#2289702015-05-16 13:12:54 Válasz a #228940. hozzászólásra
Bocsi Drága Rep!
Miután az Utazási Iroda kötötte át a szerződést, én csak az általuk megadott apartmanház nevét írtam le.
Pargában először járunk az idén, teljesen tudatlanokként tekintünk mindenre. "Egy újszülöttnek minden vicc új"!. Így tekintünk az elénk táruló látvány és apartmanházak iránt. Abban biztos vagyok, hogy csodás lesz. Az Uramnak is, csak ne kelljen bokánál feljebb nyaldosó hullámokban megmártóznia.
Üdv: neipori
Szia neopori a Rina apartmannal sokkal jobban jártatok volna én már 2x voltam ott csak ajánlani tudom a másikról semmi infó 6 év Pargai tapasztalat után
Én imádom a Miltos apartmant, az idén is oda megyünk. Közel van mindenhez, csendes és családias hely.Igaz hogy nincs erkély, mivel földszintes ház, de nagy tér van előtte, így sokkal tágasabb a hely. A kilátás számomra nem olyan fontos, hiszen nem a szállásról akarom nézegetni a környéket, hanem helyben élvezni a csodát. Az alábbi linken fényképek találhatók az apartmanról és környékéről.
https://www.facebook.com/group.....0magunkat.https://www.facebook.com/group.....p%C3%A1lya
Én is éppen elkezdtem csodálkozni,hogy kerül egy Apollonos szállás leváltására egy Grandos,mikor észrevettem azt az egy betűt...a Rina tényleg jó helyen van,a Milost nem tudom...de rossz nem lehet,Parga csodás!
neipori ahogy olvastam Ammoudiához kell elmenetek nincs messze s nagyon sokáigbe lehet menni talán van kagylo is de uszocipöt vagy valamit ajánlanak . még mi sem jártunk ott csak olvastam feleségem hasonlit a féjedhez hogy meddig érhet a viz:) a két nap már gyorsan elmegy ,mi nekünk is ez a pár nap már nagyon indulos hangulatban vagyunk a jövö hét már evvel megy el
Több éve járunk Göröghonba nyaralni, gondoltuk, irányt váltunk és megnéznénk Pargat. Tudnátok abban segíteni, hogy milyen árak vannak? Apartman érdekelne és nem foglalnánk előre, hanem amikor ott vagyunk, akkor keresnénk. Remélem erre is lehet.
Élelmiszer árak esetleg... és bármilyen hasznos infó érdekelne.
Drága Neipori!
Jó utat,süt a nap Pargan a Sol Hotel webkameráját nézem napi szinten.Ránéztem a neten,van Milos ház is tehát nem a Grandosba mentek,nagyon szép ház lesz,szép kerttel,ahogy belőttem helyrajzilag,a Bakas apartman környéke,olajfa liget,és étterem is a környéken,Krionery strandrész,mert a Valtosi házak húzósabbak a menetel az üzletsorokhoz.Jó utat,puszi a Rom-caros sofőröknek,én is 16 éve utazom velük,már mi is számoljuk vissza a napokat.Zita
Üdv Mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha igénybe vesszük a vizitaxit, és átmegyünk egy másik strandra, akkor ott is hagy a taxi és másikkal lehet visszajönni, vagy vár x ideig és vissza is szállít?
Kösziii )
#2291322015-05-20 13:57:36 Válasz a #229115. hozzászólásra
Kedves Black90! Pargán a kikötőben ki van írva a vízi taxik menetrendje. Elvisz a kiválasztott partra és már fordul is vissza. A következő fordulóval tudtok vissza menni. Nem emlékszem már rá pontosan, de úgy óránként-két óránként jár. Ahhoz a stéghez kell mennetek, amelyiknél odafelé menet kitesz benneteket. Az útra Pargán a bódéban meg tudod venni a retúr jegyet. Az kasszás lány megmutatja melyik taxival mentek. Odafelé menet nem kérték a jegyet, visszafelé is csak a kiszállásnál. Akinek nem volt jegye azt küldték a bódéhoz.
Henrietta 0522! Koszönöm a válaszodat! Olyat nem lehet kérni, hogy ne egy -két óra múlva jöjjenek értünk, hanem 5-6 óra múlva, hogy akkor fél napot ott lehessen tölteni? Mindenféleképp csak ilyen rövid edeig lehet ott tartózkodni a strandon?
#2291812015-05-21 14:29:39 Válasz a #229179. hozzászólásra
Black90! Menetrend szerűen járnak a vízitaxik. Naponta több járat is van. Egészen késő délutánig járnak. Az oda-vissza menetrend Pargan a kikötőben ki van téve. A vissza jegy nem egy adott járatra szól, hanem te döntöd el melyikkel fogsz visszajönni. Mi is elmentünk Lichnosra a 11 órásival és csak du. 4 óra körül mentünk vissza Párgára.
#2291822015-05-21 14:33:55 Válasz a #229179. hozzászólásra
kedves black, akkor mész amikor akarsz, és akkor jössz amikor akarsz !!! és nem is kell ugyanazzal a hajóssal jönnöd-menned ! mi visszafelé soha nem a menetrendet néztük ( nem is láttunk olyat ! ), hanem figyeltük hogy mikor jön a hajó.nagyon sűrűn járnak.
Drága Parga Imádók!
Sajnos sokkal többet reméltem, mint amennyit kaptam. Kezdődött azzal, hogy indulás előtt 4-5? nappal változott az apartman. Amire nem számítottunk, az az volt, hogy 24-26 órás volt a buszozás. Ez az eddigi Nea Vrasna, Nei Pori, Sarti úthoz képest kissé megerőltető volt. Szeretem a hegyeket, DE annyira agyonnyomtak, hogy az borzalom. A vásárolt térkép sem sokat segített az eligazodásban.
Kívánom, hogy akik szeretik Pargát; szeressék ezután is. Nagyon szép, csodálatos, a Vár sajna nem ajánlható a magunk korabeli nyugdijasoknak, a térképek alapján nehéz eligazodni, nincsenek utcanevek (bár ezt itthon már megszokhattuk). Mindenesetre minden nap haza találtunk, szerencsénkre.
Amúgy csodálatosan szép. Itt tapasztaltam először, hogy bárhová mész, azt gondolva lefelé visz az utad, felénél kiderül, hogy mégis felfelé tartasz.
Amúgy a temetők csodásak. Ennél szebbet csak szülőföldemen láttam (én is görög katolikus vallású vagyok). Szeressétek Pargát, mi a barátainkkal csak ez egyszer látogattuk meg. Hazafelé olyan csendes, szófogadó társaságot még nem láttam, hiszen mindenki szinte a 24 órát átaludta, a maradék idő a pisi szünetet és az utazási okmányok ellenőrzését foglalta magában.
Drága neipori! majd vigasztalódtok ahogy látom 20 nap múlva újra Sartin. Hiszen tavaly is voltatok már ott. És a harmadik "körben" pedig úgyis mentek szeptemberben a kedvenc helyre, neipori-ra kb. egy hónapot megint kint lesztek. De ha igazi görög helyet kerestek akkor merem ajánlani a jón tenger valamelyik szigetét. Ezek a szigetek nem a "néplavór" szintű helyek, ez az igazi görög feeling.