Már azthittem "megléptél" és meguntad az "ütközetet", az állandó üres kérdésekre való válaszolást.Se Ex-Lefkada,se Hallasz.Bedobtad a türülközõt és átadtad a terepet edzõtársadnak... Na, az a fontos,hogy elõkerûltél-ha nem is örült mindenki nekije...Így magyarosan.
Közben mi is megérkeztünk és lényegében nem írtam még semmit Lefkadáról csak azt,hogy "szép"és bejártuk toronyát és boronyát.Na,de ez azért nem ennyire egyöntetû.Mivel a "lyányom" aki babát vár, én meg unokát, jönnek hozzánk, a nyaralásunk részletezését késöbbre hagyom és majd inkább priviben.
Üdv:Atosz
Drága Atosz!Szép a versidézeted,de szerinted azok után,hogy a nyaralásod részletezését inkább priviben irnád,ahelyett,hogy megosztanád velünk,kinek van kedve kérdezõsködni???Pedig,ha emlékeim nem csalnak,saját "költeménnyel"inditottalak útnak,némi részletezést elvárnék...bocs,ha nem igy gondolod...
Megali Vrisi tulajdonkeppen inkabb Lefkas varosresze mintsem kulon telepules. A kikoto felol mesz Nidirbe egy Lidl aruhaz mellett visz el az utad. Itt nem kell lekanyarodni balra hanem tovabb kell menni Kathisma fele kb 4-500 metert es a bal oldalon lesz pl az Avra apartman (ahol mi is voltunk) es ez mar tuti Megali Vrisi. Egyebkent a megkerdezett gorogok sem igazan tudtak mi is ez es merre talalhato. Eleg sokan elkuldtek volna Nidri fele. kb 10bol egy ember ad hasznalhato informaciot.
Köszi Popeye a válasz, most már sejtem hova eshet, kocsival vagy ötször mehettünk el ennél a résznél,a Lidlben is vásároltunk egy párszor.Ilyen névvel nemláttam semmiféle táblát, a térképen meg nem is szerepel.
Ezt még a kezdet kezdetén Kónyunak megigértem,meg tartalmaznak olyan "szakkifejezéseket" amiért a hellaszról kitilthatnak, tehát nem egészen publikus,na meg a legfontosabb és idõmet korlátozza az unokám pár napon belüli megérkezése./Eza legfontosabb!!!!!/Na meg még egy, a nyugdijaztatásom (mert "idõs" vagyok), annak az intézése.Per herc most ezért nem kezdtem bele Lefkada propagálásába a nyilvánosság elõtt,sem a fotok felrakásába ahogy a többi szigetnél is tettem.Beszámolót én nem szoktam írni.Nem vagyok egy Mókai Jór és a helyesírásommal is gondok vannak... A Toldit is látod Csokonai Vitéz Mihállyal irattam meg...
Ez nem szégyen!... ez gyalázat...
Elnézést a birtokos jelzõ használatáért a megszólitásban.
Pusszantás Atosz.No még ezért is mit kapok? Csak úgy pusszugok
mint a vipera.Ja, az puffog. Még a hülõkkel is gondom van.Kész kavalkád...
SZIA ATOSZ!!!Ennyi szép dolog fog érni téged a közeljövõben???Unoka,nyugdij?Nahát,akkor csak hajrá,drukkolok,hogy egészséges maszatka szülessen,hozzon neked életed alkonyára sok-sok somolyt/mosolyt ennél szebbet én sem kivánhatok néked,azért,ha majd idõd engedé,néha látogasd meg Hellaszt!!!Jövõ évtõl pedig:Irány az Égei-tenger,ugye?Az még felfedezésedre vár!Atosz az Athossal!OFF-bezárva!A kisunokádnak meg mesélj ám sokat a Jón-szigetekrõl,hátha aztán õ is egy nagy felfedezõ lesz!CSUMMI!!
A kocsiuttal semmi problemank nem volt a macedon hataron tortent 2x2 euros lenyulason kivul illetve hogy visszefele a masodik kapunal 3 eurot akart elkerni az ember tolunk es a mogottunk jovo rokonunktol. Autopalyadijakat amiket mostanaban nem irt le senki a megfelelohelyre leirtam... kifele menet viszonylag sok rendort lattunk szerbiaban es egy rendorrel talkalkoztunk a makedonoknal de szerencsenk volt mert ment elottunk egy auto amit kikaptak elolunk (szerintem nem ment gyorsan), a legtobb kozeget a gorogoknel lattuk dolgozni, de jogtalanul nem allitottak meg senkit. Visszafele ujra csak a hatarutan egy rendor a makedonoknal akik semmit nem csinaltak csak tamaszkodtak a nap sugarainak orvendve. A szerbeknel droszttal Belgradban talalkoztunk csak.
Egy eszrevetel meg: az uj terkepeknek nem mindig kell hinni mert tobb helyre irnak palyat mint ami tenylegesen letezik, illetve volt egy szakasz ami meg nem volt rajta (Gorogorszagban)
Azért hivatkozom erre a bejegyzésre (beszámolóra), mert szinte pontosan így éltem meg én is – persze egy nagyon rövid változatban – Lefkadát. Igen, azok a kékek… Gyönyörű! Máshol is láttam hasonlót, de így a sziklákkal, strandokkal, hegyekkel együtt valóban egyedi. És persze az adu ász... Nem mindennapi! Kicsit ront az élvezeten, hogy fizetős (4 Euró) és poros a parkoló.
Kár, hogy a legszebb részek megközelítése komoly feladat; sajnos ez már nem nekem való napi elfoglaltság egy üdülés során (na nem az autóvezetés miatt) , de mindenképpen látni kellett!