Szia Nyusszi
Az egyik boltan az egyik termék a másikban a másik az olcsóbb.
Az éttermek is hasonló árban vannak, mi rendszeresen az Éhes Medvébe jártunk- ez jött be, de ki kell mást is próbálni!
Az éjjel érkeztünk haza Nei Poriból és apartmannál lévõ keveredésen kívül ami kialakult én csak jót írhtatok és eldöntöttük, hogy jövõre is idemegyünk. Én leírom a tapasztalatunkat mindenrõl ami másnak fontos lehet.
Mi nem az Éhes Medvébe mentünk kajálni hanem a mellette lévõ tavernába a Theoba. Ott volt egy magyar csaj a Bea aki mindent elintézett és a fiúk nagyon nagy örömére mindig kaptak Cipurót (ezt nem tudom hogyan kell írni)é s agyerek miatt pedig hoztak dinnyét. Ezen kívül voltunk több étteremben is mind jó volt. Egyre kell vigyázni annak aki töltött paradicsomot kér, hogy az étlapra mindenütt ráírják, hogy rizzsel és darálthússal, de darálthúst sehol sem raknak bele. Az összes tenger gyümölcsét végigkóstoltuk és ha van rá lehetõségetek akkor Ti is próbáljátok ki.
2 quad bérlõ van Nei Poriban.
Az élelmiszer bolt ügyben Mi úgy csináltuk, hogy legelsõ nap elmentünk a Lidlbe és bevásároltunk egész hétre, minden reggel a péknél vettünk friss kenyeret (a családnak a szezámmagos rúd ízlett a legjobban meg a barnakenyér ami hatalmas és annyit vágnak amennyit kértek.A kis boltokban mi csak apróságot vettünk meg ajándékba italokat.
Akinek gyereke van annak javaslom, hogy a boltban vegyen meg egy nagy jégkrémet feltéve ha van mélyhûtõtök, mert a kis jégkrém is és a fagyi is drága.
Aki kagylót szeretne venni az menjen tovább a tengerparton a strandnál ahol szinte nincs senki és ott lehet nagyon szépeket találni.
Ha akartok pici pénzért szuper finom és olcsó barackon enni akkor menjetek el az Éhes medve étteremig vagyis még ott is tovább 30 métert és ott van egy kocsinál a Jimmy aki árulja a barackot 2 euróért ad több, mint 3 kg-ot és még ott is ehetsz.
Aki pólót akar hozni ajándékba azt a legolcsóbban a hentes mellett lehet kapni ez a kisvonat megállójától 1 sarokra van a templom felé.
A határoknál nem vártunk szinte semmit.
Hát talán ennyi akinek van valami kérdése írjon szívesen segítek ha tudok.
Képeket majd feltesszük készült bõségesen ahogy néztem vagy 1200 kép.
Szóval. A lecuccolás után találka egy hotelben, ahol Bea tájékoztatót tartott, valamint ismertette a fakultatív programokat és megkóstoltuk az úzó koktélt
Ezután meglátogattuk az üzleteket és bevásároltunk néhány fontosabb dolgot. Ásványvíz, sör és hasonlók
Természetesen meglátogattuk a partot is és fürcsiztünk is egyet. A part nekünk nagyon tetszett, a homok is egész klassz volt. A napágyakat bárki használhatja, de azért odajönnek a vendéglõkbõl, hogy mit parancsolunk
Én egy sima ásványvizet kértem, amit egy 0,33-as dobozban hoztak és mikor közölték az árát csuklottam egyet. 2,5 EUR...
Egyébként a parton sokmindent lehet kapni. Fiatal emberek szaladgálnak hatalmas tálcával a fejük felett és különbözõ süteményeket és annak látszó tárgyakat árulnak. Közben folyamatosan ordítoznak... Anyosz pinyosz
Mi Lisával egy édes sziruppal átitatott sült golyóra szavaztunk, ami nagyon finom volt. Többször is vettünk belõle.
Árulnak még beszélõ papagájt, napernyõt, sombrerot és még ki tudja mi mindent.
De mindent összevetve nekünk nagyon tetszett a part. Kajálni elõször az Éhes Medvébe mentünk, ahol gyros tálat ettünk. Nagyon fini volt és utána még egy pohár cipurot is kaptunk. A további idõ fürcsivel, sétával, kajával telt
Szerencsére a szomszédaink is nagyon aranyosak voltak, így nagy dumcsik és sörözések folytak lefekvés elõtt
Kedd este mentünk a Görög estre. Az Evdion Hotel elõtt találkoztunk és átvittek minket Platamonas környékére a Kastra nevû vendéglõbe, ami hatalmas. Természetesen itt is uzoval fogadtak minket Bent kis tumultus alakult ki, hogy ki hova üljön, de ezen hamar felülkerekedtünk és utána elindultunk kajálni. Õszintén megvallva már nagyon éhesek voltunk, de mikor megláttuk a sort már nem is annyira Persze azért sorra kerültünk. A kaja mindenféle görög specialitásból állt. Souvlaki, meg még néhány számomra kimondhatatlan nevû kaja
A mûsor nagyon klassz volt. Azzal nyitottak hogy felgyújtották a színpadot és úgy kezdtek el táncolni. Az átöltözések alatt a közönség magát szórakoztatta, azaz mindenki nekiállt táncolni a görög dallamokra. A végére még mi is a színpadra keveredtünk és jártuk a szirtakit Utána indulás haza.
Kifelejtettem hogy egyik nap elmentünk quadot bérelni, mivel még életemben nem ültem ilyen jármûvön. Elsõzör kicsit fura volt, fõleg hogy a kormányt nekifutásból kellett tekergetni
Ennek folyamodványaként olyan izomlázam lett, hogy egy poharat nem tudtam felemelni Persze ettõl függetlenül nagyon klassz volt és nagyon ajánlom mindenkinek. Szóval az nap este csak Nei Porit fedeztük fel a gépekkel, illetve egy kicsit kimerészkedtünk a városon kívül is. A végére egész belejöttünk. Lisa is felpattant rá és körbe körbe száguldoztunk a vásrosban a pihenni vágyók legnagyobb örömére
A további napok nekünk is pihenéssel teltek. Közben felfedeztük a többi vendéglõt, Lisa megbarátkozott a sült rákkal. Rák and Roll
Sõt még egy koktélbárba is betértünk egy mojitora
A sétányon kis hölgyek kínálgatnak mindenféle grillázsos izét ami nagyon guszta. Aki csak evett belõlük biztos megjegyezte.
Olyan nincs hogy kis adag Mi megúsztuk 5 EUR-val, de tudunk olyanról, akik 10 EUR-t fizetett a nyalakodásért
Másnap rávettük a szomszédokat, hogy béreljünk quador és ránduljunk át Platamonsara. Egy darabig fûztük õket és mivel látták hogy úgy sem szállunk le róluk, belementek
Nagyon jól éreztük magunkat. Egy kicsit csúszott a bérlés, így Vaszilij adott egy grátisz órát. Köszönet érte. Mindenkinek ajánlom a Billys motor kölcsönzõt. Vaszilij egy nagyon aranyos ember. Kicsit beszél magyarul is és mikor visszaviszed a motort rögtön tölt egy kis házi cipurót
Ez egyébként is szokás. Majdnem mindenhol kaptunk valamit, ha más nem egy kancsó hideg vizet. Az út nagyon klassz volt, és az autósok is egész ügyesen kerülgettek minket
Platamonason legelõször is eltévedtünk, de ez is hasznosnak bizonyult, mert találtunk egy csodálatos templomot, amelynek kertjébõl csodálatos panoráma tárult elénk. Utána lementünk a partra és mivel nagyon szomjaztunk beültünk egy kis vendéglõbe egy kis hûsítõért. Ami meglepõ volt, hogy nem volt görög sör. Pedig már egész hozzászoktam a Mythoshoz
Ivás után meglátogattuk a bazársort, majd leállítottuk a quadokat és elmentünk fürcsizni. Késõbb visszatértünk a bazárba és befaltunk egy-egy gyrost
Gyors? vásárolgatás, majd elindultunk vissza Nei Poriba. Mikor visszaérkeztünk még motorozgattunk egy kicsit a városban, ami nagy feltûnést keltett, úgyhogy a házigazdánk rögtönk kirohant és közölte hogy állítsam, le a gépet
Nemsokára vissza kellett vinni, úgyhogy inkább belementem
folyt köv...
Körbe kell nézni, mert mindenhol más az olcsó. Olyan is elõfordul, hogy pl egy szörfcipó az egyik üzletben 5 EUR a mellette lévõben pedig 10 EUR...
Az éttermek is változnak. átlagban 5-7 EUR környékén már meg lehet vacsizni. Az üzleteket pedig ki kell tapasztalni. Rá kell szánni egy fél napot és végiglátogatni mindet, hogy mi hol olcsóbb
mi idén a Platon éttermet részesítettük elõnyben, mert jó áron jót ettünk. Kisboltnak egy hozzánk közel esõbe jártunk, de több üzletben is vásároltunk ezt-azt. Bár többségében ugyan azt lehet kapni, de akadnak kivételek
A pékek közül a parthoz közel esõbe jártunk, mert ott lehetett kapni nagyonnagy méretû nutellás croit és cukros fánk karikát