#2471562018-03-22 20:22:13 Válasz a #247151. hozzászólásra
Hát aktuális linkről nem tudok, viszont azt írták, hogy a Macedón pályaszakaszt átadják április közepén :)Valamint talál a Szerb el nem készült szakaszt is, de elég bizonytalan ez az infó.
- a macedón az tutinak tűnik (április 15), szerintem már toltak volna a határidőn, ha kellene. Így végig lesz pálya Presevo - Gevgelija között.
- a szerbeknél viszont para van, a Grdelica kanyonban leomlott az egyik támfal nagy része, ami a miniszterasszony szerint csak 2-3 hét csúszás, de a szakértőbbek szerint nagyságrendekkel több. Van egy szerb útépítős fórum, ott azt írják a tudorok, hogy 2019-ben reális az a rész, de ha a két még építés alatt lévő alagút meglesz nyárig (a szakaszra tavaly decemberben még május 31-et írtak mint határidőt), akkor elképzelhető, hogy részben ráengedik a forgalmat. A másik hiányzó szakaszt (Srpski Kuca - Levosoje 8km) áprilisra ígérték, de állítólag az is csúszni fog. Szóval a szerbeknél én a tavalyi állapotokkal számolnék, aztán reméljük mégis lesz valami.
Akkor is jól áll a 10 évvel ezelőttihez, emlékszem mikor még az út fele volt csak pálya
Ajaj... 2003-ban (az első Görög utunk) még Bulgárián keresztül, autópálya nélkül is szép volt.Akkor még a Görögök a határon beírták az útlevélbe az autó rendszámát, márkáját, típusát, hazafelé be kellett mutatni az autót, hogy nem hagytuk ott.
Akkor is jól áll a 10 évvel ezelőttihez, emlékszem mikor még az út fele volt csak pálya
Ajaj... 2003-ban (az első Görög utunk) még Bulgárián keresztül, autópálya nélkül is szép volt.Akkor még a Görögök a határon beírták az útlevélbe az autó rendszámát, márkáját, típusát, hazafelé be kellett mutatni az autót, hogy nem hagytuk ott.
Nekem meg abból volt bajom, hogy mikor mentünk kifele, nem írták be a rendszámot, mert abban az évben léptünk be az unióba és a határőr mondta már nem kell.. Visszafele meg másik volt ott és kereste a beírást, nem engedett tovább. Úgy magyarázta el neki egy másik kollégája, hogy a Magyaroknál már ne keresse mert beléptünk mi is uniósok lettünk már...
Ajjaj! Azok a régi szép idők......
Mi egy évvel korábban kezdtük.
2002, 2004, majd 2006 óta minden évben autóval, kivéve tavaly, akkor repülővel.
De idén ismét autó.
Sokat kényelmesedett az út a kétezres évek eleje óta!
Hű ha akkor mi már nagyon régen kezdtük. 1993-ban egy Dacia 1310 Tx-el. A szerb autópálya akkor még Feteticsnél kezdődött. Bocsi fél autópálya. Akkor még végig katonai ellenőrző pontokon keresztül kellett menni. A macedon - szerb határállomás néhány konténerből állt. az út 24-25 óra volt.
Mi 2009-ben voltunk először kocsival.
A legelső utunk 1991-ben volt busszal, a háború alatt. Utazás előtti napokban is kérdéses volt, hogy merre megy majd a busz, végül Szerbián keresztül mentünk. Sok mindenre nem emlékszem már az útról, 23 éves voltam, csak arra, hogy nagyon hosszú volt, klíma nélküli busszal és olyan érzés volt, hogy földúton megyünk. Útközben többször is megállítottak katonai ellenőrzésre.
Viszont mindezek ellenére nagyon jó volt
en Motorral mentem --elöször, es utoljara --a Jugokon at , ellenörzes volt, sok, Pl, egy alagutbol kijövet megallitottak, es amikor beleneztem a tükörbe felettem hatul fennt az alagut felett volt geppuska allas. ha nem allsz meg szetlöttek volna
a Jugok egy halal primitiv nepseg , minden kitelik tölül -Austriaban mint ablakpucolok, mar jol beilleszkedtek )) de nemetül nem beszelnek:)))
ez lesz a mostani migransokkal is--sajnos
Gondolom a Szerbekre gondolt a fórumtárs. Remélhetőleg azért nem válaszol,mert belegondolt hogy azért ezt ők is olvassák. Mert ugyebár sokat tudnak azért Magyarul. Vagy Jox ezért a hozzászólásáért kicsit elnémította pár hétre.