Még egy kérdésem lenne Hozzád. Tavaly Bea ajánlott nekünk egy tavernát, ahol a magyarok 6 Euróért ehettek egy menüt, amiben tzatziki, v. görög saláta + választott fõétel + dobozos sör, v. üdítõ szerepelt. Nekünk ez akkor nagyon bejött. Ha jól emlékszem: IRAKLIS volt a neve, és egy kedves kis köpcös ember volt a tulaj. Létezik -e még ez a taverna, ill. van -e ilyen lehetõség idén is ? Ha igen, akkor emelkedett -e a tavalyi ár ?
Az Iraklis még létezik, de mivel mi ott nem ettünk, ezért nem tudom, hogy van e ilyen menü lehetõség. Azonban az éttábláját lefotóztam, majd azt is felrakom a fényképek közé
Elõre is köszönöm az "éttábla" fotóját, és gratulálok az eddig feltett csodás képeidhez is BRobert !
Köszönöm szépen
Megnéztem az étlapot, vagyis éttáblát. Van menü az Iraklisban, de most már 7 Euroba kerül.
A mai napon megpróbálok felrakni egy fotóalbumot, amiben szállásfotók, étlapok, ételek, vonat-, buszindulások, valamint bérlésre vonatkozó adatképek lesznek.
sajnos ma hajnalban hazaértünk...
Kocsival voltunk, a határokon semmi gond nem volt, csak vigyen mindenki szúnyogriasztót, mert nagyon sok szúnyog van.
Jöhetnek a kérdések.
Szia BRobert,
nagyon tetszettek a képeid, különösen a napfelkeltét ábrázolók (fõleg, hogy nekünk egyszer sem sikerült korán kelnünk).
Látom, hogy elmentetek Dionba is. Reméltem, h tudsz írni róla pár dolgot. Mivel mentetek? Netán vonattal? Ha igen, a vonatállomástól hogyan mentetek tovább? Körülbelül mennyi idõt kell rászánni a meglátogatására? Van a környékén lehetõség ebédre?
Hát azt hiszem nagyjából ennyi. Elõre is köszi.
Üdv.
Lenne is kérdésem... Szerb és Macedón dínárt vittetek? Ha igen mennyi volt amit fizetni kellett? Hol tankoltatok? (szerbiában vagy macedóniában)
Mennyi idõ volt az út?
Kb ennyi most, és persze tõled is várom a képeket és beszámolót, remélem te is teszel fel...
Nézegettem az eddig összegyûjtött infóimat. Eddig meg van, hogy fakultatív megyünk Skiathoszra, és az Olymposra (az eddigi leírásokból az megéri) magunk mennénk a Meteorákhoz. És kb ennyi, de félek, hogy nekünk ez kevés lesz...
Kérnék tanácsot, hogy hova menjünk még el, illetve kis hajós kirándulás (lehetõleg magyar idegenvezetõvel) van e?
Most nézem hogy ti a Dorába voltatok...
Mi is oda megyünk....Azt szeretném kérdezni hogy türhetõ volt a szállás....És ha van az apartmanról 1-2 kép és ha elküldenéd emailbe azt nagyon megköszönném neked..Elöre is köszi.
Üdv:Robi
Mennyi idõre mentek? És hogy szeretitek tölteni a napokat, ettõl is függ, mennyit vállaltok be.
Mi, amikor elõször voltunk Görögországban, akkor 3 fakultatívot bevállaltunk: Olympos, Skiathos és Athén. Bár szeretjük az aktív kirándulásokat, de ez akkor soknak tûnt, mert bizony henyélni is szeretünk a parton meg a vízben is.
Az athéni kirándulás meg fárasztó volt a buszozás miatt.
Azóta 2x voltunk, s már csak 2-2 fakultatívra mentünk. A többi napon inkább felfedeztük robogóval a környéket.
Szia BRobert,
nagyon tetszettek a képeid, különösen a napfelkeltét ábrázolók (fõleg, hogy nekünk egyszer sem sikerült korán kelnünk).
Látom, hogy elmentetek Dionba is. Reméltem, h tudsz írni róla pár dolgot. Mivel mentetek? Netán vonattal? Ha igen, a vonatállomástól hogyan mentetek tovább? Körülbelül mennyi idõt kell rászánni a meglátogatására? Van a környékén lehetõség ebédre?
Hát azt hiszem nagyjából ennyi. Elõre is köszi.
Üdv.
Dion:
Katerinig vonattal, az állomástól busszal a központig, ott átszálltunk a Dion felé tartó buszra. Egy rövid séta és ott is voltunk
Mi úgy 2-2,5 órát bóklásztunk. A park bejárattól 100 méterre van egy étterem. Kicsit feljebb a faluban 4-5 másik.
B.Robert!
Én még most sem tudom pontosan, hogy hol szálljak le, ha a buszpályaudvarra akarok menni. Mit figyeljek? Vagy felismerhetõ közelségben van a buszmegállótól?
Mi Kateriniben a központban lévõ teplomnál szálltunk le, mert a soför azt mondta, hogy a másik oldalon van a buszmegálló. Ez egy kicsit pontatlan volt, mert ott a Paralaiára menõ busz állt meg, de ott a jegypénztáros segítségével megtaláltuk a Dionba induló buszt