Szia!
Ha lesz időtök, akkor szerintem mindenképpen!Bebarangolni Parga zeg-zúgos ki utcáit, megnézni a várat, utánna pedig egy kellemes kora esti vacsi.... Utánna pedig sajgó szívvel otthagyni
Igaz, hogy a Walter travelt nem ismerem, még nem utaztam velük, de Parga-ról csak csupa jót tudok mondaniMi az Aeolus utazási irodával voltunk, busszal.Szerintem nézegesd meg a fotoalbumba feltett képeket(és szeress bele a helybe), kezd el az elejétől olvasni a topikot(közben jegyzetelj) és ha bármilyen kérdésed van csak írj és ha tudunk válaszolunk.
Busszal az odaút nekünk kb 26óra volt, de azóta már átadtak egy jelentősebb pályaszakaszt, rengeteg csaodás hely van a környéken is, el lehet menni kirándulni az Acheron-folyóhoz, Korfura, Lefkadára...
Szerintem akár Lefkadáról egy egész napra érdemes elmenni akár Pargára, vagy mi összekötöttük Parga után az Acheron folyóval. Két hét alatt kétszer mentünk, Parga kb. 100 km, ez júliusban volt, nekem nagyon zsúfolt, egyébként gyönyörü, a folyó pedig nagyon bejött és azért mentünk vissza újra.
Hát tényleg jó lenne megnézni mindkettőt, Lefkadáról egy szombat reggel fogunk elindulni, és akkor délutánig Pargan maradhatnánk, és úgy haza.
Csak tartok attól, hogy eltévedünk, mondjuk egyelőre még azt se tudjuk pontosan hogyan is kell odamenni, milyen városokat kell érinteni, hogy egyből és hamar odataláljunk...
Koszonom az informaciokat a nyaralohelyrol, az Aueolus uatzási irodárol én a fórumon nem jo hireket olvastam, de az ismerősom már utazott a Walter Travel irodával és ajánlotta, a bartátnőm a, héten volt bent a Walter Travel partner irodában ajánlatért és szerintem nagyo n jo ajánlatuk van, az iroda is jo véleménnyel volt a Walter Travelről. Az Aeolusnál nekem az nem tetzsik, hogy álítolag, szlovák buszon utaztat egyűtt a szlovák emberekkel,meg a csoportkisérő is szlovák és nem beszél magyarul. Az irodában szt is mondták, hogy a Walter Travel saját autóbuszon utaztat és mindenhol saját kollégák foglalkoznak, velünk utasokkal. Én szerintem Pargára a Walter Travel fogunk utazni. Mert már azt el dönüttük, hogy pargára megyünk.
Csak tartok attól, hogy eltévedünk, mondjuk egyelőre még azt se tudjuk pontosan hogyan is kell odamenni, milyen városokat kell érinteni, hogy egyből és hamar odataláljunk...
Szia!
Kiváncsian várom majd az infórmációkat, hogy a Walter Travel-nak milyen szállásaik vannak Pargán.Egy véleményt már találtam, berakom ide, hátha segít a szállásválasztással kapcsolatban:
Parga - Mimis villa, 2-es számú szoba:
"A szállás színvonalával egyáltalán nem voltunk elégedettek. A villa tökéletes fekvésű, a városközpontban van, de ez volt minden. 2 felnőtt és 1 gyerek részére, pótággyal a szoba kicsi, 3x3 m-es. A pótágyon nem lehetett feküdni - nem is használtuk, a fiunk velünk aludt. A konyha felszerelése sem felelt meg, szinte alig lehetett főzni - az előző két alkalommal, ezen a helyen lévő szállásunkkal össze sem hasonlítható. A fürdőszoba nagyon kicsi és műszaki hibái vannak - néha folyott a WC, a padlóban lévő lefolyórács mozgott, féltünk, hogy a gyerek balesetet szenved. Pozitívumot jelentett viszont a légkondícionálás és az, hogy a stúdióból közvetlenül a kertbe jutottunk. A takarítás és a törölközőcsere rendben volt."
Christina:
"2 személyes stúdiónk volt, a 3-as számú szoba. Igaz, nem volt tengerre néző a kilátás, de volt egy nyugodt verandánk, ami jobban megfelelt. Biztosított volt a nyugalom és a magánszféra, ami egy fiatal párnak nagyon megfelel. A szobán volt TV, de csak 1x kapcsoltuk be 5 percre, a nyaralás alatt nem fogunk TV-t nézni...A kis szobában egymás mellett volt 2 ágy, éjjeliszekrények, íróasztal székkel, szekrény - minden fából készült, egyforma stílusban. A konyhasarokban volt 2 főzőlap és gyorsforraló, valamint alapvető edények. Nekünk a főzéshez megfelelt. A fürdőszobában zuhanysarok van, mosdó és WC. Mi a szállással nagyon-nagyon elégedettek voltunk. A verandán étkeztünk, ahol volt egy műanyagasztal és székek. Naponta kivitték a szemetet és beágyaztak és a nyaralás közepe táján cseréltek törölközőt és ágyneműt. Semmire sem panaszkodhatom."
Ezeket a véleményeket itt találtam:http://recenzio-hotelok.invia.hu/gorogorszag/parga/
Persze lehet, hogy teljesen más szállásról van szó és nem a Walter Travel által értékesített szállásakról, mivel a szállások fantázianeveit általában nem csak egy szállás szokta birtokolni egy adott nyaralóhelyen belül sem.Esetleg a képek alapján be tudod azonosítani, hogy egy és ugyanaz-e.
Sziasztok...
Az lenne a kérdésem azoktól akik már autóval voltak Pargan,hogy nincs nagyon messze??
Ketten mennénk,de sajna nekem nincs jogsim és hát egyedül végig vezetni ilyen hosszú utat???
Ja és szállások milyen árban vannak nap/fő mondjuk júli vagy aug. ban??
Köszike
Szia Lililuca!
Attól függ milyen a sofőr végig tud vezetni, legalább 16 órát! Mi felváltva vezettünk, így jó volt, de készülni kell arra, hogy a legkeményebb szakasz, az az utolsó Igoumenitsa előtti útszakasz, ahol még nincs kész az autópálya, és elég szerpentines az útszakasz. De szerintem egy pár órás pihenővel simán menni kell!!