Én megnéztem ezt az aegonos útitárs cascot. Ez sajnos nem az, aminek én gondoltam. Ez rendes, normál casco biztosítás, nem pedig a nyaralás idõtartamára szóló gk. biztosítás. Beütöttem az on-line kalkulátorba az adatokat, és éves összegként valami 182.000 Ft jött ki, rögtön frászt kaptam, gondolhatjátok...
Sziasztok!
Én most jártam az Allianznál és a turista casco csak az utazás idõtartamára 8 - 16 - 30, napra vonatkozik. A mienk 1.6-os 2 éves a 16-napra 50 ezer önrészes töréssel 25.800 Ft lenne. Adtak egy tájékoztató füzetet majd át tanulmányozzuk. Ha baj van nem kell az egész éves díjat kifizetni , az csak az évesre vonatkozik.
Ennél ha teszem van 300 ezer ft.-os kár levonják az 50-ezret és a többit kifizetik- ezt mondták, !
Az utas biztosítás 390-Ft/ nap.
Ma megkötötem az utas biztosítást az Unionnál 17napra 20230Ft került családicsomag.
Már ha ott voltam rákérdezetem a cascora, közöltékvelem minden további nélkül meglehet kötni a redes cascot, nem biztosítási évhez van már kötve. A szerzõdés csak a fizetés határidejére vonatkozik, nem fizetés esetén megszûnik a a szerzõdés és utólag nem kell kifizetni.
Káresemény történik akkor autómatikusan fizetni kell tovább az összeget.
Nem tudom, lehet,hogy mégsem fizet és tényleg ki kell az egész évet fizetni ha baj van!?
Eddig még soha nem volt semmi problémánk és utazás elõtt nem is foglalkoztunk ennyit az egésszel mind most.
Hát én is erre gondoltam, hogy ezzel a biztosítással az elmúlt 10 évben nem foglalkoztunk annyit mint most. Lehet hogy az évek múlásával az ember egyre aggodalmaskodóbb?
Nos számoltunk: a Casco éves díja 55000 HUF, önrész 100 ezer. Ha valami gond van akkor nagy valószínûséggel ennél nagyobb a kár, ha nincs díjfizetés elmaradásával megszünik a biztosítás. Hogy ez nem túl etikus a biztosítóval szemben? Nos neki nincs kára ha nem kell fizetnie, ha igen automatikusan fizetni kell az egész évet. Bár az utóbbi idõben volt más jellegû kárunk ahol rendesen fizettek, de többször voltak nagyon nem etikusak, így nincs lelkiismeret furdalásom a dologtól.
hat en ezt mar nem ertem, valaki azt mondja ki kell fizetni igyis ugyis, egyebkent perelhet a biztosito van aki azt mondja, hogy csak akkor ha karesemeny tortenik... nyilvan nem torom ossze szant szandekkal a verdam kulfoldon, ennyi erovel nem is kellene kotni, csak hat aggodalmaskodik az ember hogy mi van ha megis tortenik vmi...
egyebkent en is a korral egyre jobban parazok:D oktalanul?
Lehet hogy valakit érdekel:kaptam a Generalitól egy levelet,hogy csináltassak most hitelkártyát,és jár hozzá utasbiztosítás.A kártyadíjat elengedik,csak aktiválni kell a kártyát,és él a biztosítás.Pénzt sem kell levenni róla,aztán ha hazajövök,letiltatom.Nekem már kész van,kaptam hozzá egy kis vaskos füzetkét,át is olvastam,és nem találtam benne semmi buktatót.Viszont elég jó a biztosítási csomag.
Szia Popeye 77
én sem tudom ,hogy most kössünk vagy ne! meg egyik éven sem foglalkoztunk vele ennyit mind most! Persze csak az anyagiak az akadály, az is igaz ha baj van akkor több a kár mint a biztosítás!?
Nekünk az utas és a kocsira az kb. 50 ezer...... hát nem kevés !!!
Nezopont kerdese mi a sok es mi a keves! Az biztos ha nem tudod kint megcsinaltatni es nincs ismerosod aki az autot haza hozza, akkor a gatyank is ramegy a szallitasra. Ha megcsinalja vmi szaki ugy, hogy hazabirsz vele jonni lehet jobban jarsz mint a cascoval... Szal ez sok mindentol fugg...