#2323592015-07-13 16:29:53 Válasz a #232357. hozzászólásra
Hülyeséget nem akarok mondani, de mintha azt olvastam volna korábban erről, hogy eddig a görög szigetek adómentesek voltak vagy nagyon kedvező adózás alatt álltak.
Erre fognak most adót kivetni.
"A szigetek nagy részének adómentességét eltörölnék, csak a legtávolabbi, legnehezebben elérhető szigetek tarthatnák meg."
Némi áremelkedés biztos lesz, de túlzásokba nem eshetnek, mert a turizmus hozza most nekik azt a "kis" pénzt amit még meg tudnak "termelni". Max kisebb haszonnal fognak dolgozni.
Valamint ha jól tudom, az áfát most emelik fel 21-ről 23%-ra, a mi szintünket el sem érik
Ha nincs ez a válság most, akkor soha nem tudtam volna meg,hogy a szigeteken kedvezményes az adó ! Sőt! Saját tapasztalatunk szerint eddig mindegyik sziget drágább volt, ahol mi jártunk a szárazföldnél . Abban bízok, hogy még az idegenforgalmi szezon végéig (2 hónap) az idén nem emelnek ......én kis optimista
Mindegy, mi ott leszünk ! Max. csökkentem a férjem napi Mythos adagját...
Sziasztok,
Ismét segítséget kérnék. Sikerült utat foglalnom Pigadia-ba. Érdekelne, hogy hogyan (személyesen elég, vagy esetleg online) és melyik cégnél érdemes autót bérelni? Sajnos a neten elérheto cégeknél nem találtam árat. Milyen autóbérleti díjak vannak a szigeten (más szigeten 100-110EUR/3nap az alja)?
Köszönöm!
mivel ugye sokszáz km-ről hoznak mindent, sok kis száraz szigetnél még az ivóvizet is, ezért volt a kedvezményes áfa-kulcs a szigeteknek; hogy csak annyival legyen drágább egy sziget, amennyivel eddig volt (nem sokkal), mert különben még nagyobb lenne a hátrányuk a mainlanddal szemben. most ez lesz, ez lehet, hosszabb távon. És az a legkevesebb, h felmegy-e a frappé ára 50 centtel vagy sem.
#2324342015-07-14 10:57:45 Válasz a #232383. hozzászólásra
Itt összegyűjtöttem pár linket, sok helyen nincs ár.
Karpathoson még nem voltam, de Krétán nekem az volt/van tapasztalatom, hogy helyben, kisebb kölcsönzőktől olcsóbb/érdemesebb bérelni. Persze ez csak magánvélemény.
#2324972015-07-14 22:46:21 Válasz a #232418. hozzászólásra
Tudtommal eddig a szigetekre semmilyen áfát nem vetettek ki, ezentúl viszont lesz áfa. Ha az 20-25% lesz, annyival emelkedik a nyaralásunk összege is Ha az utószezon 260e+mondjuk még 150-200 rongy a kinti költség, csak számoljunk 2 főre 400 ezret 2 hétre, az főszezonban csaknem a duplája, ha nem több. Erre számolhatunk nyugodtan mindenre áfát Valahogy így. De nem számoltam utána, még nem is tudjuk, pontosan mit takar ez az áfa, mire teszik rá, én azt sem tudtam, hogy a szigetek áfa-mentesek.
#2324982015-07-14 23:08:57 Válasz a #232497. hozzászólásra
a görög áfa többkulcsos, nem olyan, mint a miénk, így nehezebb pontos százalékokat mondani, de leegyszerűsítve az eddigi szigetes 16 %-os kulcsot emelik 23-ra, ahol a mainlanden most is van.
#2325022015-07-15 08:44:14 Válasz a #232497. hozzászólásra
Az utazásokban eddig is voltak adók, mind itthoni, mind külföldi.
A termékekben (boltok, éttermek, ajándékok..stb) eddig is voltak adók, max most a mértékét növelik meg.
Több mint valószínű, hogy a vállalkozókat sújtó adókhoz nyúltak hozzá.
Eddig adómentesek vagy nagyon kedvezményes lehetett vállalkozni a szigeteken, ez most megszűnik, vagy korlátozva lesz.
Persze csak tippelek, nem ismerem annyira a görög adórendszert.
#2325282015-07-15 13:09:27 Válasz a #232518. hozzászólásra
Most én ennek ellent mondtam?
Vagy rosszul fogalmaztam az előzőekben,vagy nem tudom, de semmi ilyesmit nem állítottam, hogy az ÁFA nem fogyasztási adó és nem a fogyasztó szívja meg
azt írtad, több, mint valószínű, h a vállalkozókat terhelő adókat emelik meg. Ez is lehet, de erről külön nem szóltak hírek, ellenben a szigeteken alkalmazott áfa-emeléséről viszont annál inkább.