Utazás gyerekekkel
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
Hozzászóló Üzenet
# 736
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Zolee84
Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#248196 Üzenet linkje2018-06-26 17:55:28 

Sziasztok,

Most gyerek nélkül mentem, "üzleti" ügyben. icon_smile.gif
Augusztuszban megyünk együtt.
Nem kell aggódni semmi miatt, mert görögben pont ugyanúgy megvan minden mint itthon! icon_smile.gif
Mindeni segítőkész.

Az utat kell megúszni, minden más rendben lesz!
Viszonylag sok olyan megállót láttam Szerbiában ahol játszhatnak a gyerekek.
Macedóniában 1-2 ilyen helyet láttam,de ott csak 175km-t utaztok.

Mi Paralia-ra megyünk. Mondtam is itthon,hogy nem nagyon kell aggódni,mert láttam ott is gyerekeket!(mindenféle korosztályban) icon_biggrin.gif

# 737
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pancsika01
Aktív fórumos
Aktív fórumos
90 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#248688 Üzenet linkje2018-08-08 12:24:18 

Sziasztok! Eltöltöttük az első nyaralásunkat az egy éves picúrunkkal, és szeretném megosztani a tapasztalataimat, hátha valakit érdekel icon_smile.gif Stavros volt az úticél, itt már korábban háromszor is voltunk. Most ugye más szemmel nézi az ember a települést, de abszolút jó választásnak bizonyult. A partja ugye lassan mélyül, sokáig féllábszárig ér, az elején (1-2 méter) nagyobb kavicsok találhatók homokágyban, nem élesek, nem zavarók. Azután szép kellemes homokos a tenger. A tenger csendes, nyugodt volt ( ez általában elmondható) a 8 napból csak az utolsó napon voltak hullámok, de nem kell nagyokra gondolni. A nap első felében gyönyörű tiszta volt mindig a víz, azután a délutáni szél vagy áramlat mindig felkavarta, zavarossá vált. Ezt a homokos aljának is betudható. A tenger vize kellemes volt , délutánra még jobban felmelegedett, kb mint a fürdővíz . Körbenézve nagyon sok gyerekes család nyaral itt, most szembesültem vele, hogy Stavros a gyerekes családok egyik célpontja. Július 27-augusztus4. között voltunk, mondanám főszezon, de itt valahogy érezni lehetett egy kis pangást. kb 60%-os volt a telítettség, nem volt zsúfolt a part. A város számos szórakozási lehetőséget kínál gyerekeknek, van vidámpark, játszótér, van pár olyan vendéglő ami mellett van játszóház, vagy játszótér, ill ezek a pénzzel működő mozgó zenélő járművek. Sok gyógyszertár található. A sétálón kimondottan baba-gyerek patika, itt lehettett nuk-os cumit, cumisüveget, hippes bébiételt is kapni, ill sokfajta kimondottan gyerekeknek való tisztálkodási szereket, gyógyszert venni. Nem azt mondom hogy itt tankoljon fel az ember, mert drágábbak voltak itt a dolgok mint itthon ( kissé felárasnak éreztem) de szükség esetén be lehet szerezni ami kell. Mindemellett orvosi rendelő, és számtalan patika is található volt. Lidl ill kifejezetten óriás supermarket nem volt, de volt több supermarket amiben pampers termékek ill a Milumil gyerekételek megtalálhatók voltak. Árban kb ugyanannyi mint itthon. Voltak számos görög gyerekételek is. Összességében azt mondom, hogy minden megtalálható ezen a településen ami egy kisgyereknek szükséges .

Mi pénteki napon indultunk és azt kell mondjam, hogy a pénteki utazás még mindig jó, a határok jók voltak a szerb-macedon egy bő fél óra volt. OMV kútnál mindig van kis játszótér. Fizető kapuk nem voltak bedugulva. Hazafele szombaton jöttünk, és akkor is rendben ment minden, bár hozzáteszem, hogy a szombat kifele azért nyüzsisebb, ezt láttuk azért.

A picúrom nagyon jól bírta az utat, le a kalappal, ettől tartottam a legjobban. Nekünk bevált a mesekönyv és a kedvenc plüss állatka szórakoztatásnak.

Stavros kicsit kupálódott az elmúlt 3 év alatt. Naponta jártak a kukás autók, szippantós kamionok. . Az árúsok megtalálhatók voltak, de nem voltak sokan, fél óránként ha láttam egyet. Az árak mint itthon, sőt némely termékek olcsóbbak is voltak. Gyros, palacsinta átlag 2,5 euro, pizza átlag 8 eur. fagyi kb 1,2 eur/óriásgömb.
Van robogó és kerékpár kölcsönző is.

Szóval megéri ide ellátogatni. Mi élveztük ! icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 48 49 50


Copyright © 2003-2024 Hellasz.hu