Végigolvastam 2014 óta a összes bejegyzést Ami a parton van elhagyatott bár és szórakozóhely még ahogy olvastam most is üresen áll? Arrafelé van a strandröpipálya is ha jól emlékszem. Kinek milyen tapasztalata van a tavernákról, 50 főnél ki lehet azért csikarni 20% kedvezményt nem ?
#2409602016-07-21 09:13:38 Válasz a #240957. hozzászólásra
Szerintem kicsikarni semmiképpen sem érdemes , 50 főnél oda kell ballagni korábban, megkérdezni, hogy tudnak-e, és mikor tudnak nektek annyi helyet fenntartani, és megkérdezni, tudnak-e valami kedvezményt biztosítani esetleg. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy 50 főre az, hogy kb. egy időben legyen kész a kajátok, mindenkinek legyen, amit enni szeretne, ad hoc nem biztos, hogy összejön (főleg, h nyilván más vendégek is lesznek).
Hasonlóképpen tervezzük mi is csak hátha valakinek van ilyen tömegevés élménye Még annyit szeretnék kérdezni hogy melyik tavernában lelhetők fel klasszikus görög ízek, nem a sült krumpli - rántott hús párosítás? Esetleg pár kilóméterre a parttól ki járt tradícionális görög falukban ahol nem fertőzte meg a gasztronómiát a turisták elferdült igénye???
#2409842016-07-21 16:42:28 Válasz a #240971. hozzászólásra
Azért nem kell ennyire túlbonyolítani, Stavrosban a legtöbb tavernában vannak klasszikus görög ízek is, válasszatok szimpátia és illatok és látvány alapján. (A sült krumplit meg nem kell utálni, a görögöknek is nemzeti eledele.) Az apró falvak esetleges apró tavernái nem biztos, hogy arra vannak berendezkedve, hogy gyorsan 50 embert kiszolgáljanak.
Ha meg elmentek kirándulni, lehet máshol is kajálni.
Nincs ez túlbonyolítva, Sartiban jártam legutoljára 8 éve és jópár tavernában rántott hús volt valamint a gyrost ketchup-mustár párossal adták!!! Kérdésemre hogy hol az öntet az volt a válasz hogy erre van igény... no comment. A kevéske görög nyeltudásomat nem tudtam pallérozni a sok kelet eu-s alkalmazott miatt! Nekem nagy csalódás volt, egyedül csak a környezet jelentett orvosságot. Ezért kérdeztem a görög ízeket semmi másért! Nem vagyok a sült krumpli ellen egyébként
A ketchup-mustáros gyros nem a turizmus hozadéka, Észak-Görögországban így szokás. A turizmus hozadéka az öntet, az erős pista, a káposzta bele, meg ilyenek. Ha tzatzikit kérsz (nem öntetet), akkor nem fognak rád furán nézni, max. megkérdezik, honnan jöttél. (És igen, rántott húsra és magyar palacsintára van igény nagyon sokaknál sajnos - az már bonyolultabb kérdés, h vajon meddig jó alkalmazkodni, és mikor kéne azért megpróbálni a fogadó félnek is "alakítani" a turistát.)
Sok kelet-európai dolgozó Stavrosban is lesz, de bázisnak ettől még jó hely, könnyen elérhető, ha kimozdultok, sok szépet láthattok majd, és egészen más arcait az országnak.