Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 8506
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Gudli
Törzstag
Törzstag
1067 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248230 Üzenet linkje2018-06-27 18:57:11 

Köszönetet szeretnék mondani Kónyu nevű Hellaszos társunknak, aki nekem nagyon sokat segített már utazásunk előtt is. Vette a fáradságot és a nyaralása alatt is ellátott infókkal. Hálás vagyok neki a sok segítségért! Így jutottunk el az Apollon Travel idegenvezetőjéhez, akit a Borsalino Utazási Irodában meg is találtunk. Nagy szeretettel fogadott bennünket. Nála fizettünk be egy Jón tengeri kirándulásra, ami 25 euró volt fejenként. A Nikolaos nevú hajó szerdán fél 10-kor indult. Csodás nap volt. Meleg, egyetlen felhő sem volt az égen. A tenger tükörsima. Ideális volt a hajókázásra és arra is, hogy Kostas kapitány benavigálja a hajót a barlangba. Hát ez valami fantasztikus élmény! Megálltunk az egyik sziget közelében, ahol állítólag fókák is élne. Sajnos nekünk nem volt szerencsénk látni egyet sem. A hajóról lehetett ugrálni a kristálytiszta vízbe és a halakkal úszkálni. Ennyire tiszta kék vizet még életemben nem láttam. Mintha medencébe néztem volna. Majd Kastos szigetén kötöttünk ki. Kastos falucskának 32 állandó lakosa van, télen meg 2. Gyönyörű régi kis görög házak, szűk utcácskáival engem magával ragadott. Akkor még a kilátásról nem is beszéltem. Aztán még 2 szigeten kötöttünk ki, ahol lehetett strandolni a kristálytiszta, égszínkék vízben, ami igen csak meleg volt. Kaptunk a hajóról való leszálláskor napernyőket, mert a sziklafal tövében igencsak égetett a nap. Haza vezető úton elhajóztunk Onesis sziget mellet, melynek története lenyűgözött. Rengeteg információval és történettel ismerkedhettünk meg az út során, az idegenvezető jóvoltából. Este 6-kor értünk vissza. Az utcai hőmérő 44 fokot mutatott, de este 10-kor is még 28 fok volt a városban.
# 8507
Gudli
Törzstag
Törzstag
1067 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248231 Üzenet linkje2018-06-27 19:41:05 

A tengerparti sétányon betértünk egy tavernába, ahol görög est volt. A programért nem kellett fizetni, csak fogyasztottál valamit és ennyi. Maga program jó 2 órát tartott. A végén kiosztották mindenkinek a tányért, amit földhöz vághatott. Egyik este pedig betértünk a fő utcán egy kis tavernába vacsorázni, aminek Famili volt a neve. Jó az utca végén akadtunk rá. Én egy gyros tálat kértek, a férjem kalamárit evett. Hatalmas adagok voltak. Egy-egy talpaspohár vörösbor járt hozzá, amiért külön nem számoltak fel semmit. Így 15 eurót fizettünk. Nagyon finom volt és kiadós. Én pl meg sem bírtam enni.
Egyik nap bebuszoztunk Lefkadára. Engem annyira nem nyűgözött le a város. Szerintem Nidri szebb.
Rengeteget strandoltunk. Nagyon jó volt a víz. június 15-én du. hatalmas viharfelhők közeledtek minden irányból a hegyek felett. Aztán csak egyszer leszakadt az ég. Hatalmas eső volt Egész du esett. Ez volt az egyetlen nap, amikor nem tudtunk fürödni. Másnap reggel gyönyörű napsütésre ébredtünk. Később megint csúnya felhők jelentek meg a hegyek fölött, de ezekből Nidriben nem volt eső, legfeljebb pár csepp, de ez nem zavart be senkit a partról. Végig meleg volt és a víz is isteni volt.
A hazaindulás napján megérkezett a váltás. Mi felültünk a buszra és elvittek Vasiliskibe. Ennek külön örültünk, mert oda nem mentünk el. Onnan Nikianába mentünk. Itt kellett várakoznunk a visszaindulásig. Itt volt másfél-két óránk, amit egy kávézó teraszán töltöttünk. Életem legjobb frappéját ittam és csak 1,5 euróba került. Aztán megérkezett a buszunk. Kiderült, hogy mindössze 16-an leszünk rajta. Mindenki oda ült ahová akart. Elnyújtózhattunk, tehát kényelmesen utaztunk hazáig. Jó tempóbab haladtunk. Röszkénél kb fél órát álltunk. 20 órás út után Szegedre értünk.
Csodás nyaralásban volt részünk. Aki még Lefkadát nem látta, ajánlom, hogy egyszer menjen el, ha teheti.

# 8508
Djbobo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
186 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248233 Üzenet linkje2018-06-27 21:07:36 

Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy melyik strandokra nem lehet lejutni Lefkadan. Egremni megközelíthető vagy csak a tenger felől? Július végén indulunk mire lehet számítani addig szerintetek? Gialos beachre lefelé milyen az út? Mikor legutóbb voltunk akkor tolták le a törmeléket, le lehetett jutni de imádkoztam. hogy vissza is tudjunk jönni. Aszfaltoztak arra esetleg?
# 8509
Dettix
Törzstag
Törzstag
623 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248241 Üzenet linkje2018-06-28 12:23:03 

Kedves Gudli! Köszönjük a beszámolót. Ezek szerint nem béreltetek semmit, és nagyon nem is csavarogtatok? Még egy kérdés. A közértek és a pékségek itt is 9 óra felé nyitnak? Köszi.
# 8510
Raven71
Aktív fórumos
Aktív fórumos
341 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248242 Üzenet linkje2018-06-28 12:25:46  Válasz a #248228. hozzászólásra Előzmény #248228

Helyesbítenék: Lefkadán minden, mindenhol gyönyörű icon_smile.gif!
# 8511
Mezzos
Törzstag
Törzstag
714 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248243 Üzenet linkje2018-06-28 12:31:47  Idézet innen: #248233

djbobo írta:
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy melyik strandokra nem lehet lejutni Lefkadan. Egremni megközelíthető vagy csak a tenger felől? Július végén indulunk mire lehet számítani addig szerintetek? Gialos beachre lefelé milyen az út? Mikor legutóbb voltunk akkor tolták le a törmeléket, le lehetett jutni de imádkoztam. hogy vissza is tudjunk jönni. Aszfaltoztak arra esetleg?

Egremnire sajnos nem lehet lemenni, fenn zárva van a kapu, azon még át lehet jutni, egészen lentig a lépcső feléig, de ott már csak egy nagyon meredek homokfal van, ami folyamatosan omlik. Én nagyon szerettem volna lemenni, de nem sikerült, túl veszélyes. Lábnyomok sincsenek, az utolsó lábnyomok után még tudtam menni 10 métert, de aztán annyi. 50-60 méter hiányzott a partig, elég dühítő.

Gialosra konkrétan autópályát csináltak, úgyhogy oda még a rengés előttihez képest is jobb út megy, plusz Draganoban, Athaniban vezető úton is sok szakasz újrahúztak meg a szigeten több helyen.

Állítólag Agiofilire sem lehet autóval eljutni, de ez nem 100%. Valaki szerint el lehet. Mi idén meg sem próbáltuk, tavaly is elég szar volt már az út, na meg vannak kevésbé zsúfolt szép helyek.

# 8512
Gudli
Törzstag
Törzstag
1067 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248249 Üzenet linkje2018-06-28 13:49:45  Válasz a #248241. hozzászólásra Előzmény #248241

Dettix Kedves!
Valóban nem béreltünk semmit, de még így is rövidnek bizonyult a 13 nap. Nidri jó nagy és gyönyörű település, gyalogosan sem tudtuk igazán bejárni. Igyekeztünk a helyi strandokat felfedezni. Be akartunk fizetni egy buszos fakultatívra is, de sajnos létszám hiány miatt nem indult el. Kihasználtuk a jó időt és sokat strandoltunk. Nekünk most ez volt a cél.
A super marketek és a pékség szerintem korábban nyitnak, mint 9 óra. Pontosan nem tudom, hogy mikor, de volt, hogy 8 után mentem és akkor már nyitva voltak. Ennél korábban nem mentem, mert nem is keltünk fel, Éjfél előtt sosem feküdtünk le, a központban csavarogtunk.

# 8513
Dettix
Törzstag
Törzstag
623 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248261 Üzenet linkje2018-06-29 08:25:08  Válasz a #248249. hozzászólásra Előzmény #248249

Kedves Gudli! A bérlést nem kötekedésnek vagy bántásnak szántam, csak érdeklődésképpen. Voltunk Nydriben, de az igencsak régen volt, és akkor még nagyon jó fakultatívok voltak a Pajával. Ezt most nagyon hiányolom, pl. csak hajós kirándulások vannak. Tudom hogy erre mindenki azt mondja majd, hogy béreljek autót és járjam körbe a szigetet, de ezt különböző okokból nem szeretném. Szóval tervek vannak, sok gyalogos és buszos. Kíváncsi vagyok, mennyit változott Lefkada.
# 8514
Gudli
Törzstag
Törzstag
1067 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248263 Üzenet linkje2018-06-29 14:46:43 

Dettix! Nem vettem sértésnek. Ti mikor mentek? Melyik utazási irodával? Melyik lesz a szállásotok?
Egyébként az Apollon buszos kirándulása nagyon jónak ígérkezett. Sajnáltam, hogy nem indult el. A vízeséshez is el akartam menni, de sajnos a férjemnek térd és gerinc problémái vannak és nem vállalta be a 3-4 km-es gyalogtúrát hegynek felfelé.
Így is elég sokat láttunk. Egyszer még szeretnénk ide visszajönni.

# 8515
Dettix
Törzstag
Törzstag
623 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248295 Üzenet linkje2018-07-02 08:02:21  Válasz a #248263. hozzászólásra Előzmény #248263

Mi is az Apollonnal megyünk a Gatsoulis apartmanba és 16-án. A fővárosba mindenképp be akarok menni, és onnan elsétálni az Agios Ioannis beachig vagy még tovább a volt szélmalmokig. Aztán a vízeséshez is el akarok menni, mert annak idején azt kihagytuk. Valamelyik hajóutat bevállalom, mondjuk az Egremni, Porto Katzikit, és akkor még nem mentünk át Meganissire és Kathismára, mert azokat is nagyon szeretném. Szóval zsúfolt, és biztos hogy nem sikerül mind, de majd meglátjuk mire lesz energia és kedv. Az is lehet hogy csak helyben lógatjuk a lábunkat, bár ez egyáltalán nem jellemző ránk. Csak legyen jó idő, a többi majd helyben eldől. icon_smile.gif
# 8516
Dettix
Törzstag
Törzstag
623 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248322 Üzenet linkje2018-07-03 12:24:56 

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy a Nikolaos-sal megyünk a Kastos-Kalamos hajóútra, akkor az Kalamosnál az Asprogiali beach-nél áll meg? Ki is köt ott, vagy csak ugrálni lehet a vízbe? Köszi.
# 8517
Lyba1947
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248323 Üzenet linkje2018-07-03 12:58:18 

Kastos -Kalamos utvonalon megáll egyszer a "fókák szigeténél" ott lehet ugrálni, aztán megáll Kastos fővárosában ott van egy csodálatos múzeum ki ne hagyjátok, lehetőség van enni nagyon jó tengeri herkentyük vannak, azután két csoda helyen fürödtünk Kalamoson 20Euró, másik ut szintén 20 E. A 3 Csoda beach.
# 8518
Dettix
Törzstag
Törzstag
623 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248419 Üzenet linkje2018-07-10 07:44:32 

Lehet már tudni, hogy ki az új idegenvezető?
# 8519
Gudli
Törzstag
Törzstag
1067 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248421 Üzenet linkje2018-07-10 10:30:21 

Szia Dettix!
Írtam privit!

# 8520
Raven71
Aktív fórumos
Aktív fórumos
341 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248624 Üzenet linkje2018-07-29 14:20:54 

Sziasztok!
Harmadszor vagyunk Lefkadán, de az idei egyértelmű csalódás. Rengeteg Román és Szerb lett itt is (nemcsak észak GO-ban), honfitársakat is lehet látni, de a tömegnyomor mindenhol jellemző!
Tavaly Kefalonián voltunk és írtam is, hogy Lefkada szuperebb hely...ez most teljesen átértékelődött bennem. Persze a sziget továbbra is gyönyörű, de már nem az ami 4-5 éve volt icon_sad.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 567 568 569 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu