#2364582016-01-02 21:44:13 Válasz a #236438. hozzászólásra
Kedves Hofelho!
Megkérdezhetem, hogy mindenképp ragaszkodsz ehhez az apartmanhoz, illetve a hazai utazási irodánál történő szállásfoglaláshoz?
Hiszen Santorinin rengeteg, különféle igényeknek megfelelő szálláshely elérhető egyéni foglalással is; s nemcsak Kamari, hanem Perissa, vagy Karterados is jó bázis a sziget felfedezéséhez.
Illetve, kicsit szkeptikus vagyok azt illetően, hogy a fenti szálláshely itthoni irodán keresztül történő foglalása kedvezőbb alternatíva lenne, akár a költségeket illetően is, mint egy olyan egyénileg foglalható apartman kiválasztása, amelyről több értékelés, vélemény, illetve információ érhető el, vagy éppen jobb ár-érték arányt képvisel, mint az általad említett apartmanház.
Kivételesen, igen. Sőt, konkrét szobához is, ha meg tudom oldani
Az idén lesz a 10. házassági évfordulónk, és a férjem szeretne pont ott lenni ahol a nászutat töltöttük. Én szeretek minden évben új helyre menni. Az évek alatt azonban sosem volt hites uramnak kérése, jött oda, ahová én kitaláltam. Az idén megadtam hát magam ennek a kérésnek, annyi kompromisszummal, hogy nem lesz mind a 14 nap itt, lesz egy új sziget is.
Az utazási irodás foglalás nem szempont, csak eddig nem találtam rá máshol, ahol egyénileg foglalhatnám. Nem kizárt, hogy ha nem jutok előre, akkor felkutatom Kamari önkormányzatát, és segítségüket kérem.
Ha a Harula nem jön össze, akkor is marad Kamari. Mindenképp önellátó apartman lesz, fő szempont, hogy ne kerüljön csilliárdokba egy éjjel. A Harula sem játszik, ha kiderül, hogy drága. Nekünk drága:)
#2364702016-01-03 16:11:17 Válasz a #236462. hozzászólásra
Szia,
Ó, értem! Így már teljesen érthető a ragaszkodás. És ez nagyon kedves dolog, nagyon kedves!
Elnézést is kérek gyorsan az értetlenkedésért!
Ha esetleg nem lenne elérhető itthonról ez az apartman, vagy csak nagyon drágán, talán mégis rá lehetne lelni valamiképp. Szóval, megnéztem ezt a Haroulát. A képeken látható egy boltocska és egy autókölcsönző is a földszinten. Sikerült kisilabizálni, hogy mindkettő Loizos néven fut. Lehet, hogy ugyanazon tulajdonos üzemelteti mindhárom üzletet, így talán tud majd felvilágosítást adni, ha az elérhetősége valahogyan fellelhető. Illetve, az utcaképen látszik, hogy az apartmanházzal szemben a Narkissos Hotel helyezkedik el. Talán lehetne érdeklődni náluk is, hogy egyáltalán működik-e még a Haroula? Lehetséges, hogy segítőkész lesz a hotel tulajdonosa ez ügyben.
Itt is lennének, mármint az utcakép és a Narkissos Hotel:
Egy picit elkanyarodva, de azért mégsem annyira... Olvasom, hogy az a bizonyos másik sziget talán Amorgos lenne. Nem tudom, hogy mennyire vagy otthon a kyklád szigetek közötti kompozásban. Ha nem bánod, annyit elmondanék, hogy naponta közvetlen kompjáratot üzemeltet Santorini és Amorgos között a Seajet nevű társaság. Nos, ezek gyorshajók, meglehetősen drágák, és ki vannak téve az időjárási viszonyoknak is. Az olcsóbb árkategóriás kompjegy ezen hajó esetében 49,50 €.
További direkt komp az Express Skopelitis hajója, ami azonban csak vasárnaponként közlekedik Ios érintésével. Itt a jegyár személyenként 12,30 €.
Ha nem a naponta közlekedő, drágább gyorshajókra szavaztok, akkor még alternatívát jelenthet elhajózni Naxosig konvencionális, lassú komppal, és onnan tovább Amorgosra, akár a fenti Skopelitissel, vagy a Blue Star komptársaság egyik nagy hajójával.
#2364792016-01-03 18:53:37 Válasz a #236462. hozzászólásra
Még annyit fűznék hozzá az előzőekhez, hogy elsősorban azért kardoskodtam Perissa, illetve Karterados mellett a bázis tekintetében, mivel a régebbi tapasztalatok azt mutatták, hogy ezeken a településeken a szállásárak kedvezőbbek, mint Kamarin.
Hirtelen átfutottam az egyik legnagyobb szállásfoglaló oldalon szereplő főszezoni szálláslehetőségeket ezen települések vonatkozásában. Nos, ez a tendencia továbbra is fennáll. Míg Perissa és Karterados esetében egy 2 fős színvonalas és remek értékelésekkel bíró szoba, vagy stúdió, ingyenes lemondási lehetőséggel, éjszakánkénti 48-50 €-tól érhető el, addig Kamarin hasonló paraméterekkel, csak 63-65 € induló árral tudnánk szállást foglalni.
Ó, de tündér vagy! Köszönöm szépen:) Minden linket elmentettem ! Mindent és bármit szívesen veszek:) Még csak az első kört futottam le a szervezésben, biztos, hogy van még, amit nem találtam meg a lehetőségek közül.
Igen, kompozni fogunk a két sziget között. Sőt úgy tűnik Athen - Pireus és a szigetek között is. A terv: aug.20 szombat Budapest-Athen repülő, éjjel komp Amorgosra Pireusból, 27-e szombat Amorgos-Santorini komp, majd szept.3. Santorini-Pireus komp nulla óra után nem sokkal, repülésig Athén Pireus és reptér környékének bekószálása majd Athen-Budapest repülő. Néztem mindent, ami eszembe jutott, leszállni környező szigeteken, onnan komp Amorgosra, néztem Santoriniről repülővel Athent is , de a komp tűnik a leggazdaságosabbnak. Olcsóbb, és mivel éjjel megy a két nagy út, úgyis mindegy a hosszú kompozási idő tartam, aludni fogunk:) Ha tudunk:)
A Harula földszinti autókölcsönzője és kis boltja igen hálás volt annó. Jó árak voltak, és nagyon közel:) A család üzemeltette az egészet. A szoba akkora volt, hogy keringőzni lehetett volna, helyes kis erkélyke, és csendes. Nagyon szerettük, az egyik legjobb szállásunk volt Görög nyaralásaink alatt. A szemközti pékség korán nyitott, mire az én drágám felébredt, hoztam haza a friss pékárut. Jó lenne, ha jó áron rátalálnánk:)
#2364872016-01-03 23:15:08 Válasz a #236484. hozzászólásra
Nagyon szívesen!
Hát, akkor ezen az autókölcsönzős nyomon talán el is lehetne indulni.
Kompon alvás... kétszer is... Hát nem is tudom. Saját tapasztalásom és hasonló szituációkban szerzett élményeim alapján, számomra ez amolyan "pedig előtte jó ötletnek tűnt" kategória. Persze, az is lehet, hogy már én vagyok öreg ezekhez a kalandokhoz. Ahogy az elmúlt nyáron az éjszakai reptéri csövezéshez is Athénban...
Éppen ezért nézegettem és keresgéltem egy picit. Az éjszakai komp, amit említettél, az biztosan a Blue Star egyik hajója, és 39,50 € a legolcsóbb jegyár, tehát nem a kabinban alvós.
Nos, a Santorini-Athén útvonalat a Ryanair is repüli. Méghozzá a ti időpontotokban is -09.03-án-, és 00:35 és 08:20 az indulási idő. A menetidő elvileg 50 perc, a jegyár pedig 27,05 €. Igaz, ez feladott poggyász nélkül értendő, de a légitársaság utasonként ingyenesen szállít egy 10 kg-os 55x40x20 cm méretű kézipoggyászt, illetve egy 35x20x20 cm méretű táskát. A feladott 15 kg-s poggyász díja esetükben 30 €, ahogy ma néztem.
Persze, ez esetben egy további éjszakára kellene szállásdíjat fizetni. Azonban, főleg a reggeli indulásos verzió szerintem jóval kényelmesebb a kompos utazásnál, és még talán így is tudtok nézelődni egy picit. Ha mégis a 00:35-ös indulású járattal kalkulálnátok, akkor athéni szállást az Airbnb-n is tudtok keresni, ami talán kedvezőbb és olcsóbb lehetőségeket kínál, mint a megszokott szálláskereső oldalak.
Sajnos, ahogy néztem a szombati Amorgos-Santorini kompút esetében csak az említett, drágább Seajet jöhet szóba közvetlen lehetőségként. Mivel az olcsóbb Skopelitis csak vasárnap hajózik a két sziget között.
Illetve, ha a vágyott Haroula mégsem jönne össze, én mindenképp elgondolkodnék akár Perissán is, mint bázison, méghozzá a szobaárak miatt.
A szívem otthona Göröghon, sok mindent kibírok érte:) Legalábbis vagányan azt hiszem...ha kell, kompon alszom:) Sejtem, hogy közel lesz a "pedig jó ötletnek tűnt" kategóriához ott helyben:) Még nem próbáltam, lehet hogy eljött ennek is az ideje. Na nem mondom, ha kihagyhatatlan áron lesz repülő, nem fogok tépelődni melyiket is válasszam:) Repülni nagyon szeretek. Ráadásul gyors. Néztem én is a Ryanair-t. Lehet hogy meg kellene próbálni kézi poggyásszal megoldani az utat. 10-15 kg között szokott mozogni a feladottunk, de a fényképező+ egyebek kitesznek a kéziben jópár kilót még.
A vasárnapi Skopelitisen el kell még meditálnunk. Ha a szállás meghaladja a lélektani határomat, valahol máshol kell lefaragnom az árból Kézi poggyászos repülő, Skopelitis jó ötlet lehet. Szóval bármi lehet még. Meg az ellenkezője is:) Ez ebben a szervezősdiben a legjobb:)
Köszönöm, hogy ennyit segítesz !!!! Nagyon hálás vagyok érte!
Nem kizárt, hogy én is ezt fogom mondani, miután átéltem:) Nem hiszem, hogy fogok tudni aludni. Legalábbis nem sokat. Férjem simán. Az a része jó , hogy éjjel megy, és nem lesz az az érzésem, hogy ez a sok óra kárba vész a nyaralásból, hisz éjjel úgysem másznék hegyet, vagy fürdenék. Az ára vonzó, ez a másik ami jó benne:) A menetidő és alvás része...hááááttt.... amikor először meghallottam...nem volt sok mosoly a pofimon:) Majd elválik hogy lesz, és hogy érzem magam tőle. Kiváló spirituális tréning lehetőség az biztos:) Gyakorolhatom a: "ezt az érzést most elengedem, had menjen" elvet:)
Ugye hogy ugye? Az ember nem is gondolná, hogy mennyire kimerítő a kompozás, főleg éjszaka, és, ha nem vagyunk képesek aludni ilyen helyzetekben.
Véleményem szerint nem is az érkezési napon lenne fárasztó nagyon, hanem inkább a hazaút lenne nagyon kimerítő, hiszen esetetekben majdhogynem 2 nap telne el pihentető alvás nélkül.
Aztán... Az jutott még eszembe, hogy érdemes lehet figyelni majd a komptársaságok oldalait is, mert előfordulhat, hogy tavasszal különféle akciókkal, előfoglalási kedvezményekkel rukkolnak elő. Az előző években volt ilyenre több példa is, talán idén is lehet majd efféle akciókra számítani.
Hófelhő, ha megengeded, írnék majd néhány sort privát üzenet formájában; nem szeretném bomlasztani a topikot.
De még mennyire ugye:) Én korán kelő és fekvő típus vagyok. Az éjszakázást nem túl jól viselem. Akármilyen korán felkelek, de ha nem fekhetek le este időben...az nem megy, 7 fejemből 4 tüzet is okád....
Akció biztos lesz, figyelem majd.
Hogyne engedném, írj nyugodtan, előre is köszönöm
Beszéltem az utazási irodákkal, akiknél láttam a Harulát, az egyik már vissza is hívott, nem lesz az idén ez az apartman kínálatban, egy külföldi utazási irodának kiadtak minden szobát. Azért még nem adom fel:)
Megnéztem a Skopelitist, azzal fogunk vasárnap átmenni Santorínire, köszönöm az információt
#2365182016-01-06 23:32:53 Válasz a #236515. hozzászólásra
Még annyit fűznék hozzá a két sziget közötti kompúthoz, hogy egy "B" terv is legyen azért a tarsolyotokban, felkészülve akár váratlan helyzetekre is!
Az Express Skopelitis nem egy hatalmas hajó, a Kykládokon jellemző, esetleges erős meltemi nem tudom, hogy okozna-e menetrendi fennakadást, vagy törlést? (Augusztus végén talán már csendesebb az időjárás arrafelé.)
Erre az eshetőségre lenne a megoldás, hogy Naxos érintésével jussatok el Santorinire a Blue Star kompjaival, amelyek ritkán adják meg magukat az elemeknek. A Blue Star Patmos nevű komp vasárnap Aegialiból indul 06:55-kor, és 09:30-kor érkezik Naxosra. Onnan a Blue Start Delos 12:50-kor indul Santorinire, és 14:50-kor érkezik meg. A jegyár 12 € és 20,50 €.