#2175512014-06-09 19:41:57 Válasz a #217545. hsz-ra
Pont jövőhétre 24 fokokat ír az előrejelzés.. De napon biztos melegebb lesz. A víz ilyenkor 20-22 között szokott lenni, az még talán nem az igazi.. Kirándulni nézelődni ideális..
#2175812014-06-10 09:46:50 Válasz a #217551. hsz-ra
Hát a 24 fok valóban inkább kirándulóidő, mintsem nyaralós. Akkor majd nézelődünk. Persze valós előrejelzés inkább csak egy-két nappal előtte várható, azért még bizakodom kicsit.
Tudnátok segíteni a múzeumok nyitva tartásában a fővárosban és Paleokastritsán a kolostoréban?
Napközben bezár-e valamikor, ha igen mettől meddig és van-e szünnap?
Uticélok topicból kaptam a tippet, hogy erre találok gyakorlott Korfu szakértőket akik segíthetnek rajtam, úgyhogy az egyszerűség kedvéért bemásolom az ott bőségesen kieresztett kérdéseimet
Párommal megcsúsztunk a tervezéssel (rút anyagiak ugye..), de most úgy néz ki beleférhet egy görög nyaralás. Tavaly Zakynthoson voltunk azon belül is Agios Sostisban, nekem nagyon tetszett mert Laganas mellett egy nagyon nyugis kis részen található, minden kéznél van (supermarket, taverna, gyrosos, kisbódé-nagybódé stb), és ha nagyritkán egy kis nyüzsire vágyunk Laganasba is be lehetett sétálni akár a homokos parton is. Kifejezetten szeretem, ha hagynak pihenni és strandolni, de ha megjön a hangulat, akkor jó ha van hova elmenni, beülni, vagy szimplán a parton bérelni egy napágyat némi itókáért cserébe
Mondjuk az vicces látvány, hogy az elszakadni képtelen angoloknak letelepítik a mekit, kfc-t, pubokat stb, nem tudják csak úgy élvezni a görög kultúrát és ételeket, nekik a saját kell.. de ezt csak úgy zárójelben.
Nagyon agitálnak Korfu irányába is, mert hát lássunk világot ugye Kacérkodunk a buszos utakkal is, bár a tavalyit utána hetekig hevertük és emlegettük annak ellenére, hogy a személyzet is korrekt volt, 4 óránként pihenő is megvolt, de a 187 centimmel és a 100 kilómmal finoman szólva nem rám volt kitalálva a széksorok sűrűsége és kényelme így ezzel továbbra is vannak fenntartásaim, de elvileg Korfu azért közelebb is van, szóval talán kibírhatóbb lehet. TALÁN
A kérdés tehát a következő: Korfun milyen helyet/szállást ajánlanátok, ahol adottak az alábbi körülmények: kényelmes, homokos tengerpart, nem nagyvilági nyüzsgés, de jó tavernák azért vannak, semmi sport illetve hatalmas kirándulási igényünk nincs, max 1 buszos túra a szigeten, illetve ami gyalog megnézhető (pl. óváros).
Utazási iroda ajánlást is szívesen vennék, fotón/katalógusban minden gyönyörű, de folyton hallani cifra dolgokat amik úgy kezdődnek, hogy "de mikor odaértünk és megláttuk hogy.."
Bármilyen segítséget előre is köszönök!
Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett
Viktor
#2176692014-06-10 23:16:41 Válasz a #217645. hsz-ra
Szia!
Talán nem én vagyok a legjártasabb a témában - mármint tapasztalat szerint - másodszorra megyek csupán (bár elsőre sok mindent bejártunk) viszont mivel egyedi szervezésben megyünk, ezért muszáj voltam minden infót begyűjteni - ami itt ezen fórumon nem is nehéz. Tényleg ajánlanám Neked első körben a fórumozók által összeállított kis könyvecskét: hihetetlen segítség és tippeket ad.
Először is irodák, választék: minden nagyobb iroda visz Korfura, régóta rajta van a palettán, tán kicsit "lecsengett" már - most nem ez a legmenőbb - de nagyon vonzó sziget szerintem. Buszos útjai leginkább Grand Toursnak és IBUSZ-nak vannak. Ha megnézed a kínálatot akkor a következő településeket találod általában magyar irodáktól: Benitses, Ipsos, Sidari, Moraitika-Messonghi, Dassia esetleg. Korfun homokos part leginkább a nyugati és az északi részen van. Oda nem nagyon van szervezett út. A Benitses Ipsos rész keleten középtájon van, de ez eléggé köves és keskeny a partja. Én magam két települést ajánlanék: Messogi-Moraitika - itt sem teljesen homokos, de beljebb menve igen, és elég kellemes leírással szolgáltak arról, hogy nem túl nagy nyüzsis, de van élet, a másik pedig egyértelműen Sidari, ahol a legnagyobb nyüzsi van, és ezek közül a legszélesebb homokos part. Ha Laganas nem borított ki - mi anno nappal jártunk ott, és én konkrétan sokkot kaptam attól a helytől - akkor szerintem Sidari sem fog, de az biztos, hogy ügyelni kell a szállásra, mert ha bent van a központban, akkor nem garantálok sok alvást. Buli-buli-afterparty és társai. Úgyhogy erre figyelni kell. Talán annyi hogy előbbiből közelebb van, és könnyebben elérhető a főváros.
Ennyit tudtam segíteni. Ha pedig kiválasztottátok a települést - esetleg googlezz rá képekre, melyik szimpatikusabb - akkor utána lehet az apartmanon agyalni: ha meg van a név, ahová hely van, akkor ide alulra a keresőbe csak beírod, és tuti ki fog adni jó pár találatot, ahol leírják az ott tapasztaltakat.
Na pont a ilyesmire gondoltam, teljesen használható segítség köszönöm
Laganas nappal egyébként nem durva szerintem, egy július végi balatonfenyvesi nyüzsgést erősebbnek gondolok, állítólag ott az éjszakai élet ami a keményebb, akkor az angolok is összeszedik magukat, hangosabbak és -szintén állítólag- szeretik egymást megtalálni a szerbekkel némi balhé reményében. Mi mondjuk ezt akkor nem tapasztaltuk szóval rossz élményem nincs ezzel kapcsolatosan, de pl. Horvátországban Krk szigeten nyaraltunk kétszer is, ott Baska (hátha mond valakinek valamit erre is) és Krk város volt brutál, ott se a parton se a vásárosi részeken nem lehetett elejteni egy gombostűt és 6 lóval se lehetett volna rávenni, hogy strandoljak úgy, hogy nem csak a törölközőnk, de kb a könyökünk is összeér a szomszéddal
Moraitikán volt már ismerős, ő is jókat mondott róla, számításba vesszük mindenképp.
GrandToursal tényleg "csak" az volt a bajom, hogy 26 óráig a lábamat sem tudtam kb kinyújtani csak a pihenőknél, a fejem pedig pont a háttámla fölött volt így aludni sem tudtam mert ugye lecsúszni nem tudtam hova.. most olvastam a fórumon egy másik topikban, hogy a Holiday Lines buszai elvileg kényelmesebbek egy fokkal mint az átlag ilyen buszok, de náluk meg nincs Korfu úgyhogy egyelőre patt helyzet van ilyen szempontból