Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 946
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ildi74

Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25733 Üzenet linkje2007-04-19 16:40:03  Válasz a #25578. hsz-ra

Szia!
Én hét végén jöttem haza Görögországból. Macedóniában valóban útfelújítás van, vannak 60-as, 80-as korlátozó táblák és rendõrök is. Plusz forgalommal szemben biciklizõ, sétáló helyi emberkék. De azért lehetett haladni, nem volt semmi gond. A határon kb. 5 perc alatt átértünk, és egy fillért sem kértek tõlünk, csak az autó zöldkártyáját. Azt viszont kifelé-befelé, ide-oda mindig. De mikor jöttünk haza, akkor csak legyintett, hogy mennyünk, mikor meglátta, hogy magyarok vagyunk. Szóval egész korrektek voltak.

# 947
Ildi74

Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25734 Üzenet linkje2007-04-19 16:42:53 

Ja, tankolni is tankoltunk náluk, a kutas nagyon rendes volt, segített megtalálni a normál dízelt, mert abból is van pár fajta icon_smile.gif De szerintem inkább Szerbiában tankolj, ha nagyon kell. Mi kicsit elszámoltuk magunkat, és nem mertük megkockáztatni, hogy elérünk-e a határig, így a görög határ elõtti utolsó kútnál tankoltunk, 20 km múlva határt léptünk icon_smile.gif
A pályadíjat náluk mi Euróban fizettük, az 50 buznyákos kapunál 1,-E-t kértek, a 60-asnál 2,-t. Visszafelé mind a kettõnél 1,-et icon_smile.gif

# 948
Ratio

Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25941 Üzenet linkje2007-04-23 11:22:29 

Kedves Ildi74! köszi!
Mintha eddig 3 kapuról olvastam volna. Csak 2 kapu volt most? (az útfelújítás miatt?)

# 949
Ildi74

Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26097 Üzenet linkje2007-04-24 18:03:52  Válasz a #25941. hsz-ra Előzmény #25941

Csak kettõ volt... Egyen lassítás nélkül át lehet hajtani icon_smile.gif Az okát nem tudom...
# 950
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Papné Zsuzsi

Aktív fórumos
Aktív fórumos
64 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26286 Üzenet linkje2007-04-26 22:20:00 

Mi az idén is görögbe megyünk nyaralni. hova máshova - máskülönben nem itt írnám.
Az idén olyat vállaltunk be amit még eddig soha, görög turisztikai oldalakat böngésztünk már januárban és azon keresztül foglaltunk szállást is Vourvourou-ban (ez Neos-marmaras és Nikiti közelében van) egy csendes kis város azoknak akik nem a betonrengetekget kívánják. 4000 m2-es kert, gyerekjátékok az udvaron, a tengerpart is közel van, egyszóval igazán csened környék. Egy hatalmas két légterû apartmant adnak 35 Euro/napért és ebben benne van a klíma használat is.
Junius 19-én délután indulunk, már alig várom.
Tehát ha valaki a teljes útszakaszra vonatkozó információval bír autópálya ügyben az szívesen fogadnám.
Lehet, hogy én nem voltam elég figyelmes, de én csak a szerbiai részrõl találtam infokat Macedóniáról nem. Azt viszont nem értettem, hogy "madar 10 Euro"? Ez mit jelent? Ezt pluszba kérték a határon?
Mi tavaly is autóval voltunk és semmilyen atrocitás nem ért bennünket, se büntetés, se plusz pénz. Tehát ezért nem értem?

# 951
Hera

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26365 Üzenet linkje2007-04-27 21:39:02 

Sziasztok!
Idén mi is autóval megyünk Görögországba, de az igazat szólva én kissé félek a balkántól. A párom viszont ragaszkodik az autóhoz, így hát mit lehet tenni... icon_biggrin.gif Remélem azért midnen simán fog menni.

# 952
Imgi

Aktív fórumos
Aktív fórumos
219 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26413 Üzenet linkje2007-04-28 20:29:33  konvoj

Szép idõt mindenkinek !

A párommal 1999 óta járunk nyaralni Görögországba autóval, az idén is oda megyünk. Ha valakit esetleg érdekel, június 18-án indulunk, konvojban haladáshoz társak lehetünk. A részletek megbeszéléséhez az imgi@freemail.hu-ra lehet írni.

Jaszú icon_biggrin.gif

# 953
Feketefelho

Aktív fórumos
Aktív fórumos
87 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26478 Üzenet linkje2007-04-30 13:36:41 

Szia Hera!

Nem kell félni a balkántól (Görögország is ott van icon_wink.gif ), nem kell feleslegesen keresni a bajt és akkor semmi gond nincs útközben (pl.: út mellet integetõ, -nem magyar rendszámú- autó mellett álló embereknek NEM kell megállni. Nyelvismeret híányában nem tudsz nekik segíteni, viszont könnyen kirabolhatnak. Sebességhatárokat tessék betartani és akkor nem lesz gond a rendõrökkel sem.) Pár óra (na jó, lesz az 14-16 is) és már ott is vagytok Görögországban.

Jó utat!

...."Madzsar 10€"....
Tavaly a macedón határokon voltak ilyen próbálkozások, mondván, hogy nincs nemzetközi jogosítványunk, stb. Egyszerûen nem kell fizetni, inkább odahivatni a fõnökét és azzal szót érteni. Semmilyen jogalapon sem szedhetnek baksist!

Papné Zsuzsi!

Tessék ellátogatni a www.utikalauz.hu weboldal Görögország részlegébe, ott pontosan le van írva minden.
(http://www.utikalauz.hu/gorogorszag/index.html)
Vourvourou nagyon kedves és szép hely, egy szigetet körülölelõ öböl partján helyezkedik el. Sajnos csak egy délutánt töltöttünk ott, de vissza kellene még menni (oda is).

Üdv Ratio!

Hajrá!
A KRESZ ugyanaz, mint nálunk (keresztezõdés).
Tankolással nem lesz problémád a zöld kupakos pisztoly az ólommentes (a másik állítólag bele sem fér a tank csövébe) Szerbiában és azt hiszem Macedóniában is (ott csak egyszer tankoltam és akkor a kutas töltötte az autót). Görögországban meg csak az van.

# 954
Csabáék

Aktív fórumos
Aktív fórumos
146 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26511 Üzenet linkje2007-05-01 09:20:02 

Sziasztok!
Az indexen olvastam, hogy Stevie-nek napokon belül megjelenik a legújabb, Macedonián át Görögországba címû útleírása az utirány.hu-n.

Aki tudja ki õ, annak ez jó hír, aki nem annak is, mert korrekt leírásokat ad.

A kocsis úthoz hozzátenném helyeselve, hogy a szabályok ismeretével és betartásával, nomeg némi helyi valuta váltásával problémamentesen átszelhetõ mindkét ország.

# 955
Kakadu

Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27214 Üzenet linkje2007-05-09 13:14:46 

Az aktuális leírás, jó, hasznos és olvasmányos.
Az elsõ utasoknak pedig - sztem - kötelezõ!
http://www.utikalauz.hu/autovalgorogorszagba/

# 956
H.apci

Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27221 Üzenet linkje2007-05-09 13:49:50 

Kakadu!
Ez mind szuper, csak azt nem találom sehol, hogy Szerbiában és Macedoniában az autópályakapuknál elfogadják-e a dombornyomott bankkártyát!? (Másutt eddig ezt használtam gond nélkül.) Ezzel megúszható a pénzváltás a határon (idõ!).

# 957
Rebeka

Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27223 Üzenet linkje2007-05-09 13:52:15 

Csak készpénzzel tudsz a kapuknál fizetni. Hát ez nem a nyugat. icon_confused.gif
# 958
H.apci

Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27226 Üzenet linkje2007-05-09 14:08:34 

Nagyon megnyugtattál... icon_lol.gif Azért teszek egy próbát... Horvátország sem éppen nyugat... De a bolgárok, szlovének, sõt a románok is meg tudtak már (kellemesen) lepni - igaz nem autópályakapunál...
# 959
Kakadu

Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27227 Üzenet linkje2007-05-09 14:19:35  Válasz a #27221. hsz-ra Előzmény #27221

ezt én sem tudom, itt mindig kp-vel fizetek.
# 960
Papné Zsuzsi

Aktív fórumos
Aktív fórumos
64 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27282 Üzenet linkje2007-05-10 01:26:12 

Segítsen már nekem valaki légyszi.
Mi Vourvourou-ba megyünk - mint ahogyan már régebben írtam, de az agip.hu utvonalkeresõben legalább 4 féle utvonalat ad meg. Ez persze Tesszaloniki-ig ugyanaz csak onnal változik.
A Sithonia félsziget felé melyik a legjobb útvonal? Gondolok itt az idõre, az utak minõségére ill arra, hogy mennyire kanyargós és szerpentines?
Junius 19-én indulunk, addig remélem, hogy válaszol nekem valaki
Elõre is köszi, aki ezt megteszi.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 63 64 65 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu