Sziasztok!
Ténylegesen a görög betûktõl tartottam a heraklioni térképen
De már nyugi van
Lesz térkép ezer!
Gabakó Egy kicsit mindenkit magammal viszek majd a szívemben.
Hisz a helyekre,amiket látni fogok,Ti hívtátok fel a figyelmem
beszámolóitokkal,fotóitokkal.
Üdv,Macsosz
Macsosz látom az alvásra nem sok idõd van Gyorsan zavard le azt a vizsgát egy "kalappal" Neked hozzá és utána irány Kréta
Nekem az utazási irodában azt mondták max 2 héttel az indulás elõtt tudják megmondani mikor indul a gép,de még az is majdnem 1 hét mulva lesz
asszem kínkeserves lesz kivárni a hátralévõ idõt
Judithka Nagyon várjuk az infókat tõled is, minden Krétával kapcsolatos dologra ki vagyunk éhezve
Sziasztok forumosok.Érdeklõdni szeretnék október elején milyen idõ van Krétán,a víz milyen.Alig találok ut.irodát aki ilyenkor indít utat,pedig a buszos utak is október közepéig járnak.Elõre is köszönöm a válaszokat.
Sziasztok!
Hát mint látjátok megjöttünk. Még nem igazán ülepedett le bennem az eltelt 12 nap. Élménybeszámolót írok, hiszen pont miattatok mindennap készítettem jegyzetet. Macsosz: Ne tolj be a közlekedéstõl, egyet jegyezz meg elõszõr a cirilbetûs helységnév tábla jön utánna rendesen kivan írva, de az már rögtön a haladási irányt is jelöli. Tehát ha látod a táblát pl: Ierapetra ott rötön a nyíl irányába kell fordulni. Általában nincsenek elõjelzõ táblák csak a nagyobb helyiségek után. Térképet pedig mindenütt adtak a legjobb a papasauto által adott volt a legjobb.
Mi itthonról béreltünk autót a www.papasauto.gr. 7 napra Nisan Micra klimás. 160Euro. A szállodához hozták és onnan is vitték el. Ebben minden benne van full extrás biztosítással. Az ürge aki kihozta a kocsit szemét módon saját magának felszámított még 10 Eurot. A férjem szerint lökött voltam, hogy kifizettem, de annyira nem beszélek jól angolul, hogy leüvöltsem a fejét. Egyébként a keleti rész jártuk be teljesen, vagyis majdnem.
folyt.köv:
Judithka
Jók még azért ezek a hazaérkezés utáni napok - feltéve, ha nem kell dolgoznod. Legalább lesz idõd megírni a beszámolót is - ha jegyzeteltél is, akkor biztos jó kis anyag lesz!
Körkérdés: ki miért választotta pont Krétát idén nyáron? Nektek van erre határozott válaszotok, tudatos dolog volt? Ha igen, akkor miért, mi az, ami megfogott benne Titeket vagy mit vártatok tõle az utazás elõtt? És aki már visszajött: azt kapta-e, amire várt, olyan volt, vagy más, mint ahogy képzelte?
Érdekelne a dolog, mert nekem megvan a saját válaszom rá, amit majd megpróbálok néhány gondolatban leírni, de közben kíváncsi lettem, hogy más vajon ezt hogy élte meg.
Sziasztok!
Mi az idén harmadszorra voltunk Krétán. Elõször nagyon régen 13 éve nászúton, aztán tavaly õsszel nagyon nagy hatást kellett gyakorolnom a férjemre mert olyan rossz nyaraláson még senki nem volt mint mi a nászúton, de tavaly sikerült bebizonyítanunk, hogy Kréta több mint amit elõször átéltünk. Tavasszal viszont a gyerekeknek kellett megmutatnunk ezt a csodát és olyan jól sikerült, hogy a lányom 11 éves sírva fakadt, hogy õ jövõre is vissza akar menni, nem tudja megmagyarázni de mintha vonzaná valami
Röviden ennyi
elõszõr a cirilbetûs helységnév tábla jön utánna rendesen kivan írva
Uhhhhhhh, NEM CIRILLBETÛ!!!!!!!!!! A görög betûnek köze nincs a cirillhz, önálló betûtípus!!! Ezen a fórumon ez legalább úgy hangzik, mint valami durva káromkodás!!!!!!
Na egyet tisztázzunk!! Ha megyek Krétára, nem (csak) a beszámolód miatt megyek, így nem is kell aggódnod, hogy az alapján túl nagy elvárásokkal lennék. Mint már írtam, már voltam Krétán, akkor sem csalódtam, azóta is nagyon érdekel (a táj fõleg, csak érzelmileg nem vonzott vissza). A párommal van egy listánk, azon mindg is rajta volt 3 hét Kréta, sok másik görög céllal együtt. Az, hogy most ezt elõbbre húzom, vagy odébbra tolom, vagy egy másik helyet részesítek elõnyben, az mindg az itt összegyûjtött benyomások, vagyis sokkalinkább az azok által kiváltott érzelmek szüleménye.
Még írok neked a blogomba is választ, oda, ahol te is írtál nekem...
Sziasztok!
Nekem teljesen véletlen a krétai út.Egész másfelé kacsintgattunk,de
észrevettem az iroda kombinált út lehetõségét.
Több nap kevesebbért,mint az eredeti terv.(az igényeink nem nagyok,
csak ott lehessünk)
Viszont mindig vonzott a történelmi háttér.Így a néhány lehetõség közül
gondolkodás nélkül Krétára esett a választásunk.Látni a helyeket,
ahol a kultúránk született... A görög mitológia is "ember-közelibb"
számomra,mint a szívemnek oly kedves másik nagy kultúráé.
Biztos,h.nem bánjuk meg Jövõre Nyugat-Krétát tervezzük.
/és mit vizsgáltál / akkor Te lehet orvos vagy ,mert ha ez így van akkor, ha rosszul leszek a gépen majd Te meggyógyítasz
Most repülök elõször de nagyon izgulok miatta