Görög konyha
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 16 17 18   >
Üzenet
  Vickycsibe | #176425 Üzenet | 2011-10-11 17:04:25 |
Figyelem! Figyelem!

Görög hetek a Lidl-ben! Terítéken a mazsolabor és társai. Remélem, lesz olyan finom, mint az igazi, görög honi. Mindenkinek jó nosztalgiázást a gasztronómia birodalmában!
  MaciG | #210163 Üzenet | 2013-09-15 15:12:55 |
Valakinek van esetleg valami jól bevált Loukoumades receptje?
  Katana750 | #210181 Üzenet | 2013-09-16 20:54:15 | Válasz a #210163. hsz-ra Előzmény #210163
Tulajdonképpen ez egy olajban kisütött fánk,ami mézben van áztatva. Van ahol szezámmaggal is meghintik. Tudtommal ennyi.
  Katana750 | #210182 Üzenet | 2013-09-16 21:00:16 | Válasz a #210163. hsz-ra Előzmény #210163
Bocs! Gondolom kéne a részletes recept is. www.Anna.hu Itt megtalálod mert én egy kicsit pongyolán írtam az előbb.
  Jorgos | #218272 Üzenet | 2014-06-19 02:32:05 | Válasz a #218023. hsz-ra Előzmény #218023
Agi receptje:
https://www.gorogkonyha.com/2010/09/kermes-lepeny.html
Sok bemutato videot talaltam a neten a keszitesrol.


A ket fahej rudit megeszem. A tobbit kidobom.
  Messinia | #218286 Üzenet | 2014-06-19 09:57:35 |
Jorgos, nagyon köszönöm a krémes pite receptet, ki fogom próbálni! (ideirom, mert az Athén topikban már nagyon offolnék vele).
Remélem ez az, amit kint cream pie néven árulnak, nagyon rég szeretném végre itthon megsütni - kérdés, hogy olyan lesz-e, mint Görögországban. Nem nagyon emlékszem, hogy kint szoktam benne érezni a búzadarát, de gondolom ez semmit nem jelent.
Beszúrom ide is a receptet, hátha valaki még ráfanyalodik. icon_smile.gif
http://www.gorogkonyha.com/2010/09/kermes-lepeny.html
  Pontikos | #218298 Üzenet | 2014-06-19 12:30:44 |
Itt egy másik recept is. Érdemes szétnézni az oldalon, mert szerintem nagyszerű és egyszerű receptek vannak fent, az általam kipróbáltak eddig kifogástalanul sikerültek.
  Messinia | #218302 Üzenet | 2014-06-19 13:17:35 | Válasz a #218298. hsz-ra Előzmény #218298
Pontikos, köszi! icon_smile.gif Te ezt már kipróbáltad?
Tényleg érdekes, hogy odakint abszolút nem érezni benne a búzadarát. Ebben a receptben is emliti, hogy nagyon apró szemű kell - fogalmam sincs milyen az, itthon eddig csak a normál búzadara létezéséről tudtam. icon_smile.gif
Meg ugye a kinti eléggé édes is, bár ezen kicsit több cukor könnyen segit.

Még a héten tuti nekiállok megsütni, kiváncsi vagyok milyen lesz, olyan régóta enném már. icon_smile.gif
  Pontikos | #218305 Üzenet | 2014-06-19 13:52:45 | Válasz a #218302. hsz-ra Előzmény #218302
Kipróbáltam, finom volt, de nekem csak frissen, melegen az igazi.
Görögországban nagyon sokféle búzadara kapható - bevallom, itthon én is csak egyfélét ismerek (aztán lehet, van, ahol többféle is fellelhető). És muszáj, hogy jó édes legyen icon_biggrin.gif , nekem bárki bármit mondhat, a görög édességek csak úgy az igaziak (nem mindenféle reform meg helyettesítő cuccokkal).
  Messinia | #218307 Üzenet | 2014-06-19 14:33:27 | Válasz a #218305. hsz-ra Előzmény #218305
Okés, akkor bevállalom a héten, megcsinálom valamikor.
Bizony, a görög édességek nem a cukorhiányról hiresek, párom mindig azt mondja, hogy cupákosak... icon_smile.gif
Ezze a pitével én is próbálkoztam, hogy vettünk a hazaútra, hogy ha megmarad, milyen jó lesz itthon is az íze, hát valami borzasztó volt meredten, másnaposan. Sőt, sokszor a strandra is vittem le belőle uzsonnára - pár óráig ehető még. icon_smile.gif
Lehet, hogy csak valami piciőtepsivel fogok először készíteni, hogy elfogyjon még sebtiben. icon_smile.gif
  Pontikos | #218316 Üzenet | 2014-06-19 16:30:26 | Válasz a #218307. hsz-ra Előzmény #218307
Hajrá! icon_smile.gif
  Messinia | #218433 Üzenet | 2014-06-21 09:18:05 |
Sziasztok! Ha valaki erre jár, és okosabb, mint én... icon_smile.gif
A Jox által linkelt receptben az egyik hozzávaló vaniliapor...ez vajon most puding, vagy vaniliacukor, vagy micsoda? icon_smile.gif Nem akarok nagyon hülyének tűnni, csak eltolni sem akarom. icon_smile.gif
  Kiflic | #218434 Üzenet | 2014-06-21 09:33:42 |
Messi, szerintem ha van otthon vaniliarud,akkor annak a kikapart belseje jó lehet bele,ha nincs akkor esetleg vaniliáscukor.max édesebb lesz icon_smile.gif esetleg vaniliaaroma is jó lehet talán,de hátha jön valaki okosabb icon_smile.gif majd kiványcsi leszek a végeredményre,ha megsütötted icon_smile.gif
  Messinia | #218435 Üzenet | 2014-06-21 10:20:24 | Válasz a #218434. hsz-ra Előzmény #218434
Köszi Kiflic, ezért kérdeztem, mert igy a vaniliapor kifejezéssel még nem nagyon találkoztam, és sok mindent takarhat. icon_smile.gif
Nagyon örülnék ám, ha olyan igazi kinti íze lenne, majd beszámolok! icon_smile.gif
  Pontikos | #218456 Üzenet | 2014-06-21 17:38:00 | Válasz a #218435. hsz-ra Előzmény #218435
(Én ugye a másik receptet használom, az vaníliás cukros, és nekem bejött az az ízvilág.)
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 16 17 18   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu