....DE azért remélem,nem volt olyan borzalmas ez a Kréta...
Na ne viccelj.. Az meg, amit már sokan leírtak elõttem..nekem Seychelles "csak" egy nyaralás volt..Görögo pedig hazamenetel. Szóval borzalmas helynek egyiket sem nevezném (talán vacaknak Milánót és Szófiát), épp ezért Kréta gyönyörû. Ha neked ez volt az elsõ görög utad, akkor megérted az itteni megszállottakat. Sok árban jó hely van (Korfu, Kalymnos, Kos) és mindegyik görög sziget más és más. Pont ezért annyira lenyûgözö mind. Az, hogy Kréta nekem az uccsó helyen van, az azt jelenti, hogy imádtam, el voltam ájulva tõle...DE nem élnék ott. Ennyi az igazi különbség. Egy kicsit lélekben más. a szárazföldhöz képest meg maga a kánaán. A görög szárazföldi nyaraló "paradicsomokat" (Sarti, Nei Pori) annyira nem szerettem sosem, mint bármelyik szigetet
Viszont felülrõl láttam az álmom szigetét..Milost. Na oda ki akarok menni...csak az tényleg HORROR árban
Szia Gabako!
Rám most várnak még azok a csodás élmények,amiket Te már átéltél
Benéztem a párod honlapjára,de krétai képek nincsenek.A többi görög
fotó gyönyörû
Itt találom majd meg a krétai képeket is
Nem türelmetlenkedek...na jó egy kicsit
csak a leírásod alpján hamar látni is szeretném a helyeket,
ahol jártatok -várok türelmesen-van még 31 napom
Nagyon tetszik a pontozásos értékelésed..
Üdv,Macsosz
Értem én...a görög életérzés,az,ami hiányzik pl.Seychelles-nél,ugyebár.De azt nem hiszem,hogy Milos olyan horror árban lenne pl.Seychelleshez képest,bár nem néztem,mennyibe kerülne Milos pontosan,mert ugye addig nyújtózkodok,ameddig....
@macsosz: örülök, hogy tetszik a leírás, élõben szebb lesz, hidd el. képek meg még csak lesznek, mert még nem készültek el. még csak a gépen vannak, "elõhívásra" várva. mielõtt kimész meglesznek, ne aggódj...
@zsebkuty: hát hidd el....milosra itthonról semmi nem megy, csak önerõ, két éve 2 hét fejenként 400 ezer lett volna. Na ehhez képest kréta és a többi görög sziget filléres. Persze ez csak magyarokra vonatkozik sajna...
Mi is megjöttünk tegnap, nekünk is végetért sajnos. Én már elkezdtem írni a beszámolómat, az enyém asszem, jóval hosszabb lesz a Tiédnél, de addig is, amíg meglesz, két dologban nagyon-nagyon megerõsítenélek: Chrissi és Vai! Nekünk is nagyon tetszett mind a kettõ! Nem meglepõ, hogy ugyanazok a dolgok, Chrissin én is el voltam ámulva azon, hogy nem csak kétfajta tengerpart létezik: homokos vagy kavicsos, hanem van egy harmadik fajta is: kagylós. (Sajnos az is egyforma élmény volt, hogy nálunk a párom vágta el lábát Chrissin... )
Hát képzeld el, nem fürödtünk Makriban, pedig a hely nagyon tetszett! Máshogy alakult, egyik nap Makriban ettünk amolyan reggeli és ebéd közötti átmenetet, közben bámultuk a strandot, és megbeszéltük, hogy este visszafelé majd azon a jó kis homokos parton fogunk pancsizni. Na ebbõl aztán azért nem lett semmi, mert aznap a legtöbb idõt Xerokambosban töltöttük, és már sötét este jutottunk vissza Makriba.
Xerokambos valami isteni hely volt nekünk, nálunk az volt 10pontos! Mit mondjak... olyan volt, mint Chrissi vagy Elafonissi, csak éles kövek és tömeg nélkül, finomhomokos parttal... a vízben meg halakkal, akik nem féltek tõlünk, és majdhogynem meg lehetett õket fogni. Nade majd a beszámolóban folytatom!
te jó isten...mennyit autóztatok, hogy onnan elmentetek vaira és a többi helyre? vagy ez nem az a Kalives? mi majd ezer km-t autóztunk a 10 nap alatt, igaz, hogy abból "csak" 6 napot autóztunk, a többit makrin töltöttük strandolással.
Most nézem csak, hogy napi átlagban akkor ugyanannyit mentünk: pontosan 166,6 km/ nap. Annyi a különbség, hogy nekünk nem voltak csak strandolós napjaink, illetve pontosabban a csak strandolós napokon is autóztunk egyik strandról a másikra.
Szemetet hol láttatok a tengerben? Nekem nem rémlik (szerencsére) ilyesmi, csak arra emlékszem, hogy az egyik tömegstrandon (már nem is tudom, melyiken) a homokban voltak eldobált cigarettacsikkek... ennél rosszabb élményem ilyen téren hálistennek nem volt.
Szemetet hol láttatok a tengerben? Nekem nem rémlik (szerencsére) ilyesmi, csak arra emlékszem, hogy az egyik tömegstrandon (már nem is tudom, melyiken) a homokban voltak eldobált cigarettacsikkek... ennél rosszabb élményem ilyen téren hálistennek nem volt.
nekünk muszály volt, mert a 8 éves fiammal így egyeztünk meg...voltunk cserébe csúszda parkban is, ami nagyon szuper jó volt.
makrin..mondom nem volt nagyon zavaró, de, én eddig még soha, sehol nem láttam..és sajna az jött le nekem, hogy a görögök szemetelnek a legtöbbet. Szerintem az ott nyaraló fõvárosiak, és simán beledobáltak minden kajamaradékot, dinnyehéjat a tengerbe.
Ilyen cigarettacsikkes esetre én is emlékszem,tényleg elég gusztustalan....meg az út mentén lévõ drótkerítéseken fennakadt sok szemétre is (papír,mûanyagpalack),dehát nem lehet minden tökéletes..
Talán félreértettem vmit A képek alapján Chrissin-rõl,
finom,homokszerûnek tünt a part (én ilyennel találkoztam).
Szétporlott kagylókból állt és tényleg fergeteges érzés volt a börnek egy masszázs vele -sima és feszes lesz tõle a bõr
Ha egyszer a Vörös-tenger partjára tévedsz utazásod során-
ki ne hagyd