#2172642014-06-04 09:06:24 Válasz a #217234. hsz-ra
Szia
Először mi is úgy akartuk, hogy egy hét Moraitika (kiindulópont miatt) és másik hét Kassiopi, de aztán nem jött össze a két hét - talán nyár végén még eljutunk valahová - és egyéniben Kassiopi mellett döntöttem. Mi is ketten megyünk a zemberrel.
Mi wizzel megyünk - jó korán, most változtatták a menetrendet, hogy 06.05-kor indul - és az autóbérlésünk már meg van. Időtől is függ, mennyire menős-maradós lesz - ha enyhébb vagy változékonyabb többet megyünk, ha nagyon meleg fürdős, akkor inkább pihenünk. Próbálunk spontának lenni - na ez annyira nem erősségünk
Köszi Kepkypa, az új erőd, a mon repos még nem volt meg, szóval azt mindenképpen tervezzük Ja és ígéretet kaptam anno - mivel nem mentünk át az Egérszigetre - hogy oda is elmegyünk
#2173032014-06-04 15:23:16 Válasz a #217264. hsz-ra
Szia!
Nekünk a két hét vált be, az egy kevés.
Mi is wizzel megyünk és 06:05-kor indul. Ezek szerint egy géppel megyünk:) Nálatok mennyi poggyászt lehet vinni?
Mennyiért béreltetek autót, milyet, mennyi időre és hol?
Én is köszi az ötleteket! Az Egérszigeten már jártunk 6 éve, nekem nagyon tetszett.
Andi
#2173522014-06-05 12:09:16 Válasz a #217303. hsz-ra
Szia
Akkor tényleg egy géppel megyünk először bosszankodtam a megváltoztatott menetrend miatt, hogy ilyen korai az indulás, de végülis gyakorlatilag az a nap akkor majdnem teljes, és az utolsó amúgy is már utazós, szóval nyertünk vele
Hát gondolom a poggyásszabályok ugyanolyanok: a nagy kéziért fizetni kell (kéne ha vinnénk) ezért mi egy db nagybőrönd mellett döntöttünk: 32 kg a súlyhatár, elég korrekt. Eddig asszem max 24 kg-re tudtuk megpakolni. Kettőnk cucca belefér.
A legkisebbet kértük, és végig velünk lesz: reptértől reptérig.
Igazad van, az egy hét kevés, de most ez jött össze - ennek is örülök, s lehet még egy hetet aug vége felé is tudunk valahová valamilyen módon menni, szóval ez kompromisszumos megoldás
Kepkypa köszi az infót, már van egy verzióm belőle - szétolvastam már - de akkor frissítem
jó ez e link is Már nagyon mehetnékem van, főleg hogy már nálunk is érződik a nyári idő. Remélem kint a tenger fürödhetőre melegszik, mire megyünk
#2173562014-06-05 13:17:13 Válasz a #217352. hsz-ra
Szia!
Először engem is meglepett a repcsi változás, de aztán én is arra jutottam, mint Te, megláttam a jó oldalát
Nekünk szobánként vihető egy 32 kg-os bőrönd és fejenként 10 kiló kézipoggyász, tehát összesen 52 kiló.
Köszi, az autóbérlést megnézem. Mi csak pár napra szeretnénk és az is lehet, hogy nem egyben, hanem több részletben. Jó lenne a megérkezés után, hogy bevásároljunk pl. innivalókat, aztán meg az utolsó napokban, hogy megvegyük, amit haza akarunk hozni. Tintahal konzerv nélkül nem jövünk haza:) Azt általában a LIDL-ben vesszük meg.
Mindenki annyi időre megy, amennyire tud. Mi is megyünk még július végén egy hétre Gyulára.
Ti is Budapestiek vagytok? Mivel mentek a reptérre?
Mi már vágjuk a centit, alig várjuk, hogy beszívhassuk a görög levegőt, mert annak különleges illata van, sehol máshol nincs olyan:)
Most ott is meleget ír már. Melegszik a tenger:)
#2173592014-06-05 14:17:18 Válasz a #217356. hsz-ra
Szia
Szobánkén? Ezt nem igazán értem. Nem teljesen magánszervezés? Vagy félreértettem valamit..... Nekünk elég lesz egy bőrönd, majd ügyeskedek a csomagolásnál. (Amúgy is olyan kicsi kocsit béreltünk, hogy egy bőrönd fér bele hehe)
És igaz, az előnyét kell látni: az előző verzióban - kiszámoltam - legkorábban kábé fél öt magasságában lettünk volna a szálláshelyen. Persze nem kellett volna hajnalba menni a reptérre, dehát ennyi áldozatot azt hiszem lehet hozni.
Mi Bp-ről megyünk. Autót azért is kértünk most végig, hogy minél mobilabbak legyünk, és hát persze a LIDL-t mi is útba fogjuk ejteni A reptérről már így jutunk el a szállásra, de általában mi sem szoktunk végig autót bérelni. A legoptimálisabb a 2 nap bérlé -2 nap pihenés leosztás, de most se megyünk azokon a pihenősebb napokon túl messzire, legfeljebb egy eldugott öbölig.
Igazán várom már, amennyire tartottam elsőre Korfutól - akkorra már kicsit olyan "lecsengett" volt a sziget - annyira kellemesen csalódtam. És így, hogy már pár kötelezőt kipipáltunk - na ez nagyon ronda volt, remélem senki nem érti félre - kicsit lazábban tudunk lenni: nem lesz akkora nyomás rajtunk, hogy most még ezt is, meg azt is kötelező. És azt hiszem ez jót is fog tenni. (sajnos az új helyekkel mindig kicsit így vagyok)
#2173662014-06-05 16:26:36 Válasz a #217359. hsz-ra
Szia!
Mi utazási irodával megyünk és éppen tegnap tisztáztuk, pontosítottuk a csomagokat.
Nekünk szobánként 32 kg lehet és egy darab bőrönd. Mi is ügyeskedünk majd.
A lényeg, minél előbb ott legyünk!
Akkor tutira látjuk majd egymást. Küldenék át fényképet magunkról, de nem tudom, hogyan lehet itt a fórumon keresztül..
Igen, a LIDL tuti bevásárló hely!
Mi is nagyon várjuk! Teljesen egyetértek Veled a „kötelező” programokkal kapcsolatban! Képzeld tegnap este párommal, pont ugyanezt beszéltük, amit Te írtál!
Az év elején először új helyet terveztünk, de most már nagyon örülünk, hogy nem jött össze. Nekem a második kedvenc görög szigetem Korfu! Bármikor vissza tudnék menni, nem lehet megunni.
Azt szeretném megkérdezni, hogy augusztus 20.-ka után is jó idő van e még Korfun.
Azt sejtem hogy még meleg van , de arra lennék kíváncsi , hogy mennyivel nagyobb az esélye az esőnek, illetve a rosszabb időnek.
És még egy kérdés , milyen előnyei, és hátrányai vannak, ha nyár végén megyünk Korfura.
#2175432014-06-09 18:50:43 Válasz a #217541. hsz-ra
A legjobb idő akkor van.. Nappal min 35 fok éjszaka sem megy 25-28 alá. A víz kb 28-30 fokos.. Eső előfordulhat, de az esély szinte egyenlő a nullával... Hátránya semmi , szállás autóbélés olcsóbb valamivel.... MI pl idén szeptember 5-től leszünk kint... Voltunk már november közepén, és akkor is nappal 33-35 fok volt napon, a víz meg még min 24-25 fokos volt..
#2175452014-06-09 18:56:11 Válasz a #217541. hsz-ra
Kedves Kepkypa, ugyan erősíts már meg engem is - te mint tapasztalt látogató, hogy azért egy hét múlva már konstans nyári meleg lesz, és esetleg a víz is fürödhető... No nem számítottam eleve olyan melegre, de mintha most kint kicsi hűvösebb lenne, mint itt.