Elafonisos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
Hozzászóló Üzenet
# 256
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Nagyfotos
Aktív fórumos
Aktív fórumos
158 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#246321 Üzenet linkje2017-11-19 14:10:52 

Nagyon köszönöm,Mi szeptember elején tervezzük....valóban nagyobb volt a szél ,mint modjuk a nyári időszakban???Elafonisora a komp mennyibe került????Megvan a menetrend de árat nem találok....Monemvasia több videóban feltünt amit néztem ...Spárta a nagy terv...de azt hiszem ezt is be kéne iktatni....képek esetleg ami publikus???Valahol meglehet nézni???Köszönöm icon_smile.gif
# 257
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Aris
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#246326 Üzenet linkje2017-11-20 18:25:05  Válasz a #246321. hozzászólásra Előzmény #246321

Szia!

A szeptemberben Elafonisos nagyon jó választás!
Lecsengett a nyári nyüzsgés, kevesebb ember a partokon, este a tavernákban is kényelmesen elférni. Az árak is mérsékeltebbek.
Mi idáig négy alkalommal voltunk szeptember hónapban a szigeten, nagyon szép volt.
Minden alkalommal mindenféle foglalás nélkül toppantunk be, szállásunk mindig volt. Azért arra figyelni kell, hogy ha péntek este felé érkeznétek meg akkor a szállás már necces, de hét elején-közepén bőven van.
A szél nem számít, mert két nagy partja van (Panagitsa, és Simos) pontosabban ezek könnyebben megközelíthetőek, és számos kicsi sziklás kis öböl ami vagy foglat vagy nem.
Mi Panagitsát jobban kedveltük, -bár Simos nagyon szép- mert kb. 2km partszakaszon 4-5 ember kényelmesen elféricon_smile.gif
Szállást minden alkalommal a Mediteran Star-ban "szereztünk", második alkalommal már megismertek,a többi alkalommal már nem is volt kérdés hová menjünk.
Étkezéssel kapcsolatban pedig ha szeretitek a halat az Urania-t nem szabad kihagyni, ha inkább souvlaki a nyerő , vagy giros, akkor azt is találni.
Spártát a helyetekben kihagynám...szinte nincs ott semmi látnivaló, csak hegyek, és mogorva hegyi emberek (voltam ott) legalább is nekem ez volt a benyomásom.
A komp árra 2014-ben autóval 2 személynek ha jól emlékszem 12-13 euró volt, a komp 30 percenként indul napközben.
Jó nyaralást!

# 258
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Etel
Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#246350 Üzenet linkje2017-12-02 18:02:16 

Spártát én sem ajánlom, de Monemvasiát feltétlenül nézzétek meg! Ehhez hasonló hely nincs több egész Görögországban. Remélhetőleg már a hegy tetején lévő erődítményt meg lehet nézni, mert amikor mi voltunk 2 éve, akkor sajnos zárva volt.
# 259
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#246369 Üzenet linkje2017-12-12 08:57:54 

Szia!

Nekünk nem szokott elég lenni két nap, mert szerintünk ez nem olyan sziget, ahol körbenéz az ember, ez is megvolt, pipa, aztán huss, megy tovább. Fantasztikus part Simos is és Panagitsa is, előbbi kicsit divatosabb, ott van napernyős rész is, de akkora az egész, hogy bőven elfér mindenki. Panagitsa nomádabb, mi nagyon szerettük, parkolni is könnyebb. Kisgyerekkel mondjuk talán kicsit biztonságosabb Simos, ahol a kisebb öbölben lassabban mélyül a víz. A város nagyon barátságos, van egy mással össze nem hasonlítható hangulata. Aki rövid időre ugrik át a szigetre, az csak a kikötői részen sétálgat, meg átballag a hídon a kis templomhoz a szigetre, de érdemes hátrafelé is betérni a városba, ahol a helyiek laknak. Kertes házas, sikátoros, én imádom, boltba menet és hazafele jövet mindig igyekeztem új utakat találni icon_smile.gif A kikötőbe reggel a visszatérő halászhajóknál megjelennek a teknősök is, tüneményesek, bátrak. A kacsáknak kis a vízen úszó kutyaházuk van, ott etetik őket icon_smile.gif Kaja: jók az éttermek, a giroszos pedig mindent visz, árban is. Mi először - ennek már jó pár éve - egy öreg, kertes házban laktunk, azt sajnos eladták, azt visszasírom, mert igazi helyi hangulata volt. Azóta laktunk már a tulaj másik házában és a testvérénél is. Priviben adok elérhetőséget, ha szeretnél.

# 260
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Szilard87
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#250214 Üzenet linkje2021-06-18 06:37:19 

Sziasztok!

Összesen 1700-1800km ide lejutni, nem figyeltem, útba ejtettük mi is Monemvasiát, hát álom hely. De ez a kis sziget.... Annyira görög, hogy több helyen nem beszélnek angolul, vagy nem értik a miénket, nem tudom icon_smile.gif. De pont ez tetszik benne, hogy még angolul sincs kiírva számos dolog. Nagyon a helyiek nyaralnak itt. icon_smile.gif Hatalmas élmény volt lejönni ide, gyakorlatilag a szárazföld legdélibb csücskénél vagyunk szinte. Innen az utunk Kythirára tart.
Spárta valóban semmilyen, de Théba is. icon_sad.gif Korintosz is igazából a csatorna miatt és a brutális kikötője miatt érdekes.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 16 17 18


Copyright © 2003-2024 Hellasz.hu