Itt a hír:http://www.origo.hu/nagyvilag/20160229-macedonia-menekult-gorogorszag-migracio-kerites-hatar-valsag.html. Nem tudom ,hogy lesz a nyáron? Milyen útvonalon jutunk le?
#2374562016-03-01 10:56:34 Válasz a #237453. hozzászólásra
Én úgy saccolom, Gradskonál elmegyek Bitola felé,és ott közelítem meg a görög határt. Azután majd Edessa felé tovább. Úgy néztem,nincs plussz költség benne.
Ha nem lehetne Evzoninál átmenni,(azt azért erősen kétlem),akkor NIS-Szofia-Pernik-Szaloniki felé mennék,amikor vízummal lehetett Macedoniába bemenni,akkor is arra jártunk,nem volt probléma soha,Szofiánál a körgyűrűn volt rosz az út,a többi nem.Ja meg majd megkeresem a bulgár autóklubtagságimat,(3 van)lássák hogy nem tréfálok
#2374612016-03-01 11:51:15 Válasz a #237460. hozzászólásra
Így van. A googlin néztem az utat, egészen jó állapotban van a burkolata. A határellenőrzés meg pont olyan ,mint Gevgelijanál. Igy a személyi is megy, és a "ZÖLDKÁRTYA".
Mi mivel Debrecenből indulunk, szemezgetek az Ártánd (RO) - Vidin (BG) - Kulata (BG) útvonallal is, ami anyagilag még talán kedvezőbb is lenne, mivel mindkét országban van havi matrica az út használathoz (RO - 7€, BG - kb. 13€)
Nincs elvetve azonban a Gradsko (MK) - Bitola (MK) - Niki (GR) kitérő sem, de a legjobb a jól bevált útvonal lenne....
Régóta olvasgatom már a fórumot, és nagyon hasznos infókat találok. Idén augusztusban először megyünk autóval Nei Poriba. Sokszor voltunk már busszal, és bevallom őszintén, nem tudok rajta aludni, ezért az E75 útról vannak ismereteim. Azonban, most a NIS-Sofia-Promachonas útvonal tűnik egyértelmű választásnak. Időben kb másfél óra plusz és kilóméterben is csak 60 km-el tűnik többnek. Régen, még a 2000-es évek elején arra jártunk, de azóta nem tudom mi váltotozott. Van valakinek esetleg használható infója a bulgár részről, benzinkutak, pihenők tekintetében?
Macedónia beutazási tanácsok: "A migráció miatti macedóniai válsághelyzetet 2016. június 30-ig meghosszabbították, de az továbbra is csak a migránsok által használt zöld határ térségében érvényes. A turisták és a közúti forgalom által érintett útvonalakon a közlekedés, határátlépés zavartalan. Javasoljuk azonban, hogy lehetőség szerint ne vonattal közlekedjenek Macedóniában, különösen a Gevgelija–Tabanovce útirány kerülendő vonattal."
Forrás: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?macedonia
#2374752016-03-01 19:59:33 Válasz a #237471. hozzászólásra
Ott az két pont és valszeg az igazság!
Szinte biztosra veszem, hogy mindegyik tranzitországon minden probléma nélkül keresztül lehet menni! Határok ugyan úgy fognak működni mint eddig! Az, hogy az autópályákon találkozunk-e kóborló migránsokkal, egyenlőre kérdés.
AKI! Ha esetleg "haza" mész, írd meg a tapasztalatod légyszi!