azért ne vedd készpénznek amit írtam, mert ez azért eléggé ízlés kérdése is. Én többnyire a fiúkat néztem , csak amikor megláttam ezeket a lányokat, akkor csodálkoztam, mert ugyebár mki csúnyának mondja õket (lehet õk voltak az a pár kivétel....)
Én egyelõre nem gondolkozom görögországi munkán, most jelentkeztem fõsulira, egyelõre cél az, hogy oda felvegyenek és hogy elvégezzem, görögországi munka annyira nincs tervben.
Görögország gyönyörû, és nyaralni, meg pénzt költeni jó is ott, de szerintem dolgozni annyira nem éri meg. , egyrészt mert fõként csak szezonmunkára keresnek külföldieket, mivel õk maguk is szezonról szezonra élnek.
Nem akarlak elkeseríteni, de nem arról híresek, hogy annyira megfizetnék a szezonmunkásaikat, persze ott is változóak a fizuk, ki kell fogni. Egy jó adag szerencse is kell hozzá.
Ha van kitartásod, és türelmes vagy, akkor sztem vágj majd bele, de arra készülj fel, hogy elõször nem a legjobb munkákat fogod kapni. Görög nyelvvel hogy állsz? milyen szinten vagy kb?
Melyik fõsulira jársz?
szia elolvastam amit írtál hát én még nagyon alapon járok most keztem tudok már pár dolgot a szegedigorogok.hu oldalán veszem a nyelvtant jól levezeti az egészet és még csak középsuliba járok amúgy ha kimennék egy idõre akkor ahogy te mondtad valami részmunkaidõs állásra mennék ki pl: paráliára pl tengerparti sütödébe fagyizóba vagy ilyesmi helyre ahol nem kell végzettség de adnak pénzt akkor közben a nyelvet is tudnám csiszolni meg bõvíteni . és te tanulod a görögöt? és te melyik fõsulira jársz? én gyöngyösön a vak bottyánba járok nyelvi elõkészítõre angolból szeretem a nyelveket bár a görög jobban tetszik mint az angol és magyarul pocsékul írok helyesen
olympic beach,
amint már írtam az elõbb, még csak most jelentkeztem fõsulira..
mostanában nem sok idõm van sajna a görögtanulásra, pedig nagyon érdekelne a nyelv.
Szerintem tanulj tovább ezerrel görögöt, meg angolt, és legyél ilyen határozott
mono,
nem tudunk semmit sem velõrõl, lehet most szervezi az új munkahelyet.
velõ megvan még, csak ideje nem volt bejönni Haniába. most volt az 1. szabadnapom 9 nap után, átmentem a másik céghez (Hellas Bike), minden jól halad. Egy osztrák nõ (Linda) és egy Thanassis nevû görög fószer vezetik a céget, rajtam kívül még 3 alkalmazottjuk van (egy angol és egy litván srác (guide-ok), és egy német csaj, aki az irodában van délelõttönként. Minden nap 2 túra van (egy délelõtt és egy délután), van 2 egésznapos is, egyelõre inkább csak megfigyeltük, hogy zajlanak a dolgok, meg tartottunk önállóan welcome meetingeket a turistáknak, vezetgettük a kocsikat. Általában 1 kocsival megyünk a túrákra (Ford Transit vagy Fiat Scudo minibuszok), bringák tréleren jönnek utánunk. Felmegyünk a hegyekbe, aztán az utak alapvetõen lefelé vezetnek vagy egyenes úton. 2 fõs csoportokban leszünk, egyik guide vezeti a csoportot, másik meg a kocsit a csoport mögött. 9 vagy 12 fõs kisbuszokkal szoktunk menni, hatalmas érzés vezetni õket a trélerrel a pici kis szerpentineken, együtt kb 12-13 méteresek. baromi sokat melózunk, minden nap kb 11-12 óra 1 órás szünettel, 1 perc üresjárat nincs, viszont legalább nem unatkozom, ellentétben az elõzõ céggel, és a hangulat is nagyon jó a cégnél. Vendégek is kedvesek általában, azért tényleg a normálisabbja szokott jönni a túrákra. Most már kezdenek jönni nagyobb számban a turisták, jönnek a nagy szállítmányok sajnos... Most csak ennyit írok, mert még skypeolni szeretnék családdal és holnap 8ra megyek, délelõtti túrán én fogom vezetni a kocsit végig, délutánin meg a bringáscsoportot, úgyhogy drukkoljatok Üdv mindenkinek!
Örülök, hogy végre hallani felõled. Az külön öröm, hogy jól érzed magad a bõrödben és végre nem unatkozol. Remélem kitart a lelkesedésed a szezon végéig.
Végre elõkerültél Velõ
Akkor minden rendben,a jelek szerint minden jól halad
Nagyon fontos hogy a munkatársaiddal megtaláld a közös hangot,de úgy látom nem lesz semmi gond ezen a téren sem.
Ezentúl nem aggodalmaskodom megígérem,türelmesen fogom várni a beszámolóidat,mostmár tudom hogy sikerült az új állás,úgyhogy jó helyen vagy.
A sok munkához pedig kitartást kívánok!
Üdv.Mono
Én tegnap gondoltam rád (Velõ), hogy mi lehet, de nem aggódtam, hanem én is ilyesmire gondoltam, hogy elhavazódtál. Örülök, hogy bejött az új melóhely.
Nem reménytelen a munka, ha nem tudsz görögül, de angolul tudnod kell. Korfun fõleg angolok nyaralnak és a görögökkel is megértedheted magad ezen a nyelven általában.
Ha Görögországban akarsz dolgozni, azt már elõbb kellett volna elkezdened intézni, mert a szezonmunkákra ápr 1-tõl okt. végéig alkalmaznak.
Középfokú angol nyelvtudást azt még a szakmunkásoktól is megkövetelik, de elõny ha tudsz még vmi más nyelvet is (német, olasz , holland, lengyel, orosz v szlovák)
Nem könnyû a dolog, a legjobb ha van ismerõsöd akihez mész.
Rekuc!Ismerõsökhöz megyek,akiknek a kölcsönzõjében fogok dolgozni!A strandon van ez a kölcsönzõ.Angolból van középfokú nyelvvizsgám,görögül csak pár alapdolgot tudok.