Nem tudja véletlenül valaki, hogy Igoumenitsa-ban hol van a buszpályaudvar? Ugyanis kb. fél óránk lesz, hogy megtaláljuk a Lefkadába tartó járatot. Arra is gondoltunk, hogy a kikötõ környékén is lehet, buszmegálló.
Elõre is köszi!
SZIA BOCSIKA BOCS HOGY NEM JELENTKEZTEM MAGKAPTAM A DIASTOL A LEVELET CSAK SAJNALNI TUDJAK AZ EGESZET UGYHOGY ENNYIT A KORREKTSEGROL SOHA TOBBET A DIASSAL AZT A PROCEDURAT MEGEGYSZER NEM CSINAALOM VEGIG LATOM MEGINT UTAZTOK JO NYARALAST ES JO IDOT NEKTEK MIT SIKERULT INTEZNI KRISZTI
Szia Macsosz!
Az Apollon Traveles busznál kérni sem kellett, hogy a csomagokat betehessük, ez automatikus volt. Elhagytuk a szállást, megjött a busz és utána berakták a csomagjainkat, mindenki mehetett amerre akart indulásig.
Hát ez az egyik különbség az aeolus és a Apollon között. 10 óra várakozás csomagok nélkül, vagy a csomagok tetején, nem mindegy. Szerintem ezek a hosszú távon vezetõ söfõrök tudják kezelni a pihenés problémáját. Jó pár éve buszozunk már, és leglalább a 10 órás pihenésben különb eme remek szlovák iroda, mint a magyar utaztatók. Mellesleg ha "csak" a tíz órás várakozás lett volna a gond, akkor örültünk volna, így viszont csak olaj volt a tûzre a többi probléma mellett.
Olvasva a beírásokat, egyre inkább azon az állásponton vagyunk, hogy a Diast messzirõl kerüljük el. Ezek a busz-összevonások a szervezés magasiskolái. Na ebbõl látszik, hogy az utas érdekeit nem nézik. Azt hiszem én is kiakadtam volna, ha éjjel 1-kor kitesznek valahová, különösen, hogy mi gyerekkel utazunk. Rendben van, hogy spórolnak, de azért mondjuk ha a Chalkidikit vonnák össze a Porisokkal, akkor nem lenne szükség a "bónus" napra.
Dehát akik ezt tényleg ajándék napnak veszik, annak szívbõl ajánlom õket.
Anyukámék pénteken indultak Nei Pori-ra busszal. 12.05-kor indult a buszuk. Amit nem értek az az, hogy ha 7-re a görög határon voltak, akkor miért csak 12.30-ra értek a nyaraló helyre?
Anyukámék pénteken indultak Nei Pori-ra busszal. 12.05-kor indult a buszuk. Amit nem értek az az, hogy ha 7-re a görög határon voltak, akkor miért csak 12.30-ra értek a nyaraló helyre?
A Görög határtól kb másfél óra N.Pori. Valószínûleg szüleidet is jól megutaztatták Görög honban.
Én is úgy számoltam. Igaz, anyumék nem panaszkodtak, de nagyon fura helyzet. Idén én is busszal megyek. Nagyon kíváncsi vagyok az utazásra(nem tudom, hogy a férjem hogy reagál rá, mert eddig csak autóval voltunk együtt ). Egyszer már utaztam így. 2000-ben a Helios Club Travel-el. Délután fél 3-kor indultunk, és másnap fél 10-re Vrasnán voltunk, pedig convojban metünk más buszokkal és sokszor bekellett várni õket. É s Salonikiben is le kellett adni egy szõnyeget.
Igen, emeletes busszal voltunk. (Neoplan) Lehetett használni a WC-t, de csak kisdolgokra, nem is volt gond ebbõl. Még annyi pozitívumot írnék, hogy a határokon sem volt semmi gond, tudták a sofõrök, hogy hova mit kell vinni és kinek kell odaadni, cigit-piát.
Június közepén voltunk, hétfõi indulással, keddi turnusváltással, ezért nem volt a határokon torlódás.
Igoumenitsa déli részén, a tenger melletti úttól max 50 méterre van a buszpályaudvar. A kikötõ kb. 2 km hosszú, ahol leszálltok a hajóról elindultok déli irányba. Az út mellett végig kávéházak és bankok vannak. Ahol a pu-hoz el kell fordulni egy 24 órában nyitva lévõ kávéház van, tetején nagy (piros-fehér) 24 órás felirattal. Tovább már nincsenek összefüggõ házsorok.
A kikötõi részen itt már nem hajók hanem munkagépek állnak, a part el van zárva drótkerítéssel. Itt kell felmenni a pu-ra, ami pár méter, egy nemrég épült szokatlanul kultúrált épület. Fotó nincs róla, de itt a menetrend, talán tudod használni.
Jó nyaralást:Judit
Köszönjük szépen az útbaigazítást!
Nagyon sokat segítettél!
Így már biztosan gyorsan megtaláljuk.
Ugye itt a görög távolsági járatokon is a kalauznál kell venni a jegyet?