Én jó pár évvel ezelött voltam Stavrosban, de csak szép emlékeim vannak róla! Az igaz, hogy a környéken nincs túl sok látnivaló, de oda általában nem is azért mennek az emberek, hogy romokat vagy kolostorokat nézegessenek!
Napközben nem túl sok az élet, álmos kis város, de éjszaka a tengerparti discokban nagy bulik vannak.
Ha egy kicsit beljebb mentek a városba, akkor találhattok olyan helyeket is, ahol a görögök szoktak bulizni! Nagyon jó! Érdemes egy kicsit kutakodni! Asprovaltaba és Vrasnaba szerintem nem érdemes átmenni. A három város közül Stavros a nyüzsgõsebb és talán a szebb is!
Ha semmi másra nem vágytok, mint nappal a hasatokat süttetni és utána este nagyokat bulizni egészen hajnalig, akkor jó helyre mentek. Ha valaki mást állít, akkor valószínüleg az csak azért lehet, mert nem találták meg a legjobb bulizos helyeket!
Viszont, amennyire emlékszem nem volt túl sok sportolási lehetõség. Persze lehet, hogy csak azért nem láttam, mert nem is kerestem!
Nos Stavrosban nincs hullámtörõ, legalábbis két éve nem volt, gondolom azóta nem építettek. Nem tudom melyik részen fogtok lakni. A tengerrel szemben állva a kikötõtõl balra homokos, szerintem sivár part van, a kikötõ környéke mint minden hasonló elég koszos tud lenni, de ez valahol "természetes". Jobbra a part szintén homokos, de azt fás terület övezi, a tenger itt tisztább, de a víz kissé köves, vizinövényes, sok sünt találtunk itt. De az élõvilág itt szebb, ez nyílvánvaló. Igazán nagy kagylókkal nem igen lehet találkozni, legalábbis szerencse kell hozzá, de mi itt Stavrosban taliztunk elõször élõ vizicsikóval és a víz is sokkal melegebb volt mint pár nappal késõbb Parálián.
Nagyon hangulatosak a fás részen lévõ parti vendéglõk, szórakozóhelyek. Stavros szerintem jó választás volt. Nappal valóban méla csönd van, de estére kialakul a nyüzsi, rendszeresen vannak programok, az óvárosnak pedig számomra hihetetlen hangulata van.
Majd írd meg ti hogy éltétek meg ezt a helyet. Mi hosszabb idõt még nem töltöttünk el itt, csak max. pár napot, de ez csak így alakult.
Sajnos Timi nem tudok segíteni. Mint írtam mi túl hosszú idõt nem töltöttünk soha Stavrosban sajnos, ha szállás kellett akkor ott helyben kerestünk, inkább kisebb apartmanházakban. De igazán még azokat a helyeket sem tudnám megnevezni ahol laktunk vagy csak keresgettünk. Talán még nevük sem volt, csak ki volt írva, hogy van kiadó szoba, vagy a görögök vittek oda minket, mert tudták, hogy ott lehet esetleg hely. Az irodában nem tudtak mondani semmit? Vagy a katalógusban szokott info lenni hol is helyezkedik el az apartman.
SZIA Timi. Én Valcsi vagyok, még nem ismersz. Mi tavaly voltunk az Alexandros palace-ben. Nagyon szuper hely . Van medence is az apartmanhoz. Ha akarsz még valamit tudni, akkor kérdezz. Szia Valcsi
Ti hányan voltatok,mert mi 4-en megyünk és állítólag valami családi szobát kapunk,tudsz errõl valamit?
És a szobákból milyen a kilátás?
Képeid vannak esetleg,ha nem vagyok túl pofátlan?
Nos,hirtelen ennyi!És köszi elõre is a segítségedet!
SZIOKA. Mi tavaly két hétre voltunk. A szállással nagyon meg voltunk elégedve. Tavaly a párommal voltunk csak ketten, plusz egy 4 fõs család.Így voltunk összesen 6-an. Mi ketten az apartman also szintjén voltunk egy 3 ágyas szobában. Szerintem nagyon jo volt. a szobához van egy erkély amin van egy asztal két székkel. Ott kávéztunk minden reggel. az apartman társalgojában van ágy székekkel, asztal és tv.A tengerpert a háztol kb. 300 méterre van. Stavros központjába pedig fel lehet sétálni nyugodtan.A kilátás nem igazán jelentõs ,mert annyira nincs mit látni. Az apartmanhoz van egy nagy medence ami nagyon szuper.A medence körül pedig sok napozoágy. A tenger nagyon szép és tiszta. A tengerpart homokos. Az árak elfogadhatoak.Kb. mint itthol. Most nem Stavrosba megyünk hanem közvetlen mellé Olimbiádára. Ott is apartmanba. Egy iker házba. Csak most a 3 gyerekünk is velünk jön, meg egy 4 tagu család. n nagyon szeretem Görögországot és ha tehetjük minden nyáron oda megyünk. Ha van kérdésed kérdezz nyugodtan, ha tudok válaszolok. Szia Vali