Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 7186
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Vanda0221
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237752 Üzenet linkje2016-03-23 11:17:36 

Sziasztok, Jön esetleg valaki július 12-től Lefkadára? (remélem nem kell lemondanunk az utat, a menekültek miatt, és reméljük Görögországban nem lesz terror cselekmény...) Azért erősen megfontolandó az indulás szerintem! Ti mit gondoltok erről? Mi 2 kis gyerekkel mennénk.
# 7187
Mezzos
Törzstag
Törzstag
714 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237753 Üzenet linkje2016-03-23 11:41:39 

menekülthelyzet innentől (legalábbis Evzoni környékén) már csak jobb lesz, mint eddig. Ha sikerül tartani a törököknek a megállapodást, akkor már minimális menekült fog átjutni az Égei-tengeren. A Lefkadához legközelebbi menekülttábor pedig Filippiadában van, de ott is csak 400 menekültet szállásolnak. Szóval ebből a szempontból ezt az indokot nem értem. Terrortámadás szempontjából meg Görögország szerintem értelmetlen lenne, kidobott pénz az Iszlám Államnak. Ha tippelnem kéne, szerintem a következő célpont vagy Amsterdam lesz vagy Berlin/Frankfurt, de szerintem azt sem hozzák össze nyárig. Illetve Isztambul adja magát, hiszen rengeteg ISIS ember van helyben és sok a turista. Ha Görögország szóbajönne, akkor szerintem az egyetlen, ahol "megérné" nekik robbantani, az az athéni nemzetközi reptér.

Mi egyébként július 28-án indulunk autóval Lefkadára.

# 7188
Vanda0221
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237754 Üzenet linkje2016-03-23 12:03:30  Válasz a #237753. hozzászólásra Előzmény #237753

Hát én is bízom abban,hogy tudunk menni!És addigra megoldják a határnál is a menekült kérdést!
# 7189
Mezzos
Törzstag
Törzstag
714 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237755 Üzenet linkje2016-03-23 12:18:05 

autóval mentek? Most sincs Evzoninál semmi fennakadás.. onnan 10km-re várakoznak még a vasúti átjárónál. Szerintem azért kell drukkolni, hogy a jelenlegi helyzet maradjon, ne legyen valami váratlan menekülthullám. icon_smile.gif
# 7190
Vanda0221
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237756 Üzenet linkje2016-03-23 12:28:32  Válasz a #237755. hozzászólásra Előzmény #237755

Kocsival megyünk!
Tavaly Sartin voltunk, 3 perc alatt mentünk át a határon kb. Oda felé nem volt gond. Macedónia felé mentünk. Vissza felé pedig Bulgária felé jöttünk, ott sem volt 1 percnél több, senki nem volt a határon. De most annyi rémhírt közölnek...a csapból is ez folyik...és azért 2 gyerekkel mérlegelni kell!!! Bár ha nem megyünk akkor ugrik a szállás 50%-a,mert Booking-on foglaltam.. icon_sad.gif

# 7191
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237759 Üzenet linkje2016-03-23 13:57:29  Válasz a #237756. hozzászólásra Előzmény #237756

"Tisztelt Utasaink!
Szeretném elmondani Önöknek a „migránshelyzetről” az álláspontunkat. Jelenleg – 2016. március 9. - a Görögországban és Törökországban lévő migránsok semmilyen módon nem befolyásolják az általunk értékesített görög, török utazások megvalósíthatóságát. Az üdülőhelyeken nincsenek, az általunk használt útvonalon, határokon nincsenek, a közlekedés sem autóbusszal sem személygépkocsival sehol nincs akadályozva. Jelenleg migránsok a görög-makedón határon lévő Idomeni település vasúti határátkelő állomásán akadályozzák a forgalmat, ez a határ van lezárva. Mi a tőle 5-10 km-re lévő Evzoni közúti átkelőt fogjuk használni, ahol nincs migráns és nem is lehet, mert itt csak „normális” úti okmányokkal, vízummal rendelkezők közlekedhetnek. Ez ugyanaz a történet mint nálunk, amikor Kassára megyünk, hogy vonattal Hidasnémetinél hagyjuk el az országot, autóval pedig Tornyosnémetinél. A kettőnek semmi köze egymáshoz, fizikailag is el van különülve a két átkelő. A sokszor okmány nélküli migránsok csak a külön számukra fenntartott rendszert használhatták eddig is, no meg a zöld határt. Mi nem ott járunk.
Természetesen ez akár pozitív, akár negatív irányban elmozdulhat még a szezonkezdés előtt, vagy alatta. A pillanatnyi helyzettel mi leszünk a legjobban tisztában, mert hetente kétszer járjuk Görögországot, Törökországot egyszer. Amennyiben változna a helyzet, tudunk hozzá alkalmazkodni. Ha ellehetetlenülne az utaztatás, akkor a Magyar Külügyminisztérium kiadja a tiltást és nem utaztathatunk. Tehát vagy a Külügyminisztérium, vagy mi fogjuk magunkat korlátozni, ha a helyzet „fokozódik”. Tudniuk kell még azt, ha a Külügyminisztérium korlátoz, vagy mi nem teljesítünk, akkor Önöknek törvény szerint visszajár minden pénz – és cégünk anyagi képessége alapján képesek is leszünk csőd nélkül visszafizetni.
Tehát mi - és a törvények - migráns garanciát adunk Önöknek!
Nagy Sándor ügyvezető"

# 7192
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237760 Üzenet linkje2016-03-23 14:09:11  Válasz a #237752. hozzászólásra Előzmény #237752

"...remélem nem kell lemondanunk az utat, a menekültek miatt, és reméljük Görögországban nem lesz terror cselekmény..." - először is ne keverjük a kettőt, másodszor kerüljük a közmédiát, próbáljunk pl. a független netes forrásokból tájékozódni, anélkül, hogy mélyebben beleásnánk magunkat a politika mocskos világába!
Egyébként terrorcselekmény sajnos a világ bármely részén előfordulhat az utóbbi 20 évben, de Görögországban max Athénban esélyes, a szigeteken nem! De pl. a metró mindenhol lehet célpont, ahogy ez volt Oroszországtól kezdve Párizson, Spanyolországon és Londonon át Brüsszelig icon_sad.gif A szigeteken meg ugye metró nincs szerencsére.
nekem egyébként is az a véleményem, hogy bármelyik görög nyaralóhelyen van akkora biztonságban az ember, mint itthon akárhol! Mondjuk én Pesten lakom, vidéken vagy a falvakban nem tarthatunk terrorcselekménytől!
Szóval go Greece icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif

# 7193
Mezzos
Törzstag
Törzstag
714 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237761 Üzenet linkje2016-03-23 14:26:48  Válasz a #237756. hozzászólásra Előzmény #237756

ha autóval mentek, akkor meg főként nincs ok aggodalomra, hiszen ha nyárra valamilyen különös okból megszállnák Evzonit a migránsok, aminek a jelen helyzetben közel nulla a valószínűsége és amire egészen eddig sem volt egyetlen példa sem migránsválság kezdete óta, akkor is van alternatív út Bitola irányába és időben majdnem ugyanott vagytok. Lefkadán nincsenek migránsok, a polgármester is egyértelművé tette a nyilatkozataiban, hogy Lefkada nem kér a menekültekből, nem nyit menekülttábort. Terrorcselekménytől meg autóval végképp nem kell tartani.
# 7194
Alfie
Aktív fórumos
Aktív fórumos
56 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237763 Üzenet linkje2016-03-23 17:53:06 

Szia! Mi is 2 kisgyerekkel mennénk és július 8-án kocsival. De még függőben van! Le van foglalva de 2 héttel előtte még ingyenesen lemondható. Ligia faluban lenne a szállásunk.
Costa Brava is le van foglalva. Még várunk hogy mi fog történni. Igazad van a gyerekeket nem lehet veszélynek kitenni. Ha arról lenne szó akkor hagynám a pénzt veszni.

# 7195
Vanda0221
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237765 Üzenet linkje2016-03-23 18:44:33 

Sajna a miénk,nem lemondható. Ha nem megyünk,akkor buktuk a szállás 50%-át,amit már levettek a számláról. De inkább bukom,minthogy baj legyen. De bízom abban,hogy minden rendben lesz és mehetünk! icon_smile.gif

http://www.hirado.hu/2016/03/2.....=hirkereso

Ez annyira nem jó hír!

# 7196
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237768 Üzenet linkje2016-03-23 20:06:56  Lefkada Előzmény #237767

Jó lenne kedves Alfie, ha nem nyögnéd be ide a kormánypropagandát, talán észrevetted, hogy ez egy utazási topik!! Ha lehet, tartózkodj a fröcsögéstől! Az USA-ban egyébként kb. 15 millió mexikói bevándorló él...ennyit az okos megnyilvánulásodról!
Vand! Ez a link a hirado.hu! Érdemes máshonnan is tájékozódni, ez vagy igaz, vagy nem, de ha a többi hírből általánosítok, inkább az utóbbi icon_smile.gif

# 7197
Kijelentkezve--
-törölt nick 21624
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237769 Üzenet linkje2016-03-23 20:37:36  Válasz a #237768. hozzászólásra Előzmény #237768

Először is Kedves Kónyu a hirado.hu, eddig mindig aktuális, és valós képet adott a migránsokkal kapcsolatban. Konkrétan mi nem volt valós, amikor a migránsokról közvetített?

Legutóbb -törölt nick 21624 szerkesztette (2016-03-23 20:48:25), összesen 1 alkalommal
# 7198
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237772 Üzenet linkje2016-03-23 20:47:10 

Kónyu sokkal több embernek adott hasznos infót, mint amennyi miatta távozott.

Fejezzétek itt be a migránsozást és a személyeskedést vagy intézzétek privátban!

Köszi!

# 7199
Mezzos
Törzstag
Törzstag
714 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237777 Üzenet linkje2016-03-23 20:52:33 

szerintem érdemes kivárni az ingyenes lemondás végét vagy ha már úgyis bukta a pénz fele, akkor a július elejét, általában az egész E75-ön nagy a rendőri jelenlét, ha indul a turistaszezon, akkor még emelni is fognak ezen, az biztosnak vehető. A görögök ilyen téren nem engedhetik meg, hogy könnyelműek legyenek és az ország GDP-jének nagy részét adó turizmus szárazföldi forrását néhány száz migráns lebénítsa. Ha meg mégis lezárják Evzonit, akkor irány Bitola és átkelés Nikinél. Oda tuti nem téved migráns, maximum nagyobb lesz a forgalom, mint általában és megnő valamivel a menetidő.

De tényleg egyedül ez a kritikus pont az egész útvonalon, szerintem emiatt nem kell lemondani, főleg mivel van alternatív út Lefkadára. A szigeten meg vár a szépség és a nyugalom. icon_smile.gif

# 7200
Dodi62
Törzstag
Törzstag
553 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#237785 Üzenet linkje2016-03-24 07:44:48  re

icon_smile.gif
Nagyon sok féle uton el lehet jutni Lefkada vagy arra felé. nem csak Evzoni létezik. Tudjátok arra megyünk nem is olyan soká igy ellégé átnéztem már a lehetöségeket ha lenne is valami olyan. És találtam pár + megoldást. Egy ilyen miatt nem kéne lemondani.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 479 480 481 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu