#2228752014-08-08 18:11:16 Válasz a #222823. hsz-ra
Szia Makriszi! Az autóbérlésben szerintem a Pápai Ferenc segít majd (Grand idegenvezetője), de mi 3 napra 140 euróért béreltünk 5 személyest az Avis-nál. Aki egy napra bérelt 4 személyest, annak 40 euró volt. Állítólag lehet ennél olcsóbban, kb. 35 euró/napért is bérelni. A lényeg, hogy 4 főre mindig van, 5-re már nem feltétlenül.
Sziasztok!
Mi 22-től szeptember 3-ig leszünk Pargán autóval. Alternatív kirándulásokhoz keresünk társakat költségmegosztással. Pl.: lLefkada, Vikos szurdok, stb.
Akit érdekel jelentkezzen üzenetben!
Sziasztok!
Mi 22-től szeptember 3-ig leszünk Pargán autóval. Alternatív kirándulásokhoz keresünk társakat költségmegosztással. Pl.: lLefkada, Vikos szurdok, stb.
Akit érdekel jelentkezzen üzenetben!
Bár már májusban megvolt a repülőjegyünk, de csak kb. 1-2 hete döntöttük el, hogy Pargára megyünk nyaralni. 4 év elteltével ismét.
Jelenleg ott tartunk, hogy a szállásadónk visszaigazolta, hogy vár minket. (ugyanabban a villában fogunk lakni 12 napig, mint 4 éve)
Az autókölcsönző még nem igazolta vissza a kérésünket. rollo forumtárs kedvessége okán sikerült ajánlatot kapni 2 hetes autóbérlésre.
A terv: 21-én érkezünk Thessalonikibe, felvesszük az autót, és elindulunk a Meteorákhoz. (szégyen, nem szégyen, de 1999 óta járok Görögországba, és még nem voltam a Meteoráknál)
Ott alszunk egyet, és utána megyünk Pargára. Az ott töltött idő alatt szeretnénk megnézni azokat a helyeket, amik kimaradtak 2010-ben.
Az utolsó éjszakánkat Szalonikiben töltjük.
Az első és az utolsó éjszakára vagy helyben keresünk szállást, vagy az oda érkezés előtt 1-2 nappal foglalunk a bookingon.
Jah...és megerősítem A'la Rasta felhívását keringőre!
Mivel tervezzük, hogy átmegyünk Lefkadára, és elmegyünk a Vikosz szurdokba-be-hoz-höz, és az autóban van 2 szabad hely, ha valaki csatlakozni szeretne, kis benzinktg. fejében szívesen elvisszük. (mindenképp olcsóbban jön ki, mintha maga bérelne autót, vagy befizetne egy fakultatívra. Cserébe csak hozzánk kell alkalmazkodnia, de ez is megbeszélés tárgya)
#2233332014-08-15 09:31:47 Válasz a #223241. hsz-ra
Szia Cofffos!
Most olvastam, hogy egyéni módon oldod meg az utazást Pargába. (Rep+Rent.)
Jó ötlet kihagyni a buszt.
Ha nem vagyok indiszkrét, megkérdezem, hogy így mekkora költségekkel jár az utazás?
A repjegyre és a 2 hét autóbérlés árára vagyok kíváncsi.
Köszönöm válaszod.
Üdv, UUUU
Sziasztok én végig olvastam a fórumot de lenne egy pár kérdésem megértéseteket előre is köszönöm
Mivel új vagyok
Az lenne a kérdésem hogy én és párom sem beszélünk idegen nyelvet, lehet találni Pargán olyan éttermeket ahol van magyar nyelvű étlap mert kézzel lábbal elmutogatva igen érdekes lenne mit szeretnénk vacsorázni azt már olvastam hogy Bacchosban van esetleg van más helyeken is hogy több helyet kipróbáljunk
Előre is köszönöm
Szia Cofffos!
Most olvastam, hogy egyéni módon oldod meg az utazást Pargába. (Rep+Rent.)
Jó ötlet kihagyni a buszt.
Ha nem vagyok indiszkrét, megkérdezem, hogy így mekkora költségekkel jár az utazás?
A repjegyre és a 2 hét autóbérlés árára vagyok kíváncsi.
Köszönöm válaszod.
Üdv, UUUU
Nem titok a dolog.
A repülőjegyünk jelenleg 1 feladott pogyásszal együtt, 50 530/ 2 fő oda vissza forintnál tart. Ez növekedhet még, ha kiderül, hogy nem tudunk 1 nagy poggyászba becsomagolni, és kell még hozzátenni. Ez mérettől függően 6000-15000 Ft-tal növelheti meg a repjegyet.
Az autóbérlés tekintetében 440 EUR-ra kaptunk ajánlatot, de még mindig nem igazolt vissza a kölcsönző.
A tapasztalatunk - kizárólag a mi viszonyainkat és igényeinket tekintve az - hogy kb. 400-450 000 Ft-ot költünk el egy 2 hetes nyaralás alatt. Ebben minden benne van. Az uti-, szállás-, kaja-, mindenköltség, az utolsó sószóróig benne van. Ebből gazdálkodunk. Idén a 2 hetes autóbérlés lesz az ami nem volt még eddig.
Sziasztok én végig olvastam a fórumot de lenne egy pár kérdésem megértéseteket előre is köszönöm
Mivel új vagyok
Az lenne a kérdésem hogy én és párom sem beszélünk idegen nyelvet, lehet találni Pargán olyan éttermeket ahol van magyar nyelvű étlap mert kézzel lábbal elmutogatva igen érdekes lenne mit szeretnénk vacsorázni azt már olvastam hogy Bacchosban van esetleg van más helyeken is hogy több helyet kipróbáljunk
Előre is köszönöm
Mi sem beszélünk külföldiül. Egyéni "ízlés" kérdése, de mi kimondottan NEM szeretjük, ha valahol magyar étlap van. SZeretünk kézzel lábbal beszélni, és kipróbálni új ételeket.
Az már csak hab a tortán, hogy az évek alatt elég jól megtanult a párom görögül kaját rendelni. Tavaly már nem azért "akadékoskodott" a pincér, mert nem értette, hogy mit akar mondani, hanem a nyelvtanját javította ki.
Külön élvezet a rendelés az éttermekben!Bár 10. görögországi nyarunk után már mi is tudunk görögül rendelni...de javaslom,mielőtt elmentek nézz utána a jobb klasszikus(echte) görög kajáknak-már attól függ,mit szerettek enni!Pl. vagytok-e vegák,szeretitek-e a tenger gyümölcseit,stb.
Ha rendes húsevő,kiváncsi,bátor utasok vagytok,akkor "kötelező"(szerintem):muszaka,kleftiko,stifado,pastizio,kalamari,gavros feskos tiganitos,tzaziki,horaitiki,stb.valahol már kiveséztük ezek részletezését,ha valaki emlékszik rá,hol ,melyik topikban irtunk erről,segitsen már!Ezek a görög éttermek étlapjainak első részében a Greek Cuisine résznél vannak...aztán nehogy pizzát egyél!
Sziasztok kedves forumozok! Szeptember vegen utazunk Pargara, es ahogy sokan javasoltatok itt a forumon olvasok olvasok olvasok. Az Alexia Apartmanban leszunk, mar utananeztem, lattam sok szep kepet, nekem nagyon jonak tunik, kicsit ugyan tavolabb a varostol, de kozelebb a Valtoshoz. Akinek esetleg vannak/lesznek szemelyes tapasztalatai az Apartmanrol, remelem megosztja itt, minden apro reszletet orommel olvasnek. Sokat tajekozodtam, de szemelyes tapasztalatba meg nem botlottam. Mar egesz szep listam van a kotelezo latnivalokrol es ettermekrol, ami meg erdekelne az a Stavros taverna. Esetleg valaki mar evett ott? Kicsit kinlodok bevallom a keresovel mert ha Stavros-ra keresek minden forumbol feladja a talalatokat es rengetek hozzaszolas jon fel Stavros varosrol. Az lenne a legjobb ha csak ebben a forumban keresne, de ezt meg nem sikerult elernem. Benazasert elore is elnezest mindenkitol, mint latjatok nagyon kis ujonc vagyok. Koszonom elore is.