyó forrásához, és még egy-két Pargatól délre található tengerpartra. Egy napra ismét átmentünk A Valtosra. Felmentünk a Pargai várba. 1-2 napot voltunk a kis strandon, és vége is volt az egy hétnek.
Parga, maga a település is annyira változatos, és gyönyörű, hogy nagyon nagyon kevés egy hét csak erre is. Bármelyik részén állsz meg Pargának, mindenhol azt érzed, hogy "ez gyönyörű, ez festői!"
Sajnos Paxos-Antipaxos hajókirándulásra egyik évben sem sikerült eljutni, pedig mindkétszer tervben volt. De mint láthatod, mi is igyekszünk elég sok mindent látni, sokfelé eljutni, és mire Paxos-ra sor kerülhetett volna már mindig olyan hullák voltunk, hogy azt mondtuk, hogy kell már legalább két napot pihenni is mielőtt hazautazunk.
Úgyhogy Paxossal még adósak vagyunk magunknak, mert azt mondják, hogy az is gyönyörű.
Szóval nagyjából ez a mi Parga-nk. Ha bármi kérdésed van csak írjál bátran, amire csak tudok, szívesen válaszolok.

# 10190
Ladybirdke
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
46 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207102 Üzenet linkje2013-07-19 07:36:12  Válasz a #207094. hsz-ra Előzmény #207094

Köszi. icon_smile.gif

Ezek a helyek nálunk is tervben vannak... icon_smile.gif Mi nem tehetjük meg, h 2 hétig maradjunk, hisz két másfél éves kislány vár itthon. icon_biggrin.gif (ez most ilyen apa és anya kikapcsolódik út lesz )

Árak? És Parga-n milyen éttermeket, pékséget, kávézót tudtok ajánlani?

# 10191
Misizsu
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207105 Üzenet linkje2013-07-19 07:42:35  Válasz a #207081. hsz-ra Előzmény #207081

Már mi is számoljuk visszafelé a napokat...Már a képek és a fórum alapján is függőséget okoz Parga, mi lesz ha ott leszünk??? icon_biggrin.gif

Amúgy annyira jó, hogy van ez a fórum, már írom össze a kis listámat, hogy az 1 hétbe mi az amit bele kell zsúfolni...Nem lesz sok idő pihenni az biztos. icon_wink.gif

# 10192
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207109 Üzenet linkje2013-07-19 08:46:25 

Nézegetem, hogy lassan mindenki visszatér Pargáról, nekünk meg még mindig 3 hét van vissza az indulásig icon_sad.gif Már most megfogadtam, hogy soha többet nem megyek ilyen későn. Jó olvasni a beszámolókat, élményeket, és hogy mindenki nagyon jól érezte magát. Annyi mindent tervezünk mi is, majd kíváncsi leszek mit sikerül belőle megvalósítani. Reméljük az időnk is jó lesz és minden meglesz, hogy egy felejthetetlen hetet tölthessünk Pargán icon_smile.gif
# 10193
Misizsu
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207114 Üzenet linkje2013-07-19 10:33:02 

Sancho, nekünk is még 3 hét van, de szerintem gyorsan elfog telni, legalábbis remélem. Amúgy ha jól olvastam, mi is akkor megyünk, amikor Ti az Apollonnal.
# 10194
Ladybirdke
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
46 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207116 Üzenet linkje2013-07-19 10:41:20  Válasz a #207114. hsz-ra Előzmény #207114

Ahogy nézem misizsu, előbb megyünk a Rinába, tudok aktuális állapot jelenteni... icon_smile.gif
# 10195
Misizsu
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207117 Üzenet linkje2013-07-19 10:56:15 

Ladybirdke, ha onnan tudtok majd netezni szívesen veszünk pár infót, ha nem akkor viszont már csak itthon olvasom el, mert ha Ti is egy hétre mentek, akkor pont váltásban leszünk.
# 10196
Ladybirdke
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
46 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207123 Üzenet linkje2013-07-19 12:40:12  Válasz a #207117. hsz-ra Előzmény #207117

icon_biggrin.gif

Akkor még nem tudom. icon_smile.gif

# 10197
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207124 Üzenet linkje2013-07-19 12:46:48  Re:

ladybirdke írta:
Köszi. icon_smile.gif

Ezek a helyek nálunk is tervben vannak... icon_smile.gif Mi nem tehetjük meg, h 2 hétig maradjunk, hisz két másfél éves kislány vár itthon. icon_biggrin.gif (ez most ilyen apa és anya kikapcsolódik út lesz )

Árak? És Parga-n milyen éttermeket, pékséget, kávézót tudtok ajánlani?

Persze, érthető, hogy akkor sietni kell haza! icon_biggrin.gif De biztosan rátok is fér akkor egy kis kikapcsolódás. icon_smile.gif
Néhány oldallal ezelőtt már írogattunk az éttermekről, kávézókról, pékségekről.
Nektek legközelebb a Green Bakery lesz. Én nem ismerem, mert nekem messze volt, de mindenki nagyon dicséri. Éttermek közül a vár és a Valtos feletti sétány között van a Sakis taverna, a tengerparti sétányon a Bacchos taverna, a Stefanos (halas) taverna, és még sok másik ezen kívül is. A sikátorban van a 33-as gyros-büfé. Nagyon sokaknak kedvence. A templon felé vezető utcán van a Taka Taka Mam taverna. Ott is nagyon jót ettünk. A Bakas utcájában a (arra van a kis strand is, amelyiknek a jobb oldalán van egy lépcsősor kb. 40-50 lépcsővel, ahol egy kávézó van mesés panorámával, ki ne hagyjátok!). Szóval a Bakas utcájában a kis strandtól kb. 200 méterre van a Janis taverna. Családias, finom ételek, jó árak, este mindig tele van, úgyhogy ez mindent elárul. icon_smile.gif
A kis strand bejáratánál van a Kryoneri taverna, ahol élő zene is szokott lenni. ... és ezeken kívül is szerintem még vagy 20-30 taverna mindenfelé. A tavernákban ketten a párommal kb. 20-25 euroból mindig megvacsoráztunk. Ebben általában két főétel, egy görög sali, esetleg tzatziki is és az italok voltak.
Idei árakat én nem tudok mondani, azt majd a már hazaérkezettek fognak.
Ha a picik mellett mégis volna egy kis időd, olvasd vissza legalább az idei hozzászólásokat. Sok mindent kielemeztünk már.

# 10198
Ladybirdke
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
46 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207128 Üzenet linkje2013-07-19 13:25:27  Válasz a #207124. hsz-ra Előzmény #207124

Köszi a választ, eddig ez nekem tök elég, aztán amikor este lelőttem őket, nekiállok olvasni visszafelé. icon_biggrin.gif

tulképp akkor simán baráti(bb) árak, jó helyek, meg minden. icon_smile.gif

(eddig azért nem lapozgattam vissza, mert közben házat újítunk majd fel, anyagbeszereztem, meg ilyen idiótaságok.... de tegnap letudtuk az utolsó kört abból.... icon_smile.gif irány a fórum visszaolvasás.)

Az tök jó, h van halas hely, mindig arra szoktam várni, de nagyon, bárhová megyek. És tök sokszor csalódás, hogy tengerparti város és semmi extra... :/

Igen, most úgy döntöttünk, megérdemeljük ezt az utat... icon_wink.gif

# 10199
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207136 Üzenet linkje2013-07-19 16:17:21  Válasz a #207128. hsz-ra Előzmény #207128

Egyébként a nem kimondottan halas tavernákban is mindenhol vannak tengeri herkentyűk.
Tavaly a Janis tavernában a két személyes haltál volt 17-18 euro. Nagyon bőséges és finom volt.
De ettem ott muszakát is, nem volt túl nagy adag, de végül is elég volt, és nagyon ízlett.
A Bacchosban én kleftikot (ez egy valószínüleg agyagedényben sok zöldséggel párolt hús), a párom grillezett báránysültet evett. Ettünk még stifadot (paradicsomos hús gyöngyhagymával) a Sakisban.
A Taka Taka Mamban grillezett kardhalat és gyrostálat ettünk....stb.
Minden helyen nagyon finom volt minden, bátran próbáljátok ki a kevésbé ismert ételeket is.
Biztos, hogy nagyon jól fogjátok érezni magatokat. Ez a kis idő pedig már elrepül. icon_biggrin.gif
http://www.youtube.com/watch?v=jHe2Xe2Ts3Q
Még kedvcsináló a Sakis pincéreitől. icon_smile.gif
Nekem nem volt szerencsém őket táncolni látni, de hátha ti szerencsésebbek lesztek. A Sakis előtt este sorba állnak a vendégek, és engesztelésképpen a várakozókat egy ouzoval marasztalják. icon_smile.gif

# 10200
Ladybirdke
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
46 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207140 Üzenet linkje2013-07-19 17:47:18  Válasz a #207136. hsz-ra Előzmény #207136

hihi, köszi. icon_smile.gif

ma este indul a visszaolvasás.... icon_wink.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 679 680 681 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu