Kedves Micimackó
Ízlések és pofonok, nem egyformák, én is sajnálom, hogy Neked nem tettszett Parália.
91 ben voltunk elõször itt nyaralni, akkor még csak egy buszparkoló, három sor utca, egy játszótér és az apartmanok voltak, és azt tanácsolták, hogy ne igyunk csapvizet, orvos csak Kateriniben volt, stb. stb. az eltelt években rengeteget fejlõdõtt.
Évente, két évente, járunk Görögországba, mindenkor az elsõ néhány napos megálló Parália, valószínû a nosztalgia, az ismerõs helyek, emberek, és az egyedi hangulat miatt, illetve úgy érezzük mintha haza mennénk.
Ha adhatok egy tanácsot, ne add fel Görögországot, vannak gyönyörû igényesen ellátott helyei is, nézz körül a fotóalbumban vagy a beszámolóknál, és próbáld ki, Spárta és környékét, Santorínit, Korfut, Krétát, stb.
Természetesen Spanyolország is jó választás, csak mi nem ezt keressük, és mást jelent Görögország.
Üdv.és jó nyaralást!
Én nagyon megértelek, és elhiszem, hogy nem jött be Paralia, de Görögországot ne ez alapján ítéld meg!!!
Hál' istennek, nem az ilyen telepek vannak többségben!
Az is igaz, hogy ízlések és pofonok...
De ami tény, az tény!
Paralia-Katerini nem más, mint egy mesterségesen létrehott üdülõtelep, amely igazából bármelyik mediterrán orszában lehetne (és van is rengeteg hasonló a világon). Amerikában Reno és Las Vegas is kicsit hasonló város, mármint a sivatag közepén pár év alatt felhúztak a semmibõl két kaszinóvárost.
Köztudott, hogy Paralia-Katerini a nyolcvanas évek elejéig nem létezett. Volt egy gyönyörû város, Katerini, ami 6-7 km-re épült a tengertõl. Aztán az évek során rájött pár okos ember, hogy mekkora lehetõség fekszik a lábuk elõtt. Ekkor találták ki, hogy Katerininek csinálnak egy üdülõtelepet. (Kicsit leegyszerüsítve Siófok Arany- és Ezüst part... )
Eltelt kb 20-25 év és ez lett belõle...
Lehet szeretni, nem szeretni, ez van !
Tény, hogy sok görögös nincs benne! A boltban az eladók legnagyobb részei külföldi, idénymunkás. A belföldi turizmusnak sincs sok nyoma! (teszem hozzá hogy a franciákhoz hasonlóan Görögországban hatalmas a belföldi turizmus, lényegesen kevesebb, mint a kiutazás - mármint görögök részérõl!!!) Én csak bulizni, bámészkodni jártam oda, de személy szerint nem tudnám a nyaralásomat ott elképzelni, de ez az én egyéni álláspontom. Mondjuk én annyira elfogult vagyok Görögországgal szemben, hogy úgy imádom, ahogy van !!! Paráliástul, Aténostul, romokkal, szigetestül...
Negatívumok: zaj, tömeg, túlzottan egymásra épített apartmanok, a templomon kívül nem sok "görögös" dolog van és leginkább az a furcsa, hogy egyik pillanatban úgy érem Szlovákiában vagyok, aztán Magyarországon, Lengyelországban, stb... A boltokban már sok helyen nem is görögül szólítanak meg, hanem a saját anyanyelvemen...
Ja és az a rengeteg Törökországból, Ukrajnából és egyébb helyekrõl odavitt bunda! Hár az még nem semmi!!!
Elõnyök: Nagyon jó helyen fekszik, jó a tömegközlekedés, könnyen megközelíthetõ az autópályáról. Aki bír ricsajban és zajban pihenni, annak nagyon remek bázis az aktív turizmushos, rengeteg csillagtúrát lehet szervezni szebbnél szebb helyekre. És azok is megtehetik, akiknek csak a tömegközlekedés adatott meg.
Ezen kívül aránylag olcsó, nincs itthonról túl messze, és az is könnyen boldogul a mindennapokban, aki nem beszél idegen nyelvet.
Szóval próbálj ki más "görögösebb" helyeket! Hidd el, beleszeretsz Hellászba
Köszönöm a hozzászólásokat. Én csak Paralián akadtam ki. Sajnos többet vártam. Skiathos tetszett. Sokfelé jártam a világban,nekem a nagy szerelem spanyolország. Görögországot tényleg nem szabad a koszos betontenger alaján megítélni,igyekszem majd eljutni oda is ahol az igazi kis kék kupolás görög házak is megtalálhatók.Ahol még örzik a hagyományokat is. Üdv mindenkinek. :wink:
micimackó, ez az "annak tetszik, aki még nem látott jobbat" hát egy kicsit erõs. vörössel már elég sok helyen voltunk, sõt egy évig izraelben laktam, van összehasonlítási alapom. "jobb" helyeken is voltam, de nekem akkor is paralia a kedvenc.
(u.i:én mondtam, hogy a görög estet ki kell hagyni)
Micimackó nem szeretett bele Paráliába. Én igen, pedig jártam ennél szebb helyeken is. Nem igaz, hogy csak annak tetszik, aki nem látott ennél szebbet. Nem a szépségéért megyek ide, hanem azért, mert pezseg! Nem sok helyen lehet érezni ezt.
Engem valahogy sose zavart, hogy beton-tenger. Sõt tetszik, hogy mindenki sokkal nyíltabb és közvetlenebb az apartmanok közelsége miatt.
Nekünk szerencsénk volt, mindig olyan helyre kerültünk, ahol a közelségnek köszönhetõen hamar jó szomszédokra leltünk. Pedig nem feltétlenül egyeztünk korban. A nagy részükkel ma is tartjuk a kapcsolatot
Még Németh Traveles apartman volt, 1évig vagy talán kettõ, de úgy tudom már nincs.
Nem vesztettél vele sokat, hogy nem tudod melyik. Nem 1 nagy eresztés..
illetve csak a szomszédok