Helló mindenkinek!
Mi most mennénk elõször autóval Görögországba. A barátunknak gázos autója van, szeretnénk segítséget kérni a tankolási helyekrõl. Nagyon köszönjük elõre is!
Tankolási helyek, merre mentek? Ha Szeged felé mentek át a határon, akkor ott érdemes megtankolni. Utána meg km. és autófüggõ, hogy hol kell tankolni, van bõven gázkút. Autogas ki van írva. Arra kell figyelni, hogy Nis után rögtön van az utolsó gázkút Macedóniáig, ott érdemes tankolni. Utána a Macedónoknál a görög határ elõtt van a Flamingo hotel, ott van gáz, ott szintén kell tankolni. A görögöknél, nagyon kevés gázkút van, én amit találtam, ott akkor nem volt gáz. Ahol láttok, ott mindenképpen kell tankolni.
Nagyon köszi a segítséget!
A tervezett útvonal: Szerbia-Makedónia-Korfu,majd onnan Stavros, és haza.
Skoda Octaviájuk van, kb 400 km-es hatótávval. Majd odafigyelünk. Meghát van benzin is..
Krumple, még javítják az utat néhány helyen, de nekünk nem volt igazából zavaró, mert ott is lehetett menni... Igaz, hogy 40es tábla van, de mi sem annyival mentünk, és nem sok helyen volt útjavítás....
sziasztok. Mi tegnap jöttünk haza NEI PORI-bol.Szerbiában 2-3 helyen van útépítés,de elég jól lehet haladni.Benzin 95-ös 110.70 RSD.Sebességkorlátozást betartva semmi problémánk nem volt sehol.Kutaknál, kapuknál lehet kártyával is fizetni,mi a kútnál vacsoráztunk is.Görögországban1.33 EUR a benzin, kártyával nagyon kevés helyen lehet fizetni,de ahol lehet (ne) ott sem tudtunk a terminál hibálya miatt.Elsõ utunk volt de újra belevágnék, minden félelem nélkül.Ha bármiben tudok segíteni,kérdezzetek.
Mi mindent betartva kis pihenõkkel 16 óra alatt értünk le... éjszaka mentünk, forgalom sem volt, és a határõrök sem maceráltak...
Hazafelé csak a magyar határõr szedette szét a kocsit, amit nehezen viseltem a kb 40 fokban, 13 óra utazás után... A macedón csak beszélgetett velünk, mert megtalálta a Maldiv szigeteki pecsétet az útlevelünkben és ezt olyan érdekesnek tartotta, hogy megállított minket
Azt elfelejtettem, hogy mi nem tudtuk, hogy sehol sincsen Sartitól hazafelé irányban éjszaka nyitva benzinkút, és elindultunk kicsit kevesebb mint fél tankkal hazafelé éjjel Úgyhogy Poligyrosnál 1 órát álltunk a kúton, hogy kinyisson
Sziasztok!
Tavaly nekünk Szegedrõl 12 órába belefért, mindent betartva, 3-4 pihenõvel, visszafele is nagyjából ugyanannyi lett volna, csak egy kicsit többen voltak a határokon, az kb 1 órát rádobott.