#2099402013-09-05 21:19:37 Válasz a #209938. hsz-ra
Köszi szépen Mediterraneo!
Nagyon írígy vagyok mennék vissza akár már holnap reggel.Minél többet láttam belóle,annál jobban elvarázsol,komoly terveim vannak már jövő nyárra is a szigeten.Fantasztikus a változatosság csodásak az öblök, emberek.Biztos hatalmas élmény lesz Nektek is!
#2099512013-09-05 23:32:17 Válasz a #209939. hsz-ra
Tamás!
Az OK, hogy a déli partok 1 nap alatt végigjárhatók, de gondolom, nem gyalog
Medi!
Ez szemétség, hogy én már el is felejtettem az idei Lefkadát, egyeseknek meg még előttük áll az év nyaralása...gondolom az No1-es beach-csel, a Platia Ammossal Rohadt irigy vagyok!
#2099552013-09-06 07:10:42 Válasz a #209950. hsz-ra
Köszi hogy beraktad,jódarabig tébláboltam a parton mire megtaláltam azt a helyet ahonnan szerintem a "jó helyre"került a hold.Kis fotosoppal csodát lehetne csinálni belőle.
gyalog tényleg lehetetlen 1 napba belesűríteni,a Karavados,Pesada,Spartias nagyon közel van egymáshoz és caak az utolsó párszáz méter lejtősebb 30 fok alatt talán még kerékpárral is bevállalható.
Egyik nap a szállásunkról 50+os Bukaresti házaspár gyalog felment az Ainosra 34fok volt,8és fél óra alatt megjárták.
Mindjárt keresek képet hogy lehesen érzékelni.
Medi!
Ez szemétség, hogy én már el is felejtettem az idei Lefkadát, egyeseknek meg még előttük áll az év nyaralása...gondolom az No1-es beach-csel, a Platia Ammossal Rohadt irigy vagyok!
Neeeem szemétség, mert tavaly nekünk Lefakada volt tervbe véve, aztán elmaradt. Azaz két éve voltunk utoljára Görögországban, szóval már nagyon itt az ideje ennek az utazásnak! Sajnos az idő szűkös, ezért nem Lefkada lett, hanem Kefalonia, mert akkor repülővel tudunk menni. Viszont az a 6 nap nagyon kevés lesz....
Dobálóztok itt a strandok-partok neveivel, és bár legalább egy tucatról tudom hol van, a többit még meg kell keressem. Ugyanakkor teljesen egyértelmű, hogy csak egy töredékét fogjuk látni.
Most próbálok egy top-listát összeállítani a MUSZÁJ látnivalókról, de biztos, hogy ehhez Nektek is lesz hozzáfűznivalótok.
Most ezerrel próbálok még tájékozódni, infót gyűjteni De konkrét terveket, útvonalakat nem gyártok, majd reggelente eldől, hogy aznap hová megyünk.
Egyik nap a szállásunkról 50+os Bukaresti házaspár gyalog felment az Ainosra 34fok volt,8és fél óra alatt megjárták.
Mindjárt keresek képet hogy lehesen érzékelni.
Nos, ezt én is tervezem Melus elmagyarázta, hogy merre és hogyan jutunk el, szóval ezzel már képben vagyok. És biztos a hőmérséklet is barátibb lesz.
#2099712013-09-06 14:00:45 Válasz a #209970. hsz-ra
Sziasztok
Én is megjöttem, a sziget nagyon szép csak elég nagy. Ami negatívum, hogy Svoronata-ban ahol a szállásunk volt nagyon nincs semmi. Autóbérlés nélkül meg vagy lőve. 2 bolt 3 étterem és egy koktélozóbár.
Mi négy napra béreltünk motort, elég sok helyen jártunk, de nem láttunk mindent Strandok közül az abszolút befutó nálam Platia Ammos és Kako Lagadi <3
#2099912013-09-06 21:28:36 Válasz a #209934. hsz-ra
Egyetértek, nekem is nagyon tetszett Avithos beach.
Jól éreztük itt magunkat, gyönyörű volt a víz és jól elfértünk.
A nap végén a kaja meg fenséges volt!
Kezd összeállni a fejemben, mit szeretnék az 1 hétbe belezsúfolni:
- Argostoli - séta a városban, a kikötő partján, a hídon, gyümölcspiac
- Argostoli környékén - világítótorony és botanikus kert
- Paliki félsziget - Platia Ammos megnézésre és Megas Lakkos fürdésre (Xi nekünk zsufi lenne, de vörös homokos strandot akarok)
- Dél Kefalonia - Ainos csúcsa, Kato Katelios-i természetvédelmi központ és egy déli strand (vagy kettő, max. 3) De melyik? Még nézegetem őket...
- É és ÉNy - Fiskardo, Assos, utóbbinál a vár is, Myrtos
- Kelet - Sami, merthogy szeretnék eljutni Ithakára
De mi az, ami a listámról hiányzik és kihagyhatatlan???
És mi az, ami rajta van, de felejtős? A botanikus park és a természetvédelmi központ tudom, hogy nem szokványos, de az érdeklődési körünkhöz tartozik és nem lenne több 1-1 óránál.