Még mi sem voltunk Thassoson, ez lesz a 2. görög utam, tavaly Toroniban voltunk! Buszos útból ez nekem már a 3. lesz, 2 éve Bulgáriában is busszal voltunk! Az utazás nem lesz leányálom, de ki lehet bírni az éjszaka a legrosszabb, de mikor hajnalban meggyötörten felébrdsz és megpillantod a tengert, na az csodajó! Mindenképp hozzatok a buszra kispárnát (én a nyakpárnát nem ajánlanám, nekem tisztára begörcsölt tõle a nyakam), meg valami jó meleg pulcsit/takarót/poncsót éjszakára... nekem legalább is szükségem volt rá (bár lehet, hogy csak én vagyok fagyosszent)! Egyébként mint mondtam ki lehet bírni...és utána a csodálatos Thassos kárpótol mindenért!
Ne aggódj a busz miatt! Én évek óta busszal járok Görögországba és még mindig túléltem.
Aludni kifelé nem sokat szoktam (nem tudok), de hazafelé már igen. Szerintem fontos, h minden alkalommal szállj le a buszról, ha van lehetõség! Én szoktam még sétálgatni, lábat emelgetni is (néhányan hülyén néznek ilyenkor, de késõbb már rájönnek õk is).
Ajánlanék még elõször utazóknak tisztasági csomagot. Eleinte nem kell, de ahogy megyünk délebbre, nem rossz, ha van egy kis wc papír és szappan kéznél (bár néha már Röszkénél is jól jön). Ez miatt is néztek rám érdekesen páran, de egy kis hátizsákban elfért és bizony több helyen is jó hasznát vettem. Visszafelé már többen megjegyezték, h rutinos vagyok (amikor az OMV kútnál nem engedték megállni a buszt, mert már tele volt a parkoló és vmi kis benzinkúton álltunk meg, ahol nem volt akkora tisztaság).
Ja, és azt figyeltem meg, hogy nálam úgy kb. 10 óra utazás után van a holtpont. Hiába állunk meg elõtte egy órával, akkor is. Olyankor szenvedek, nem találom a helyemet, sehogy sem jó ülni. Aztán ha ez elmúlik, akkor már kibírom valahogy.
Ha jól olvastam, az Apollonnal utaztok. Mi is velük voltunk tavaly, nagyon jó sofõrökkel. Fent voltunk az elsõ kompon Thassos felé. Le a kalappal elõttük.
Egyet értek az elõttem szólóval! A tisztasági csomag nekem is jól jött eddig! Jah, és én is lábemelgetést és hasonlókat csinálok a megállókban, persze néhányan mindig furcsán néznek... de így legalább nem gémberednek el annyira az ember tagjai:)
Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a bíztatást. Biztosan eletelik valahogyan az út.
Tisztasági csomagot viszek.
Szóval kispárna legyen, de ne nyakpárna. Oké.
Nem akarok hülyeséget kérdezni: De hol van a tengerszem? Talán a Szirének medencéjére gondolsz? Na lehet, hogy most kérdezetem hülyeséget.
Nem tud valaki térképet a net-en, amin a látnivalók és az utak is rajta vannak?
Mindenkinek köszönöm a biztatást még 1X és mindenkinek jó nyaralást!
A tengerszem Maries falun túl található egy kis (kb. 1 km) sétával. Más is keverte már a Natural Pool-lal (Szirének fürdõkádja, Szirének medencéje), kár rágódni rajta, nézd meg mindkettõt, érdemes. Ez utóbbi a tenger felõl szerintem ajánlottabb, látványnak szép, de én egész nap nem aszalódnék ott, és az odaút is elég babrás.
Szia!
Néztem honlapod, már voltál Thassoson, Lefkadan pedig kétszer.Szerintd melyik sziget szebb? melyiknek mi az elõnye-hátránya? Én idén Thassosra megyek,de hezitáltam Lefkada-Thassos közt....
Lehet jövõre Lefkada(?).
Nica, melyik sziget szebb, azt szerintem Kónyu sem fogja tudni megmondani, mert minden görög sziget másképp szép. Én csak Thassoson voltam és nagyon szép hely, Lefkadaról pedig rengeteg képet nézegettem már. A képek alapján Lefkada nekem természetileg szebb, de nem csk ez számít a nyaraláskor, hanem más dolgok is és azt tudom, hogy Thassoson nagyonsok eredeti görög dolgot tudsz felfedezni a hangulatos falvakban. Kíváncsi vagyok, Kónyu mit fog neked válaszolni. !!!
No, akkor azt hiszem én is azok közül vagyok, akik keverik a szezont a fazonnal... Mi Aliki felé mentünk és ott néztük meg, de ezek szerint az nem a tengerszem volt?
Olyan leírást találtam és másoktól is azt az infót kaptam, h az a tengerszem amit láttam. Így egy évvel késõbb kell megtudnom, hogy az nem is az.
Pláne vissza kell még mennünk, hiszen már tavaly is éreztük, hogy az egy hét az igen kevés ezen a gyönyörû szigeten.
A tengerszem "hivatalosan" egy gleccsertó, ami általában a magas hegyek között a gleccser kiásta mélyedésben van. Általában kics és ragyogó türkíz színe van.
Szia!
Ha egészen biztos akarsz leni nézd meg ezt a honlapot: Thassos itt a kirándulások-szirének medencéje cimkét, nagyon jól le van írva, hogy találod meg a helyet.
Mi elsõre megtaláluk,pedig akkor még nem létezet ez a leírás
Én voltam mindkét helyen nyaralni ,nálam Lefkada eddig a leg-leg
Mi Szeptember 1.-én indulunk Thassosra 1 hétre. A Popis apartmanban leszünk. Volt ott már valaki közületek? Nincs valakine róla pár fotója?
Ha jó lesz az idõ akkor átmegyünk utána Sartira is pár napra mielött hazajönnénk. Már alig várom.........
nica12!
Honlapom nincs, a fotóalbum-oldalaimra gondolsz, és ahogy vojandi bölcsen írja, nem lehet összehasonlítani a görög szigeteket, legfeljebb ki-ki felállít magában egy sorrendet, de az nagyon szubjektív, még életem párjával sem egyezik, pedig mindegyikrõl hasonlóan vélekedünk, a végeredmény valahogy mégis eltérõ. Esztétikailag Lefkada elõzi meg Thassost, változatosságában Thassos a nyerõ (kettejük közt). Az "elõny-hátrány" furcsa megfogalmazás, de értem, mire gondolsz: Lefkadán az autó szinte nélkülözhetetlen az igazi csodákhoz, Thassoson simán elvagy nélküle. Egyébrõl azért nem írok, mert tényleg nagyon más. Mindkettõt (és még sok másikat is) lelkesen ajánlok mindenkinek, de aki valamiért csalódik valamelyikben, lelke rajta, olvastunk olyat is. Ha jövõre Lefkadát választod, garantáltan elalélsz:-)
doro!
Amit Te láttál, az a Szirének kádja volt, a tengerszem nem a vojandi által oly precízen leírt "igazi" tengerszem, csupán egy hegyi tó, ami forrásokból táplálkozik. Többek közt az is kihagyhatatlan, mint annyi más, mi idõ hiányában nem mentünk tovább a tónál, pedig többek szerint álomszép részeket láthattunk volna, pl. a tavat tápláló hegyipatak kis vízeséseit. Jövõre azt tervezzük, hogy egyik nap kora reggel nekifutunk Kastronak, és ha szerzünk egy jó térképet, átkirándulunk Meriesbe (a tóhoz), onnan meg az erdõkön-hegyeken Kazaviti-Prinos-Skala Prinos útvonalon vissza Limenasba. Ha valakinek van ezzel az útvonallal kapcsolatban tapasztalata, légyszi írja meg.
macska!
A Popis a kompkikötõtõl egy köpésre van, tágasak a szobái, a kilátás olyan amilyen - magyarul semmi különös (apartman-függõ is).
De tényleg ez elõzõekben próbáltad tetszési sorrenbe tenni a szigeteket.
Még egyszersem,priviben sem kérdeztem tõled vagy tõletek,hogy mi a helyzet nálatok Thassos-szon és Lefkadán kívûl mondjuk az én zsáneremmel:
Kefalóniával!?No irdd meg csak õszintén... Vagy netán Krétával,Rhodos-szal,Lesvos-szal,Zantéval.Ha csúnyát akarsz válaszolni:
akkor írd meg priviben úgy lehet Én 16 nap múlva megyek elalélni...