Utazási irodák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
Hozzászóló Üzenet
# 1276
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#77546 Üzenet linkje2008-08-18 14:49:22 

Sziasztok!
Amúgy azt nagyon helyesnek tartom, ha az utazási irodák képviselõi olvassák a fórumot. Én, ha ilyet vezetnék rendszeresen olvasnám és olvastatnám az alkalmazottakkal az errõl folyó fórumokat, véleményeket, hogy közvetlen, naprakész információkat kapjak, miben járok jó úton és miben kell változtatnom. Kár, hogy a legtöbb utazási iroda nem él ezzel a lehetõséggel. Pl. az Apollon már rég tudná, hogy Toloban változtatnia kellene a kihelyezett idegenvezetõ személyén, mert máshová mennek az utasok fakultatívra, máshová viszik a pénzüket és rossz hírét keltik a cégnek. Vagy éppen, hogy máshol nagyon jó az idegenvezetõ. Melyik sofõr nem áll a helyzet magaslatán, melyiket kell jutalmazni? Melyik apartmant szeretik az utasok, melyiket nem?
Baj, ha az iroda a kritikát támadásként fogja fel és nem a tanulságot vonja le belõle. Az irodának az a jó, ha az utas elégedett. Nekünk utasoknak meg az a jó, ha dícsérhetjük az irodát. Persze tudom, hogy vannak problémás utastársak, akinek semmi sem elég jó, akik a "kákán is csomót keresnek", mindez nem elég indok arra, hogy ne mondjuk el a véleményünket és azt az iroda ne vegye figyelembe. A kritikát megköszönni kéne és használni az információt.
Üdv: Josza

# 1277
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#77555 Üzenet linkje2008-08-18 17:10:01 

josza2 írta:
Amúgy azt nagyon helyesnek tartom, ha az utazási irodák képviselõi olvassák a fórumot.

De szerintem nem olvassák. Minden utazási iroda - értelemszerüen - egy nyereségérdekelt gazdasági vállalkozás, tevékenységük a profitra irányúl, tehát a legolcsóbb munkaerõt alkalmazzák (tudjuk, hogy ez mivel jár, hagyják, hogy a telepített kavarjon a fakultatív progik árával icon_mrgreen.gif ), a legolcsóbb szálláshelyeket foglalják le (én Lefkádán tapasztaltem ezt, de szerencsére nem a saját bõrömön), a legolcsóbb transzferrel dolgoznak, stb. Az internet használat, a társadalmi tudatosság még csak alapszintû, ha valami disznóságot megszántanak - és megszántanak! - akkor az nem kap kellõ nyilvánosságot, tehát folytatják, a helyi, ellenõrzésre jogosúlt szervek képviselõit kilóra megveszik, mert pl. pont az ügyintézõ lánya nyert a jubileumi sorsoláson egy buszos utat Paráliára, ami esetleg valakinek nagy szám. A különbözõ fórumokon elhangzottak huszadrangú dolgok, mert ha 1000 Ft-al (4 € icon_lol.gif ) olcsóbban kínálja valamely útját, akkor már lesz jelentkezõ, tehát minden maradhat a régiben és az urak magasról tesznek az itt elhangzottakra, a potenciális utazók közûl pedig csak nagyon kevesen kevernek elõre utána a kínálatnak.
Az pedig bizonyára az én paranoiám következménye, hogy néhány hozzászólás itt is, az Indexen is kifejezetten gyanús; mintha munkakörben íródtak volna a dicshimnuszok, valahogy baromira nincsenek összhangban a máshol elhangzottakkal.

# 1278
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#77557 Üzenet linkje2008-08-18 17:33:20 

Teljesen le vagyok döbbenve az elmúlt hét alatt ideírottakon. Mind a helyesírási hiba miatti sértõdésen, mint az utazási irodás hölgy támadásán Estella iránt.
Ja, és valóban: Mi egy olyan fórum lennénk, akik nem fogadjuk be az újakat? Errõl itt szó sincs. Mi egy összeszokott társaság vagyunk és csupán annyit várunk el az újabb tagoktól, hogy alkalmazkodjanak a fórumunk hangvételéhez.

Az utazási irodák sosem ismernék be a hibáikat, amint eddig azt olvashattátok a fórumtársaink hozzászólásaiból: a legtöbb panaszlevélre még csak nem is reagálnak, nem hogy még valamiféle kártérítést fizetnének. Csak a profit számít és a struccpolitika. Persze vannak becses kivételek is, ezeknek külön tisztelet jár.

# 1279
Helgaeszter
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
44 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#77583 Üzenet linkje2008-08-18 21:43:32 

Estella! Én nem akartalak megbántani, ebben biztos lehetsz! Ne haragudj, ha így történt, nem állt szándékomban. Ez a téma nagyon érzékenyen érint, mert 3 hónapja, foggal-körömmel, minden nap, reggeltõl ese azon vagyunk, hogy biztosítsuk az utasokat, hogy nem, nem igaz, hogy ott hagyjuk õket a kirándulásokon, nem igaz, hogy nincsnenek meg a papírjaink és nem vagyunk kalóz iroda..
A mi utazási irodánk tényleg az egyik legjobb Paralián, de sokan azt gondolják, hogy az alacsonyabb árak alacsonyabb színvonalat jelentenek. Természetesen van ilyen iroda is, de a miénk nem oda tartozik.
Én nem úgy értelmeztem, hogy külön írtál a hölgyrõl, azt gondoltam, hogy a mi irodánkról beszélsz, mert egyedül a mi nevünket említetted. Azt hittem, hogy rólam beszélsz, márpedig én ilyet soha, de soha nem tennék, és tényleg ne haragudj, ha megbántottalak, fel sem fogtam amúgy, hogy sértõ vagyok, ebbõl is látom, hogy mennyire nem vagyok magamnál, már nem bírom ezt a hajtást, tényleg!
Sajnálom!

# 1280
Estella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
402 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#77588 Üzenet linkje2008-08-18 22:21:28 

Eszter! Szerintem felejtsük el az egészet icon_exclaim.gif Nem szeretek haragot tartani, bár bántott, amit írtál, de nagyon jól esett, hogy a KEDVES RÉGI MOTOROS FÓRUM-TÁRSAK így kiálltak mellettem (külön köszönet még-egyszer) és persze az is, hogy beláttad azt, hogy tévedtél icon_exclaim.gif ( sajnos sokszor ez nem történik meg)
Kitartás a munkádhoz icon_exclaim.gif

# 1281
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#77589 Üzenet linkje2008-08-18 22:21:53  Válasz a #77583. hsz-ra Előzmény #77583

Helgaeszter!

Nem értem, hogy akkor miért vállalsz ilyen munkát, ha nem bírod! Még csak augusztus közepe van, és bõven van még a szezonból. Aki oda megy nyaralni azt a legkevésbé érdekli, hogy Te nem bírod a munkáddal járó megpróbáltatásokat. Õk egy gondtalan nyaralásra fizettek be és a pénzükért el is várják, hiszen Téged is Õk fizetnek valójában. Szóval itt nem engedhetsz meg magadnak kihagyásokat, mert mindíg toppon kell lenni.

# 1282
Popeye77
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
511 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#77599 Üzenet linkje2008-08-19 00:50:33  Válasz a #77589. hsz-ra Előzmény #77589

Felesleges ezen morfondirozni... megy a lehuzas mint mindenhol. Persze hogy az az elso es nem az utas. Az mar megint mas torntenet, hogy ezert sokszor szinvonalat sem kap az ember.
# 1283
Htrose
Aktív fórumos
Aktív fórumos
105 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#77601 Üzenet linkje2008-08-19 06:23:01  Válasz a #77589. hsz-ra Előzmény #77589

Szerintem nagyon sok ember egész életében ilyen munkáról álmodik!
De csak álmodik, helyette huzza az igát mondjuk egy gyárban három mûszakban. icon_cry.gif

# 1284
Bocsika
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
535 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#77613 Üzenet linkje2008-08-19 08:20:42 

Josza2!
Ismét nem csalódtunk a Dias Zeusba,a jó öreg Jorgosztól kaptunk egy hetet Stavrosba így 5-én indulunk.

# 1285
Helgaeszter
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
44 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#77627 Üzenet linkje2008-08-19 10:58:19 

Én is ilyen munkáról álmodtam, amíg bele nem láttam, hogy mûködik! Ne higgyjétek, hogy annyira bulis! Minden egyes nap dolgozni kell, egy szabadnap sincs az egész szezonban! Amikor kirándultatok, napi 5-6 órát alszok átlagban, mert várni kell a listára, és este 11-ig, 12-ig benn kell lenni az irodában, másnap reggel 5-kor, 6-kor pedig kirándulás estig, vagy ha esetleg nem tart estig, akkor is benn kell maradni az irodában. Egyetlen álmom, hogy egyszer, csak egyszer magamtól ébredjek fel, és ne ébresztõre! De ilyen nem lesz még egy jó darabig.
És igen, a turista nem vehet észre semmit, és nálam nem is vesz észre semmit! Amióta én itt vagyok, 2-szer annyi magyar turistát szerzek nekik, kirúgál mellõlem a másik magyar alkalmazottat, mert messze túlteljesítettem, megemelték a fizetésemet is, szeretnék ha maradnák októberig, és várnak vissza jövõre.
Mielõtt elmennek a turisták, akik velem kirándultak, jönnek be és fényképezkednek velem, hoznak nekem csokit, italt, és írnak vmi kedveset nekem. Higgyjétek el, nem vagyok olyan gonosz, mint amilyennek láttok. Csak amikor aztán elmennek a kliensek, véget ér a kriándulás és feljövök éjjel a netre, és látom, illetve félreértem a véleményeket, na akkor jön ki belõlem minden keserûség és feszültség. Sajnálom, hogy Estella itta meg a levét, nem állt szándékomban megsérteni senkit!

# 1286
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#77633 Üzenet linkje2008-08-19 11:39:19 

bocsika írta:

Ismét nem csalódtunk a Dias Zeusba,a jó öreg Jorgosztól kaptunk egy hetet Stavrosba így 5-én indulunk.

Szia Bocsika!
Gratulálok, ezt ügyesen intéztétek. Örülök, hogy Jorgosban sem kellett csalódnom. Jó utat! icon_cool.gif icon_lol.gif icon_wink.gif
Te Bocsika!
Nem unod Te még ezt a Stavrost? icon_rolleyes.gif Már annyiszor voltatok ott, mint a rosta lika. Ha így van szívesen kisegítelek. icon_rolleyes.gif icon_redface.gif Elmegyek én helyettetek. icon_wink.gif Tudod, egy jó barátra mindig lehet számítani. icon_wink.gif icon_redface.gif icon_rolleyes.gif
Üdv: Josza

# 1287
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#77635 Üzenet linkje2008-08-19 11:59:17 

Kedves Eszter!
Szerintem már senki sem haragszik Rád.
Tudom, nem könnyû munka az amit Te végzel.
Egy nagyon jó barátom fia is kihelyezett idegenvezetõ. Ö nyáron Sartiban van a Sitoniánál, télen pedig Afrikában az Aerovivánál. Sokat mesél a munkájáról. Egyszerre imádja és gyûlöli. Kevés ezen a pályán az igazán elkötelezett, munkájára igényes, szorgalmas és kitartó ember. Sokan úgy fognak neki, hogy csak a bulit és az ingyen utazás lehetõségét látják benne. Holott ez tényleg kemény meló, 24 órás munkaidõvel. De hidd el a mai világban sehol sem gyalog galopp a munka. Vagy nincs munkád, vagy a nyakadba sóznak legalább három embernyi munkát. Én már 57 éves vagyok és nagyon nehezen bírom. Tartsál ki és szeretettel végezd a munkádat, az átsegít a nehézségeken. Tudom, hogy kevés a "köszönöm", de azért megéri csinálni. Jónak tartom, hogy olvasod a fórumot, sokat segíthet a munkádban.
Üdv: Josza icon_lol.gif

# 1288
Dinnyebubus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
139 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#77642 Üzenet linkje2008-08-19 12:31:00 

helgaeszter

Melyik utazási irodánál vagy? Ha lehetséges, akkor tudnál árlistát küldeni? timi1202@freemail.hu

Köszönöm!

# 1289
Vicky
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#77680 Üzenet linkje2008-08-19 16:50:38 

Helló!Mi a barátommal már 3-ik alkalommal voltunk Korfun.Egy biztos Personal Tours-al soha többet nem megyünk. Last minute utra fizettünk be és csak!egy szobát béreltünk,de az katasztrófa volt.Villa Tatiana-t senkinek nem ajánlom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Az még oké hogy a wc-be a papírt nem lehet beledobni,nem volt újdonság.De hogy a "kis cuccot" sem vitte le a víz,hátmég a nagyot,mert még nyomás sem volt a klotyóban,na az már kicsit sok volt.A tusolóból 1000 helyen folyt a víz,takarítani az 1 hét alatt csak egyszer jöttek!!!!A legforgalmasabb út mellett van a ház,pihenni este nem lehet!Autók motorok teherautók tömege jár arra,egész nap.A bejárati ajtó üveges,ami az ággyal van szemben.Korán reggel ébresztõ,mert olyan világos volt a szobába mint matakórán.Ez volt a legrosszabb szállásunk..... icon_cry.gif
# 1290
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#77692 Üzenet linkje2008-08-19 17:57:54  Válasz a #77680. hsz-ra Előzmény #77680

Hasonló panaszok sokszor elõfordulnak itt, megértem a felháborodásodat is, de azért abban is van valami, hogy többnyire az ár/érték arány dolog is mûxik icon_wink.gif
Vagyis ha valaki kiválasztja a piac legolcsóbb ajánlatát (és most nem feltétlenül Rád gondolok), annak számolnia kell bizonyos velejárókkal is.
Puskás mondta erre? kis pénz, kis foci icon_mrgreen.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 85 86 87 ... 466 467 468   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu