Nyugostan kiviheted a saját napernyõdet a partra, nem kell bérleni. De a nyugágyakért és a hozzá tartozó ernyõkért "fizetni" kell. Ami azt jelenti, hogyha használod, akkor rendelni kell valamit. De igazából mindegy, hogy mit rendelsz, mert az italok-üditõk ára általábban 2-3 euro. Ugyan azt a boltban 0,3-0,6 eroért kapod
Szóval, íly módon fizeted meg a nyugágyak és ernyõk koptatását
www.hellasz.hu (fõoldal)-bejelentkezel, ott látod a fórum linket, azon belül utazólista és kitöltöd a saját adataiddal. Onnatól kezdve a rendszer számolja a hátralévõ napok számát
Szia Ivett!
Csatlakozom Sütikéhez lehet napernyõt vinni mi is ki raktuk reggel és amikor délbe bementünk kint hagytuk és csak este hoztuk be az apartmannba senki nem bántotta.
Köszi az infókat (és a dícséretet , nem vagyok rutinos fórumozó)
Lehet, hogy tényleg kint veszünk napernyõt, ezt majd meglátjuk. Nem is vagyok most biztos benne, hogy szükség lesz e rá... a kicsi lányom miatt gondoltam, de amilyen eleven úgy sem tudom majd az ernyõ alatt tartani...Viszont vettünk neki "szörfös" fürdõ rucit, az jól takarja a testét, minden kisgyerekesnek tudom ajánlani
Az útvonaltervezõt is kösz. Én vagyok a nyaralás "felelõs", mert ugye mindenki dolgozik én vagyok itthon gyeden.... Ezért is kezdtem el ilyen "korán" tervezgetni, már alig várom, hogy menjünk
Hát, nem is tudom, hogy eláruljam-e ? a végén még ez is zsufolt lesz
na jo csak hülyülök, persze megpróbálom leírni:
ki kell menni az 1- fõ utra arra amin oda is jöttél, de délfelé, larissa irányába kell menni.Ha az emlékezetem nem csal akkor addig kell menni, amíg nem lesz egy olyan település amin jobb oldalt lesz egy nagy hordo az ut mellett, valami borkimérés tovább kell menni a fõúton addig amig lesz egy jobbos kanyar amiben balra le kell térni...valami település ki van irva, megprobálom pontosabban megkeresni, majd de most ha megfeszülök sem jut az eszembe a neve... mivel elég nagy a szembejövõ forgalom elég nehéz a lekanyarodás... utána azon a mellék uton kell tovább menni , jobbra kivi ultetvények talán 1-2 falun kell átmenni és a falu közepén balra le a tenger felé. Be teszek egy képet egy fáról, nagyon jellegzetes, ha ezt meglátjátok a jobbkézre a dombon, akkor azzal szemben a tengerparton , van egy kemping az mellett kel lemenni a partra és már meg is érkeztetek..Ha találok konkrét neveket akkor küldöm addig is ennyi mi juni 19 -én mentünk, a nagyobbik fiam ott ünnepelte a szülinapját egy pizzatortával
ezen a hidon kell átsétálni a tengerhez, baloldalt a kemping, jobb oldalt egy free parkoló:
és a fa amivel szemben van a cél :
remélem tudtam segíteni, most megyek térképet bújni, hogy pontosíthassam az útleírást
Árnyékot feltétlen vigyél, ott keményen süt a nap nem úgy mint itthon... ha nem akarod bõröd ápolgatásával tölteni a nyaralásod második felét...
mivel én is gyerekestûl voltam, én a parton felállitottam egy sörsátrat, annak az egyik oldalát letakartam pluszban egy lepedõvel, és igy délelõtt is és délután is kellõ méretû árnyékom volt. A srácok árnyékban építhették a homokváraikat.
Egyébként ha elfogatsz egy tanácsot, akkor viszel magaddal több lepedõt is, mert ezeket leterítve sokkal jobb feküdni a homokon, ha végeztél könnyû kirázni belõle a homokot, és ha kell még árnyék készítéséhez is kiváló.... könnyû és praktikus...
Szia Sütike !
Ahol jártatok, az Stomio és környéke lehetett. Tavaly mi is a fõszezonban voltunk Nei Poriban és ide jártunk csöndet hallgatni
Stomio elött van egy bekötõút Alexandrini falucska felé, hát az maga az álom fürdõzés szempontjából. Kizárólag görögök vannak ott a saját kis hétvégiházaikban. A parton 20-30 méterenként vannak emberek, de büfé az van kettõ is. Lagalább ötször voltunk ott, de külföldivel nem találkoztunk egyszersem. Igaz nincs túl közel N.porihoz kb20 km, de megéri !!!
Igen , beugrott...Stomio Mi elszoktunk indulni a parton, és ahol megtetszik ott letáborozunk. Engem már idegesít a nagy tömeg, ezért inkább az eldugottabb helyeket kerestük.
Volt egy kegyhely arra felé fent egy hegyen azt láttátok ? Valami remete(k) élhettek ott, a csontjaik is ott voltak egy koporsóban..
A Kalliope és a Dias ház ugyanabban az utcában vannak /CHR. PEREVOU/, valamint az úttest ugyanazon oldalán helyezkednek el. A Diastól a -település déli irányába haladva- 7.ház a Kalliope.
Sziasztok!
Elsõ Görög nyaralásunkra készülünk Infót szeretnék kérni,Június 18-27 között Neo Poriba megyünk . A szállásunk az Anna app.házba lesz.Ha valaki tudna valamit róla mondani azt nagyon megköszönném.
Mi sem igen szeretünk egy helyben lenni, és a nyugisabb helyeket részesítjük elõnyben. Egy kicsit rutintalan vagyok, gyerkõccel ez az elsõ nyaralásunk (ebben a hónapban lesz másfél éves ) Talán tartok is egy cseppet ettõl-attól....
Már tényleg nagyon várom... nem gyõzöm majd olvasgatni az addig hazaérkezettek leírásait...
... ja igen, a homokos part.. vessetek meg én nem szeretem a homokos partot pont azért a maceráért, hogy napestig rázhatod a törölközõdet, akkor sem jön ki belõle a homok inkább apró kavicsos párti vagyok. De mindenki azt mondta, hogy a gyerek miatt jobb a homokos, úgyhogy "feláldozom" magam )
Szóval ezek a trükkök jól jönnek (lepedõ stb...)