Tolo és kirándulások
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Élménybeszámolók
Hozzászóló Üzenet
# 1
Csiperke
Figyelmeztetve
Vendég



Nincs beírva úticél.
#239 Üzenet linkje2005-04-11 16:10:14  Tolo és kirándulások

Ági kérdezett Tolo-ról, Jox javasolta, hogy tegyük ki, talán másnak is érdekes.

2004 szeptemberében egy buszos görög körút keretében (Zeus Dias Travel)négy éjszakát töltöttünk Tolo-ban. Csillagtúraszerûen busszal jártuk körbe a Peloponészoszt.

Tolo, nagyon jó, van minden, kérdés mikor mész, nyáron biztos zsúfolt, hol laksz az sem mindegy.
A tengerpart jó,(a városban vagy 2 km hosszú) változatos, gyalog végig lehet menni, de ha hullámzik néhány helyen elázhatsz parton. Az út a szállodasor mögött van. A kilátásba belelóghat ez elõtted levõ szálloda, szerencse is kell, mit kapsz.

Mi a kikötõhöz közel laktunk, ez szerintem a csendesebb rész, itt lehet a csónakok között fürödni, aprókavicsos, A házak, hotelek leérnek a tengerig, fürödni mindenütt lehet, nincs zárt rész, de szûk a part, itt mi este inkább vendéglõben voltunk, Ahogy mész fölfelé (északra azt hiszem), kicsit szélesedik a part, majd a legszélesebb részen 100-200 méter hosszan) kb. 50 m, homokos, ideális, azt követi egy sziklás rész, ott csak mászni tudsz a sziklákon. (WC sehol sincs a parton, ahol veszed az italt, ott pisilni is tudsz, tusoló a homokos részen van.
Kisgyerekkel érdemesebb a homokos részhez közel megszállni, (melegben fárasztó gyalogolni), különber bárhol. A fõutca a parttal párhuzamos (elvileg egyirányú) a homokos rész felé távolabb nem annyira szép, zsúfolt szállodai terep. Állítólag a kemping is erre van, mi nem láttuk. Nyüzsi mindenhol van de erre nagyobb.

A kikötõ felé tartva (hegyoldal közelebb van) hangulatosabb, kevés keresztutca van, esetleg kapaszkodni kell, de nem vészes. A fõutcán menve a két végpont (kikötõ - homokpart) között egyenletesen, de tempósan haladva 30-40 perc a távolság, kicsi a szintkülönbség. A hegyoldali szállodákat nem ismerem, van több fürdõmedencés, de mi nem igényeltük különösebben.

Az apartmanunk tiszta volt, mindennel felszerelve, van rengeteg bolt a fõutcán, árak mint nálunk. Nekünk nem kellett, de nyáron a légkondi meghálálja magát, persze csak ha ott vagy. Sziesztázni tanácsos, (kisgyerekkel, vagy ha nem sajnálod az idõt), mert éjfélig szerintem meleg és zaj van, aludni nem lehet. Ha disco mellett vagy, vagy ahol olajosat sütnek megszenvedheted.

Nekem azért is tetszett Tolo mert nem érzed annyira, hogy turistagettóban vagy, vannak helyiek (bár nem sok), a táj változatos, a tengerpart bár teljesen beépített, különleges.

Túrák: ( a km-t most csak saccoltam, és csak oda): Epidauroszi szinház kb 30 km (mindenkinek), Mükéné, kb 50 km(történelem iránt érdeklõdõknek), Napflion város, erõd 20 km (mindenkinek) (ide sajnos nem jutottunk el), Olympia 100 km (mindenkinek), és a mi kihagyhatalan a hajóút mi Hydra-Szpecesz egésznapos kiránduláson voltunk,(kiránduló hajóval oda-vissza kb 4 óra) Hydrát ajánlom leginkább, oda megy közvetlen szárnyashajó is, ami biztos olcsóbb és gyorsabb is (de lehet, csak Napflionból,). Tolo kikötõje nem nagy.

Most ennyi jut eszembe, kérdezz a részletekre
Üdv: András (csiperke)

Képek Tolo címmel a Fotóalbumban
de az oldalon több albumot is találsz tõlem, a kirándulásokról is

# 2
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#247 Üzenet linkje2005-04-15 19:54:06 

Beillesztettem ide egy képet az albumodból. Ha másikat szeretnél itt látni, jelezd...

# 3
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#260 Üzenet linkje2005-04-20 16:02:21 

jaaaajjj csobb. icon_smile.gif
de messze van még augusztus... icon_rolleyes.gif

# 4
Ritus
Figyelmeztetve
Vendég



Nincs beírva úticél.
#366 Üzenet linkje2005-05-11 17:39:37 

nekem milyen messze van már.....pedig már 2 hónap és 1 hónapig lubickolhatok a tolo-i beachen.......
# 5
Vadevezõs
Figyelmeztetve
Vendég



Nincs beírva úticél.
#397 Üzenet linkje2005-05-16 17:17:28 

szia ritus.juni 13-án indulok sartira teljesen varázslat alatt vagyok a melóhelyemen.SZerintem én már csak testben vagyok itt,lélekben pancsikázok napozpk és bulizok.jó nyaralást neked gia sou vadevezõs icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
# 6
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#424 Üzenet linkje2005-05-20 13:48:16  Tolói kirándulás

Csiperke által ajánlott Tolóból induló kirándulásokon túl, ajánlom mindenkinek Mistrát. Bizony elég fárasztó felkapaszkodni a "felsõ várba", de megéri. Hátborzangatóan gyönyörû a kilátás a Tajgetoszra és a környékére. Egyébként Mistra egy "halott város", bizánckori emlékekkel, ha jól emlékszem már csak két kolostorban laknak. Érdemes strapabíró és kényelmes cipõben nekivágni, mert elég nehezen lehet közlekedni a néhol tükörsímára koptatott köveken. A férjem cipõjének a talpa is bánta, mert levált. Szerencsére épp akkor amikor majdnem visszaértünk a buszhoz.
Monemvassziába is érdemes ellátogatni, ha belefér az idõbe.
Üdv.:

# 7
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#33412 Üzenet linkje2007-06-28 11:09:38 

Szeretek minél alaposabban felkészülni egy utazásra; tudni akarok arról is, ami mellett esetleg úgy megyek el, hogy nincs idõm megnézni, de tudom, hogy ott van tõlem nem messze és milyen, csak hát az állandó idõzavar…

Aki Toloban járt, minden bizonnyal ellátogatott Epidavroszba a színházhoz is. Az út Ligourion át vezet, ahol az út mellett a helység központjában (szerényen megbújva) van egy aprócska templom, a bizánci építõmûvészet kis különlegessége. (Vajon hányan mentek el mellette úgy, hogy észre sem vették. Én is csak a visszafelé-úton találtam meg.) A templom 1209-ben épült. Az építõmesterek igazán rugalmasak, nagyvonalúak voltak az anyagbeszerzésnél, mert a templomocskát az antik görög templomok romjaiból válogatás nélkül összehordott mindenféle kõbõl építették fel, s ez ma is jól látható (néha meglehetõsen bizzar látványt nyújtva). Néhány kõ valószínûleg Epidavroszból „származik”.









És még két „gyöngyszem” (a közelmúlt alkotásaiból) az út mellett Ligourioból Napflio felé (Giannouleika és Arkadiko).




# 8
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#33434 Üzenet linkje2007-06-28 14:07:27 

gyönyörûek...az elsõre nem emlékszem, hogy láttam volna, de a másodikat én is fotóztam...
# 9
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Popeye77
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
511 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#35995 Üzenet linkje2007-07-12 10:05:09  Válasz a #33434. hsz-ra Előzmény #33434

De varom mar a szeptember 3at!icon_smile.gif
# 10
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Popeye77
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
511 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#74056 Üzenet linkje2008-07-29 23:54:12  Válasz a #35995. hsz-ra Előzmény #35995

Az elso templom mellett en is elmentem es nem vettem szre termesztetesen annak ellenere, hogy olvastam rola:) A masodikat viszont nem lehet nem eszrevenni:)
# 11
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Macyca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
100 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#248738 Üzenet linkje2018-08-15 11:45:10 

Tolo a csalódások tárháza.
A helyiség tágabb környéke gyönyörű és látnivalókban gazdag. Na ennyit a POZITÍVUMOKRÓL!
Két sor ház, egy sor wc az egész falu! Ahhoz képest hogy tengerparti, olyan nincs neki, mert elfoglalták a tavernák és az apartmanok. Ha mégis napágy foglaláson törnéd a fejed, az 6 Euro+ fogyasztás (de csak étel lehet)/ nap!
Tavernák: asztalok a homokban, esetenként bokáig vízben. Ha a főutcára mész enni, az asztalodtól két méterre pöfög a nem kis forgalom ami büdös és porol. Athén belvárosa kicsit olcsóbb, mint Tolo. Minden téren! Azzal a különbséggel, hogy itt még plusz át is vernek a tavernában, ha nem figyelsz. Ugyanis duplán számláznak. Ha mégis elvetődsz a kikötői strandra, vigyázz! Az alja tele van vasmacskákkal és a hajókból kidobált szeméttel. Sok helyen megfordultam már Görögországban, de ilyen ócska helyen, még soha!

# 12
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Vikso
Aktív fórumos
Aktív fórumos
482 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#248747 Üzenet linkje2018-08-16 14:26:05  Válasz a #248738. hozzászólásra Előzmény #248738

Hát igen, Tolo a mohóság példája. Mindent kér, és amit ad arra szükségünk van, és megyünk akár másodjára is. -Innen érhető el legkönnyebben több görög inyencség, mint – Delphi, Epidaurosz, Mükéné, Korinthosz Athén és bizonyára sok minden más látnivaló.Ha szerencsénk van akkor vásárlásnál a görög tulajdonos szolgál ki, benne nem csalódunk.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Élménybeszámolók


Copyright © 2003-2024 Hellasz.hu