#2387652016-05-15 19:04:42 Válasz a #238760. hozzászólásra
Mi körbe mentünk,mert 1 teljes napot a félszigetre szántunk és akkor voltunk Petanin,Platia Ammosnál,Xi beachen ,itt töltöttünk több időt,megnéztük Lixourit,és indultunk vissza a szállásunkra.
Mi is egésznapost tervezünk ha arra megyünk és lehet többször is 100km durván legyen 6l diesel de nem hiszem hogy annyit egyen 4böl ki szokott jönni. Ti voltatok az Mount Ainoson?
#2387672016-05-15 19:28:18 Válasz a #238759. hozzászólásra
Dodi
A Kaminia folytatása a Mounda ,Skala előtt, ki lesz táblázva(Katelios után)
A Livadia amikor nem komppal mész a Xi-re vagy Lixouriba,akkor a hegyről leérsz a sík területre,azt a szakaszt hívják így,a Petanihoz vezető útelágazásig.
Tankolni az AB üzlet előtti kúton szoktam,van olcsóbb is,de már megszoktam,meg a kutasokkal is ismeretségben vagyunk.A szigeten az Argostoliban lévő kutak a legolcsóbbak,Lefkadához képest átlagban nincs több a különbség 5 centnél,de volt már hogy ott tankoltam drágábban azonos kútnál.
Pékségbe (ahol a szállásodhoz közvetlen lekanyarodsz)tehát a szállástól felmész az első keresztútig,ott jobbra fordulsz, ez az alsó út ott az x alakú kereszteződés előtt (ezen enyhén jobbra mehetsz Lourdas beachre)tehát ez előtt jobb kéz felől van egy vendéglő terasszal,ezen épületben van pékség is,reggelente oda szoktam járni,de van másik is.
igy már megleltem
Kaminia beach 38.0667514 20.7681295
a másikat is megleltem lényegében az az öbölrész
még valami jó gyrosost kéne lelni ahogy megyünk daltonban megállunk és Nydriben is leszünk igy mindkét helyen eszünk. souvlakit is lehet. És amit még meg akarok Opomus de minden jót megszoktunk ami megtetszik a fagyival is és a sütivel is igy vagyunk csak jó legyen.
Dodi
Az ainosra csak ez az út járható személyautóval.
Lixouriba még komppal is mehetsz Argostoliból,Autó + 2 személy 10Eur körül volt,de még a két kompnál is volt árban pici eltérés,mikor hazajöttünk akkor emelték az ÁFa tartalmat,minimális különbséget jelenthet.Általában ilyenkor is félóránként járnak.
#2387742016-05-16 07:57:17 Válasz a #238766. hozzászólásra
Szia Dodi!Az Ainoson kétszer is voltunk ,de a csúcsig nem mentünk el ,teljesen .Nekem nagyon tetszett .A felhőket figyeljétek ,ha sok van belőlük akkor ne menjetek.
Sziasztok! Autóval megyünk Skala-ra alig egy hónap múlva és szeretném lefoglalni a komp jegyeket, csak még nem döntöttem melyikkel menjünk. Vasiliki-Fiskardo vagy Killini-Poros? Vasiliki fele rövidebb az út és mintha a komp is olcsóbb lenne (Röszke-Vasiliki-Skala 1317 km), míg Killini drágább, hosszabb az út is(Röszke-Killini-Skala 1414 km) és azt hiszem valamilyen hídon is át kell menni ahol fizetni kell, de a google maps szerint kevesebb idő alatt megtehető. Kinek milyen tapasztalata van, út minőség, komp társaság?
Coores!
Van még további 2 lehetőség a nyári időszakban, Vassiliki--Sami,és az idéntől Pátra-Poros gyorskomp.
Én Lefkadán át szeretek menni,pár napot el szoktunk nézelődni ott is,van némi függőségem ahhoz a szigethez is.
A Vassiliki-Fiskardo kompra még nem tudsz foglalni,nincs hivatalos menetrend,pillanatnyilag is Nidriből jár.
Dodi forró információját várom én is,a sérült kompstég állapotáról
Sziasztok !Azt meg tudjátok mondani ,hogy ha Killinibe kompolunk hazafelé ,arra a kompra kell foglalni ,vagy az sűrűbben jár ,meg nagyobb is így tuti felférünk rá.