Helló!
tényleg ki sem kell csomagolnunk, hiszen a Drága Barátném és a Fogadott Unokánk utazását egybe sikerült rendezni. A böröndök maradnak, csak kissé átfrissül a tartalmuk.
#2295252015-05-30 11:12:26 Válasz a #229518. hozzászólásra
Sajni-bajni, de az uram és parancsolgatóm miatt nem lehetséges, hogy víz érje a lábát! A Lelkem Nagyon elismert víz- és gázkészülék szerelő!!! Ezért NEM ÉRHETI VÍZ A LÁBÁT?! Ki érti ezt?!
Mi idén először megyünk Görögországba nyaralni, és Pargát szemeltük ki.
Vagy augusztus utolsó, vagy Szeptember első hete lesz a befutó. Mondjuk inkább a Szeptember, mert akkor már minden szállás sokkal olcsóbb. Viszont érdekelne, hogy az idő milyen ekkortájt? Illetve a vendéglátó helyek, és a város mennyire 'él' még esténként? Mire lehet számítani? Illetve a Hotel Acropol-ban leszünk, nem tudom, valaki ismeri-e azt a szállást? A partokról mit lehet tudni? Sok homokos part található itt?
Illetve miket érdemes megnézni, merre érdemes kirándulni, hajókázni?
Előre is köszönöm.
Mi is augusztus végén, szeptember elején voltunk Pargán. Szerintem a víz hőmérséklete ekkor a legjobb. Az idő remek volt. Végig 30 fok, de lehet felette is. Egyetlen felhőcske sem sem volt az égen egész héten.
Szeptember első napjaiban megcsappant a tömeg, ami nem is volt akkora baj. Így is elég sokan maradtak. Az üzletek teljes kapacitással üzemeltek. Minden nyitva volt. Este elég nagy volt a nyüzsi.
A Waltos egy hosszan elnyúló homokos, helyenként durvább szemcséjű part. Sajnos ez messze esik a központhoz és hegyet is kell mászni. A városi strand nagyobb szemcséjű homok. A Piso Kryoneri köves - sziklás. Mi mind ettől függetlenül ezt kedveltük leginkább. Pár lépés után a tenger alja finom, puha homokos. A szilák miatt mindig találtunk természetes árnyékot.
Sziasztok! Mi július elején leszünk Pargán. Néztem az időjárás előrejelzést.... Hát 25-26-27 fokokat ír, ami meglepő- számomra. Bár ma sincs nagyon meleg arra, úgy néztem :S remélem, ez az előrejelzés még addig változni fog
#2297192015-06-02 20:30:07 Válasz a #229705. hozzászólásra
Köszönöm.
A nagyobb szemcséjű homok mit takar?
A párom nemigazán szereti a kavicsos partokat, remélem nem választottunk rossz helyszínt?! Bár akkor túrázunk Valtos-ra.
Illetve amit furcsállok, hogy a képeken is, kevés tengerben lévő, fürdőző embert látok. Mindenki napozik és pihen? Vagy csak a képeken nincsenek sokan a Tengerben?
Nem igazán puha homok. Nekünk a városi strand nem igazán jött be. Nem túl széles a part és nagyon sokan voltak. A napernyős napágyak is elég sok helyet elfoglaltak. De hát mindenki mást szeret. Egyszer voltunk itt, kipróbáltuk. Nekünk túlságosan zsúfolt volt. Nem szeretjük, ha átlépkednek a törölközőnkön. Valaki eltalpal melletted, mindent beborít a homok.
Szerintem a nagyobb szemcséjű homok kisebb szemcséjű kavicsot takar a Valtos-on és a kyronerin, vagyis a városi strandon. A Piso Kryoneri pedig egész nagy kavicsokat, Parga-n nincs homokos strand, nyáron nagy a tömeg. Strandolni mi inkább átjártunk máshova.... Az idén inkább máshol szállunk meg, ahol jó a part és inkább kocsikázunk Parga-ra, ha szükséges egy kis tömeg és parkolási idegbaj..
#2297502015-06-03 09:34:19 Válasz a #229710. hozzászólásra
Szia egyszerre leszünk kint Az accuweatheren néztem én is de sz alkalmasink csak találgat Jó idő lesz, ha én megyek nyaralni mindig jó idő van mindenhol Tényleg
Kedves Banyairicsi! Egyet értek Berytibi-vel. Tavaly voltunk Pargan. Nagy szemű homokos Valtos. Krionery homokos, köves, sóderes, keskeny és rövid. Napágy-napágy hátán. Tömeg. Egymást tapossák az emberek. Mi Lichnosra jártunk át vizitaxival. Ott selymes homokosból megy át a hosszú part az apró kavicsoson át a nagy kövesbe. Ha véletlenül nem találjátok kedveteket a pargai strandokban akkor se keseredjetek el. A vizitaxival sok szép partszakaszt meg tudtok látogatni.
Kedves Utastársak!Pargara utazunk mi is,de sajnos mire eldőlt az egész hogy tudunk e menni v. nem ,ill.időpont mi lesz jó addigra már csak az Elsa Ap.jutott /G. T./irodánál.Alig találok neten infókat róla.Mennyire van messze mindentől?Csak sejtem hogy szerintem nagyon.Aktiv túristák vagyunk,de ha valaki véletlen hallott már róla volna olyan kedves és megirná hogy pl. a városban lévő strandok mennyire vannak messze tőle?Előre is köszönöm.További szép napot!
#2298992015-06-07 10:15:42 Válasz a #229888. hozzászólásra
Szia, van egy Parga térképem, azon be van jelölöve, hát úgy tippelem a városi strandhoz van vagy 1,5-2 km. Vissza hegymenetes. Bolthoz, étteremhez is jó messze. Keress rá a Sifakisra, ahhoz képest mégegyszer annyi a tengerhez való távolság, kb ugyanaz az irány északra.