Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 223 224 225 ... 505 506 507   >
Üzenet
  Verka | #78904 Üzenet | 2008-08-27 12:45:13 | Válasz a #78886. hsz-ra
Gratulálok a feleségednek, látszik, hogy imád fotózni! icon_smile.gif

Ha jól látom, friss kép most csak az Eloundás van, a többi nem krétai, hanem vegyes "Greece" (és más) képek?
  Tzotya | #78906 Üzenet | 2008-08-27 12:49:37 |
Szia Zsebkuty!

Bizony hogy megnézem icon_smile.gif Pedig már láttam az albumodat többször is icon_redface.gif /nagyon tetszett icon_cool.gif / de valszín elkerülte a figyelmemet!
Köszi hogy szóltál icon_exclaim.gif
  Verka | #78907 Üzenet | 2008-08-27 12:55:02 |
tzotya írta:

A szállásunk Kakkos Bay nevû szálloda közvetlen a parton.

Aha, emlékszem, melyik az, valóban ott van az út mellett. Ahogy Zsebkuty is írja, az már inkább Achliához van közelebb (ott kezdõdik), mint Koutsounarihoz, úgyhogy felejtsd el mindazt, amit az elõbb regéltem! icon_smile.gif

Achliában az tetszett, hogy az elején (a hoteletek közelében) és a végén is van egy-egy kis völgyben lévõ védett öbölbeli strandocska. Én imádom az ilyeneket, úgyhogy jól le is fotóztam mindkettõt, majd fogod látni.
  Verka | #78910 Üzenet | 2008-08-27 12:58:43 | Válasz a #78901. hsz-ra Előzmény #78901
Koutsounari tényleg jó kiindulási pont kirándulásokhoz, ahogy írtam, mi is ezért választottuk. Innen voltunk Vai felé, Kato Zakros, Xerocambos irányába, észak felé Knossosban, nyugat felé pedig egészen Mataláig elmentünk.
  Gabako | #78911 Üzenet | 2008-08-27 12:58:59 | Re:
Haspók írta:
Gratulálok a feleségednek, látszik, hogy imád fotózni! icon_smile.gif

Ha jól látom, friss kép most csak az Eloundás van, a többi nem krétai, hanem vegyes "Greece" (és más) képek?

persze...ez csak egy kép ízelítõnek...de már csak 40 képet kell megcsinálni és meglesz az összes..és akkor majd megleshetitek a nagy mûtet...icon_smile.gif mármint amit a párom enged publikálni, mert néha túl igényes magával szemben. De azért lesznek képek megígérem. Ti tudjátok meg elsõnek..icon_smile.gif
  Tzotya | #78913 Üzenet | 2008-08-27 13:02:07 |
Haspók!
Megnyugtattál de nagyon icon_smile.gif ,mert már keztem elkeseredni a part miatt icon_exclaim.gif
Mi is a kis öblöket részesítjük elõnybe icon_wink.gif és ha van még egy kicsi élõvilág is, akkor a párommal már "madarat lehet fogatni" icon_lol.gif Amit Xerocambosról írtál még jobban felcsigázta a fantáziámat icon_exclaim.gif Azt hiszem nekünk is az lesz a nyerõ part icon_biggrin.gif
  Zsebkuty | #78914 Üzenet | 2008-08-27 13:05:11 |
Sziasztok!Olyan jó olvasni titeket!Küldöm Heraklion látványosságát,Morosini-szökõkút!
  Verka | #78915 Üzenet | 2008-08-27 13:06:12 | Válasz a #78911. hsz-ra Előzmény #78911
Oké, kíváncsian várjuk! icon_smile.gif Érdekel, hogy a feleséged mit hozott ki a krétai tájból, ezek a fotók ugye nem a turistafotó kategóriába tartoznak. icon_smile.gif

(Ami a magasabb mûvészi érték mellett kicsit néha hátrány is az információra éhes turista szempontjából: a nyálcsorgató utazó a helyszínen néha csalódik, hogy a kép szebb, mint a valóság. icon_razz.gif icon_biggrin.gif)
  Tzotya | #78916 Üzenet | 2008-08-27 13:07:48 |
Nagyon sok tervünk van nekünk is amit írtál nálunk is mind szerepel icon_exclaim.gif Reméljük belefér az idõnkbe! Matala azért elég messzinek tûnik
Knossos után terveztük visszafelé.Kíváncsian várom már a beszámolód icon_exclaim.gif
  Zsebkuty | #78918 Üzenet | 2008-08-27 13:13:20 |
Itt egy kis Xerocambos+az út,ami odavezet!
  Tzotya | #78919 Üzenet | 2008-08-27 13:19:45 |
Köszi Zsebkuty icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif
Nagyon jó kis utak,de megéri odáig elmenni /legalább is remélem/ icon_lol.gif
De még mindíg 28 NAP az indulásig icon_cry.gif icon_exclaim.gif
  Verka | #78920 Üzenet | 2008-08-27 13:19:47 |
tzotya írta:
már keztem elkeseredni a part miatt icon_exclaim.gif
Mi is a kis öblöket részesítjük elõnybe icon_wink.gif és ha van még egy kicsi élõvilág is, akkor a párommal már "madarat lehet fogatni" icon_lol.gif Amit Xerocambosról írtál még jobban felcsigázta a fantáziámat icon_exclaim.gif Azt hiszem nekünk is az lesz a nyerõ part icon_biggrin.gif

Elkeseredésre semmi ok! Még a szomszédságunkban lévõ apartmanokból is sokan töltötték azzal a napokat, hogy lejártak a partra fürdeni, és azért annyira nem tûntek szomorúnak! icon_wink.gif Nem akartalak ijesztgetni, úgyhogy abba is hagyom, majd meglátod a képeket, azon feketén-fehéren (vagyi színesben icon_wink.gif ) ott van minden úgy, ahogy a valóságban. icon_smile.gif

Élõvilág is akad, nem tudom, hogy most konkrétan a vízire gondoltál, vagy úgy egyébként, de van mindkettõ. Gyakorlatilag olyan strandon, ahol legalább kishalacskákat ne lehetett volna látni a víz alatt, nem is voltunk. Még a homokos strandokon is lehet találni viszonylag kis víz alatt töltött idõ után aranyos néznivaló dolgokat, de a köves-kavicsosnak megvan az az elõnye, hogy ott viszont nagyon sok a hal. icon_smile.gif Mi csak szemüveget vittünk ki magunkkal, de aztán Vainál vettünk két pipát is, és onnantól kezdve ki sem lehetett minket rángatni a víz alól. icon_smile.gif Még itthon próba-szerencse alapon vettünk egy egyszer használatos víz alatti kamerát is, a legtöbbet Matalánál fényképeztem vele, az utolsó pár képet pedig Xerocambosban, pedig ott a csupasz homokban egyáltalán nem számítottam ilyesmire, de épp ott láttunk olyan halakat kis csapatokban, amelyekhez egészen közel lehetett menni, nem féltek tõlünk, sõt, ha az iszapot kicsit felkavartuk a lábunkkal, akkor jöttek utánunk (valszeg iszapból eszegetõ halfajták voltak), jópofa volt, ahogy így lehetett õket terelgetni. icon_smile.gif

A hegyek között vadmadarakat láttam körözni (izé, nem értek hozzá, amolyan sas- vagy ilyesmifélékét icon_smile.gif ), kecske úton-útfélen akad annyi, mint a fene, Chrissin kicsit arrébb a népektõl a gyíkok futnak szét az ember lába alól, találtam lila színû csigának a héját (ilyet még nem láttam azelõtt, csak a sima kagyló színû kagylókat icon_smile.gif, utána olvastam, hogy régen innen nyerték ezt a színt, jellemzõ erre a részre), szóval minden helyen volt valami érdekes ebbõl a szempontból is. Gondolom, ha valakinek meg fõleg erre van nyitott szeme, az meg még többet láthat.
  Zsebkuty | #78922 Üzenet | 2008-08-27 13:21:52 |
Még egy kép Xerocambosról,aztán hagylak titeket békén!
  Tzotya | #78923 Üzenet | 2008-08-27 13:25:08 |
Igen a vizi élõvilágra gondoltam elsõrenden.A párom is szemüggel nyomta tavaly Zantén icon_exclaim.gif De lehet hogy pipát is viszünk idén vagy veszünk kint.Nagyon izgatottak vagyunk már annyi szépet írtok és a képek icon_exclaim.gif soha nem jön el az indulás napja icon_cry.gif
  Verka | #78924 Üzenet | 2008-08-27 13:27:03 | Válasz a #78916. hsz-ra Előzmény #78916
Hát nincs közel, és igaz az is, hogy mi azért trükköztünk: a három romos hely megnézése után (Agia Triada - Fesztosz - Gortisz) Kalamakiban aludtunk (ott van kb. 5 km-re a tengerparton Matala felett), és másnap felkelés után máris Matalában voltunk. icon_wink.gif Így az odaautózás és a visszaautózás két külön napra esett, és nem vett el tõlünk annyi idõt egy-egy napi programból.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 223 224 225 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu