Voltunk pár tavernában és mindegyik nagyon jó volt. Nagyon kedvesek a felszolgálók, mindíg megvendégeltek minket valamivel (raki, ouzó, hûtött gyümölcs, rágcsálnivaló).
Amennyiben átmentek az északi parton lévõ Agios Nikolaoszba is, úgy készülj fel rá, hogy a belsõ-tó körüli éttermek drágák. Ott pl. majdnem a duplájába került egy grill tál, mint Makrin. Heraklionban a Morosíni kút körüli kávézókban fog erõsebben a pincérek ceruzája.
Nem gyõzöm eléggé megköszönni a sok segitséget!Néztem a Makris oldalt,amit ajánlottál,a tavernákat kiirogattam magamnak,de sajna az Olimpio-baron kivül nem láttam egyiknek sem saját weboldalat.Múltkor néztem egy német oldalt,ott volt egy hotel a nevére már nem emlékszem,még annak szerepelt az oldalán a saját tavernája.Pedig de szivesen megnézném az étlapokat!Gombóc vagyok ,a párommal imádjuk a hasunkat!Üdv!
Krétára utazók, ne aggódjatok az idõjárás miatt. Ugyan most még nincs nyár 19-22 fok van, viszont a nap már most nagyo erõs. Szandál, ujjatlan poló, kapri nadrág, ha kicsit szeles egy könnyû kardigán kell csak.
A tenger még hideg, úgy 18 fokos lehet, én épp tegnap voltam "fürdeni", térdig mentem bele, viszont napozásra igencsak jó az idõjárás. Én elfelejtettem a naptejet, az orrom és a vállam alaposan le is égett, pedig kb. 2 órát voltam a parton.
Egyébként már igencsak beindult a szezon. Mindehol pirosra pörkölõdött turistákat lehet látni, térképpel a kezükben, tanácstalanul nézegetve az utcatáblákat, hogy merre is menjenek tovább.
Úgy irigyellek...persze a legpozitívabb értelemben...
Már a krétai turistákról való értesülés is bizsergetõ érzés, hát még a látvány, meg a térdig gázolgatás a tengerben....hm. Már lassan olyan merengõ leszek, mint egy nagyi...de ki bánja. Krétáról én nagyi koromig is szívesen merengek.
További jó idõt, jó pancsizást és sok rendes turistát, a kevésbé balhézós fajtából!
Sziasztok!Olyan jó titeket olvasni,mindannyian nagyon várjuk már azt a pár napot,remélem,mindenki hosszas élménybeszámolót fog irni!A szivünkben pedig biztosan életünk végéig elkisér az élmény és az egymástól kapott sok segitség majd még boldogabbá tesz!Valcsi kedves,kiváncsi leszek,hogy fog tetszeni neked Alanya,görögben már profi vagy,biztos jól fogod ott is érezni magad,nagyon nem különbözik a 2ország sztem egymástól.Noni!Már nagyon várom,hogy talizzunk.Arra gondoltam,majd Ferihegyen elkiáltom magam,hogy merre vagy noni?/ez vicc volt/Üdv
Amennyiben Ferihegyen nem, úgy a megérkezés után a transzferbusznál biztosan megtaláljátok egymást, hiszen ugyan azon a buszon visznek majd Benneteket a szállásra. Ott azért kevesebben vannak, mint a reptéri tömegben.
Ahogy valcsi is irja,ha máshol nem,hát a buszon,úgyis legalább 2.5óra lesz a transzfer,jól foh esni a sok szlovák túrista csacsogása közt pár magyar szó,mert lehet,hogy csak mi fogunk oda utazni magyarok.Néztem a neten Ierapetrát,a stúdiót is,amiben alszol majd,töxép virágos,hasonló stilusú,mint az Artemisz,amibe mi megyünk.Milyen gépet viszel fotózni?Nekünk sosem volt digitünk,most kaptunk a 15.házassági évfordulónkra egy kompakt FujiA900-t,remélem,jó lesz!
Egy repülõn fogtok utazni a szlovákokkal? Ez nekem új, mert mi csak magyarok repültünk Budapestrõl a Sky Europpal. A szlovákokkal nem is találkoztunk egyáltalán, csak mikor kiköltöztek az apartmanból amibe mi mentünk. Az egész házban csak magyarok voltunk abban a turnusban. Tudom, hogy most más légitársaságokkal utaztat az Aeolus, hiszen a Sky kivonult Magyarországról, de nem hiszem, hogy a Pozsonyból induló gép leszállna Budapesten. Habár üzleti szempontból elõfordulhat, ha nem telik meg egy gép azon utasokkal, akik egy városból indulnak.