Miért is kell? Mert nem hiszem, hogy repcsivel viszitek át az autót az EU-n kívül (Szerbia és FYROM).
Hacsak nem Románia és Bulgária az útirányotok.
Az amit elõttem említettek csak EU-s országra igaz. Ráadásul a magyar jogszabályok egyértelmûen azt mondják, hogy ezt a jelzést nem helyettesíti a rendszámon található
(Hogy mekkora butaság ez! Még jó, hogy EU-n belül senkit sem érdekel.)
Szia!
Céges kocsival járok. Eddig amikor kérték nem volt probléma a céges papírra írt engedély. Nekem van egy sablonom magyar-német ill. magyar-angol változatra. Ez van kinyomtatva két oldalas formában. Esetleg érdekel átküldöm, ha megadod az elérhetõséged.
Az autóklubnál is ezzel a szöveggel adják. Oda is bemehetsz. Kell egy cégbejegyzésben szereplõ személy és egy bélyegzõ. Üdv.
Mégegyszer a " H " betüs matricáról. Voltam a biztosítónál, ahol a kötelezõm van a kocsira. Kértem tõlük a biztosítási Zöldkártyát, hiszen az ingyen van, és szükséges. A lap baloldalán van egy tájékoztató szöveg. Tökéletes válasz van a " H " matricára vonatkozóan. Felhívták a figyelmemet arra is, hogy a Zöldkártya 5. pontját írja alá a biztosított, mert szólhatnak érte. A Biztosításoknál írtam az utas és poggyászbiztosításról is. Mindenkinek jó utat, és emlékekben gazdag szerencsés hazatérést!
Mi is hazaertunk. Kint talalkoztunk Joxal is, igaz csak egy rovidke kis idore. Odafele minden rendben volt, visszafele azert sikerult belefutnunk a makedon es szerb rendorok korrupciojaba... a szerb rendor meg majdnem megmagyarazta, hogy ezzel jot tesz nekunk... osszesen 60 euro banta a ket orszagot. Majd irok meg csak eppen hogy most keltem fel es rengeteg elintezni valo akad.
Részvétem (és együttérzésem) a rendõrök miatt! Ugye mondtam (és mások is)... Ügyes voltál; olcsón megúsztad. Kíváncsian várom a kellemesebb élményeket!
Ma reggel 7-kor hazaérkeztünk Görögországból. (Délután 5-kor indultunk, fél órára megálltunk még vásárolni a Lidlben).
13 és fél óra volt az hazautazás (odafelé 16 óra), minden sebességhatárt betarva.
Csak a határokon és takolni álltunk meg.
Hazafelé a határokon szinte semmit nem kellett várni, max 2 perc alatt átengedtek mindenhol, odafelé 15-20 perceket vártunk.
Összesen 7400valamennyi km-t autóztunk (késõbb pontosítom) a 3 hét alatt.
Ebben többek közt ezek a helyek szerepeltek: Halkidiki körutak; Kassandra, Sithonia, + Ouranopolis, Asprovalta, Stavros, Szaloniki, Olymposz, Katerini, Kamena Vourla, Athén, Peloponnészosz körutak; Paralio Astros, Argos, Spárta, Tripoli, Kalavrita, stb...
Az utazás alatt találkoztunk két fórumtaggal: Jorgossal és Popeyyel.
Látom, nagy utat tettetek meg. Épp ezért (bár kicsit off) nagyon várjuk, hogy írj egy szép és tartalmas beszámolót. Ekkora utat kevesen teszünk meg(nekünk idén csak kb. 4500 km ment a verdába), ezért kíváncsiak vagyuk az élményeidre.