Szia Debi81!
Igen olvastam annak idején a kálváriátokat.Az irodavezetõ válaszát is és kintlevõ zsuzsának az irásait is.Én csak azt nem értem,hogy a mi euronk miért nem ugyanolyan jó mint a Grandosoké.Különben meg jóval olcsobban kijöttünk mert a 35 euro helyett 19 euroértvoltunk.
Ratio:Én ugy tudom,hogy a Diasnak ott nincs irodája,mert az idegen vezetönket is egy ottani cég alkalmazta.
Üdv.
Pedig a Dias is összevon rendesen kirándulásoknál. Nekünk Athénba és Meteoráknál is volt szerencsén román utitársakkal utazni.Ami nem lett volna gond,ha a viselkedésük nem olyan amilyen, és ha nem a román idegenvezetés áll a topon, a magyar meg épphogy.....
Nálunk a Diassal az volt a gond, hogy szerettünk volna elmenni a csúszdaparkba kirándulni, de le akartak azzal szerelni, hogy még nincs nyitva. Mi persze tudtuk, hogy ez nem igaz, mert évekkel ezelõtt voltunk és még hamarabb is. Nem hagytuk annyiban, úgyhogy lett fakultatív, egy másik irodával összevonva eljutottunk a gyerekekkel! De, ha mi nem lettünk volna elég tályékozottak és rendíthetetlenek akkor lemaradunk róla!
Ági
Mi idén (is) Paralián nyaraltunk és úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk a helyi irodák valamelyikét. A SMART TOURS-ra esett a választásunk. A magyar irodánál Skiathos 40 euró volt, náluk pedig 27euró.
Én tavaly már voltam ezért mertem bevállalni, mert tudtam, hogy mennyire nem volt idegenvezetés a kirándulás alatt.
Az utazási irodás nõ mondta, hogy szerdán románok kirándulnak, de az idegenvezetõ tud angolul, hát belevágtunk. Az arány érdekes volt mi 3-an voltunk magyarok és 200 román Ennek arányában alakult az idegenvezetés is, 10 román mondatot egy angol mondatba sûrítettek.
Ettõl függetlenül mi nem bántuk meg, hogy nem magyarokkal mentünk
Minket nem zavart a mentalitásuk, mert mi sem szeretünk halkan beszélni. Igaz meglepett minket is, hogy még a magyarnál is jobban tudnak tolakodni
Ami meglepett, hogy a magyar idegenvezetõ teljesen lebeszélt a helyi irodákról, hogy velük ne menjünk sehova!
Mindenesetre nyugodtan tudom ajánlani mindenkinek aki tud egy picit angolul, hogy a helyi irodákat válassza. Persze nyilván Athénba érdemesebb úgy menni, hogy az ember ért is valamit, de Waterland-et és Skiathost nyugodtan be lehet vállalni!
A diasnál azt mondták a tájékoztatásnál, hogy ne menjünk más irodával, nem vállalnak felelõsséget blablabla pedig jóval olcsóbban kinálta több utazási iroda (köztük magyar is, pl. Jimakos) a fakultativokat.
Igy nem mertük bevállalni. aztán megtudtuk más magyarok elbeszélésébõl, hogy pl. a jimakos is nagyon korrekt volt . tehát ha megint választhatnék, akkor nem a diassal mennék.
Engem nagyon zavart a románok kultúrálatlan viselkedése, rosszabbak a magyaroknál. Miután pl. megkérték a sofõrök,hogy a görög buszon ne együnk, megállnak kétszer is, ahogy ezt elmondták az idegenvezetõk, a román nõ már vette elõ a szendvicset és lenyomta a torkán. No comment. És úgy tolakodtak mindenütt,mintha lekésnének valamirõl.
Nagyon köszönöm a kilyavítást Tanár elvtárs v . elvtársnõ!
Azt hittem ez a fórum nem errõl szól!
Legközelebb kérlek nézd át a hozzászólásaimat, hogy ne maradjon ijen sarkalatos hiba megtorlatlanul!
Gratulálok a bunkósághoz és további jó fórumozást és hejesírási hiba keresést!
Ági
Nyugodtan alázz le bármikor!
Bocsika én új fórumos vagyok, elnézést, nem tudok helyesen írni, bár nem olvastam semmilyen szabályzatban, hogy ez követelmény.
Én is olvastam már pár érdekes hozzászólást helyesírási v. fogalmazási hibákkal, mindenkinek meg lehet arról az emberrõl a véleménye aki nem tud helyesen írni ( vagy esetleg figyelmetlenségbõl tévesz?), de mindenki elõtt kijavítani az szerintem megalázás.
Nyugodtan adhatott volna helyesírási leckéket privátban is!
Az elején úgy gondoltam ez egy barátságos mindenki elõtt nyitott fórum, de egyre többször veszem észre, hogy az új embereket nem veszik jó szemmel.
Hát mindenkitõl elnézést!
Ági ,aki nem tud helyesírni
Rendben, ezer bocs!
Túlreagáltam... bántott.
Helyesírásból négyes voltam,az emberek tévednek.
Zárjuk le a témát, nektek van igazatok.
Én többet nem rontom itt a levegõt, további jó fórumozást!
Mindenkitõl elnézést!
htrose!
Elõször fel sem fogtam, hogy én bántottalak meg.
Miattam ne legyen rossz napod, én is szoktam melléütni, és olyankor inkább megköszönöm, ha kijavítanak. Ráadásul mosolygó-t is tettem a végére. Természetesen minden helyesírási hibát nem szoktam kijavítani, mert tényleg nem ez a fórum célja, és túl sok van belõlük, csak divat lett mostanság a trehányság, és ez most speciel nagyon bántotta a szememet. De szerintem kicsit túl sok betût szenteltünk már így is a témának, úgy-hogy részemrõl bocsi az OFF-ért.
ON