Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Én a Map24 tervezõt használtam, az 20 órát írt 1400 km-re. Mi is 10-kor indulunk szombaton, és remélem nem lesznek sokan a határokon sem. Jó úttat mindenkinek!!!
Évek során nekem az volt a tapasztalatom a szerb rendõrökkel kapcsolatban, hogy inkább a kifelé tartó sávban nyüzsögnek, hazafelé már alig látjuk õket. Nyílván akkor már üres a buksza. De nekünk mindig jeleznek a sofõrök a szembe jövõ sávban, hogy figyeljünk és én is ezt teszem. Szerencsénk volt, még soha nem büntettek meg, de igyekszünk is betartani a szabályokat még ha néha idegesítõ is az a sok 80-as tábla. Azért olyan sokat nem nyerek idõben ha rohanok, de lehúzhatnak rendesen. Ráadásul korruptak, saját zsebre dolgoznak rendesen. Hallomásból tudom, felajánlják a kisebb összeget ha nem kérsz cetlit a büntirõl. Szóval egyértelmûen érdekeltek abban, hogy elkapjanak, bár az utóbbi években mindenki azt mesélte, hogy végül is jogos volt a bünti, csak bosszantó.
De kihangsúlyozom, nekünk nincs közvetlen infóik a büntetési módszereikrõl és arra törekszem, hogy ne is legyen.
Magyaországon mondjuk a 4-esen el lehet úgy menni Bp-rõl Db-n át Záhonyba, hogy egy rendõrrel sem találkoik az ember. Ez se éppen jó... Fel lehet úgy is fogni, hogy a szerb rendõrség elég jól biztosítja az E75-ös utat. Amikor én vezettem, akkor is értek legalább 20 helyen, a 80 az 80, a 120 meg 120! 80-as tábla, belassítok, kiszáll a rendõr ránkirányítja a radart, mér, viszaül! Indokalatlanul nem büntetnek. Ha baj van legalább közel van egy rendõrautó, így is felelhet fogni... Hõzöngeni felesleges, mindenki gondolja végig, hogy itthon is megbüntetnek ugyanazért.
Engem mindig hazafelé kapnak el Ha elkapnak mindig alkúdozni kell special engem 60-as táblánál 120- al egybõl mutaták a két csúklót össze kocogtatva hogy protokol majd sikerûlt 100 eurora majd 50 e majd 30 e de ha betartod a seb határokat nem álitanak meg (120 seb. határ autópálya 140-nél 10 euro)
Teljesen egyetértek Civic78-al. Többször jártam már Szerbián keresztül nyaralni, nem egyszer láttam, hogy szerbeket is megállítanak gyorshajtás miatt. Vannak szabályok, amiket be kell tartani, ha nem tesszük, vállalni kell a következményeket. Idõben, vagy vastagabb pénztárcával kell elindulni.-)
Civic78, tavaly megállítottak minket ellenõrzésre, de nem kértek semmi ilyet, pedig volt nálunk. Megnézték a papirokat és mehettünk tovább. Ez még persze nem jelenti azt, hogy a szabályok változtak volna.
Akkor úgy is kérdezhetnénk, hogy melyik az a Paralia, amelyik mellett van város?
Bocs, ezt nem lehetett kihagyni.
Ha arra gondolsz, amit csak egyszerûen mi magyarok Paraliának hívunk, akkor Katerini-Paraliára gondolsz, és a város Katerini.
(De megszámlálhatatlan sok Paralia van Görögországban.)
Na, amit írtam az elveszett
Jobb is, mert kegyetlen voltam benne.
A lényeg, hogy sem a magyarországi Szerb képviselet és sem a szerbiai magyar külképviselet nem válaszolt a feltett közlekedéssel kapcsolatos kérdésekre. Na most finom voltam.
Kompromisszum: vettünk egy olcsó 1390 Ft-ost a madarastetyóban.
Ezzel van is, meg nincs is.
Van, mert ott van és olasz, és mûködõképes.
És nincs, mert ez tulajdonképpen csak a grillparty végén oltja el a maradék faszenet.