Én is Pargára készülök, igaz ha lesz utitársam.Junius 11-26-ig autóbussal. JFebruár 28-ig van 13%-os előfoglalási kedvezmény, addig gőzerővel keresek egy hölgy utitársat. A szállás apartman Sakis a neve és a start utazási Irodánál tetettem féélre az utat. Ti hol foglaltatok és mikor?
Nagyon nehéz kérdést teszel fel, mert nem ismerünk.
Elég is meg nem is annyi pénz. Ha, itthon elég neked a tíz napra 450-500 eurónyi forint, akkor kint is ki jössz belőle.
2007-ben a 10 napos görög nyaralásunk alatt nekünk elég volt, úgy, hogy fizettem egyszer a társaság ebédjét 120 eu (9 főre), és egy helyen sikerűlt egy 66 eurós ebédet összehozzunk (2 főre). Mi saját kaját ettünk a legtöbb nap, kb 5x voltunk étteremben, a napi pékárút vettük minden nap, és minden este nasiztunk valamit (szölő 1 eu/kg - oriás palacsinta 2,5 eu - sült kokorica 1,5 eu). Igaz csak 1 fakultatívra fizettünk be, mert mindíg mentünk valahová saját kocsival.
Csakis tőletek függ elég lesz vagy nem. Ha, a nyaralásra szánod, akkor biztosan el fogod tudni költeni, de ha mégsem, akkor marad jövőre.
André Józsefnek Üzenem, mi is Május 15-től megyünk Pargára a Walter Travellal. Szombathelyiként Nagykőrösön szállunk fel a buszra. Már nagyon várjuk. Üdv. A többi leendő utitársnak. Peti és Hajni
mi Juni 23 -juli 1 ig és egyénileg autoval. Villa Danae ,a képek alapján nagyon igényes szállásnak tűnik.
Ha valaki volt ott vagy látta közelebbről ,irjon.
feri papa. Én is Pargára készülök junius 11-25-ig A foglalás a Start utazási Irodánál történt. Ti hol foglaltatok, hogy eur-ban kell fizetni ? Magán foglalás, vagy utazási iroda? Juditella
Mi saját szervezésben megyünk kocsival. Bár végül egy kinti irodán keresztül foglaltunk. Több szállást néztem és kértem ajánlatot közvetlen, de van egy iroda Pargán, akiket itt a fórumon is ajánlottak. Tőlük is kértünk ajánlatot és végül az ő ajánlatai közül választottunk.
Kozire! Örülök, hogy már van utitárs! Mi tavaj is a Walters-sal utaztunk Sartira és nagyon meg voltunk elégedve velük. Szolnokon fogunk felszállni ( illetve tavaj elvittek bennünket egy külön autóval Ceglédre ott szálltunk fel). Ti utána néztetek milyen idő szokott lenni májusban arra? Jó lenne, ha szép idő lenne és nem esne az eső. Sok kirándulást szeretnénk kismotorral.Lefkada stb.. Korfura is szeretnénk átmenni.
Melyik apartmanban lesztek? Mi a Mimisben.
Már alig várjuk az utazást.Sziasztok: Józsi és Györgyi
Kedves Peti és Hajni!Mi is Május 15-től megyünk Pargára a Walter Travellal.Szolnokiak vagyunk már mi is nagyon várjuk már a nyaralást!Üdv mindenkinek!Tibi Heni
Pargára utazoknak pár szó:Aeolus irodával voltunk,szerencsére az egyik söfőr beszélt magyarul,de nem olyan bőbeszédüen.Idegenvezetőnk nagyon jó volt.Csodálatosan beszélt magyarul,vele voltunk Korfun.Mi magán uton felültünk a buszra és elmentünk Prevezába, ami egy aranyos város.Hát az nem semmi amilyen uton me,ntünk .Mi a nyaralásokon soha nem váltottunk 1oo.ooo Ft-nál többet,volt,hogy elköltöttük,volt,hogy maradt.Az utazás busszal nagyon szép lesz,de jó tanácsként elmondom,hogy mi azért nem akartunk Pargára menni,mert elöző évben Lefkádán jártunk,és tudtuk milyen az ut.Ugyhogy legyen nálatok a biztonság okáért Daedalonén sok mindent kibirok,de ez nekem is sok volt/.Szerencsére kaptunk utitársainktól gyógyszert és ugy már nem volt vészes.Ez nem ijesztgetés,de igy már holnap megint bevállalnám..Lefkádára a Meteorák felé mentünk,Pargára Kozáninak,de Grevennánál már együtt megy az út.Csoda szép,nagyon jó nyaralást kivánok.
Hogy az idő milyen lesz Május közepén még talány. Az éves előrejelzést nézve 26-28 fok az átlaghőmérséklet és nem igérkezi csapadékosnak. Persze ismerve a pontosságot az előrejelzéseknél, azért ezt nem kell készpénznek venni. Mi eddig mindig utószezonban voltunk, akkor még nagyon meleg volt. Gondolom a tenger azért hideg lesz, mivel még nem melegszik fel eléggé. Én nagyon szeretem az amatőr búvárkodást (csak sima szeműveg, és pipa ) ezért bízom benne, hogy már bőven alkalmas lesz a fűrdésre a tenger. Józsefnek válaszolva mi nem a Mimisben hanem a Christina apartmanba leszünk elszállásolva. Eddig jártunk Paralián, Leptokarián és Sartin. Ezek közül messze Sarti volt a legjobb, de úgy érzem Parga túl fog ezen is tenni, hiszen olvasva a leírásokat és látván a fényképeket, nem hiszem, hogy rossz lóra tettünk volna. Úgyhogy gyenge három hónap múlva találkozunk. Sziasztok Peti és Hajni
Sziasztok! Úgy látszik egy cipőben járunk.Mi is Sartin voltunk tavaj nagyon tetszett, de azt gondoljuk, hogy Parga túl fog tenni ezen is. Tavaj előtt Aspravoltán voltunk a Dias Zeussal repülővel, akkor az egyik fak.program keretében volunt Kavalán majd Tassoson. Szerintem Parga hasonlít Kavalára ami a fekvését illeti. Dombos kis város szűk utcákkal nagyon vonzó.Reméljük jó idő lesz. Van egy Athében élő ismerős
ünk aki azt mondta, hogy májusban még valószínű nem lehet fürdeni mert arra másabb az időjárás mint az ország belsejében. De most nagyon enyhe ott a tél és lehetséges, hogy hamarabb beköszönt a nyár. Hát reméljük a mielőbbi találkozásig: Józsi és Györgyi
Sziasztok Kozire, André József ! Tényleg nagyon szép Parga talán ezt az utazásunkat vártam a legjobban. De az én véleményem szerint a Sithon félszigeten nem tesz túl. Érdekes , hogy a tenger nem olyan áttetsző mert rengeteg a tengeri fű a vízben és kb 3-4m a látótávlság onnan homályos a zöld alga miatt. De ez csak azt zavarja aki búvárkodik. Meg túl sokan voltak. A környék viszont tényleg szép. Sziasztok Erika
Kedves Csaba!
Az említett összeg szerintem elegendő, ha nem akarsz minden nap a legdrágább tavernákban ebédelni és vacsorázni. Ebbe belefér az összes kirándulás, egy két tavernázás (nem a legdrágább helyeken) gyrosok, suvlakik, piták, supermarketekből való étel és ital ellátással. Vinni érdemes néhány zacskós levest és füszereket. Más kaját nem nagyon. Az üzleti árak nagyjából az itthoniak közelében vannak (talán Parga egy kicsit drágább árszinvonalú) van ami olcsóbb, van ami drágább. Én javasolom, ha van jogsitok álljatok össze egy szimpatikus párral, vagy útitárssal és érdemes autót bérelni, azzal bejárni a látnivalókat. Olcsóbb, hangulatosabb is és addig néztek mindent, amig Ti akarjátok, senkihez sem kell alkalmazkodni, csak egymáshoz. Ráadásul sokkal több helyre eljuttok. Ott és akkor álltok meg, amikor Ti akarjátok. Nem köt az indulási idő. Ehhez viszont fel kell készülni a helyből, amire ez a fórum kíváló lehetőséget ad. Szerintem olvassátok végig az elejétől fogva és másoljátok ki az érdeklődéseteknek megfelelően az információkat egy mappába. Ezt kinyomtatva egy kíválóan használható komplett útikönyvet kaptok, ami az ott nyaralt és a helyeket megjárt fórum-társaink tapasztalatai alapján készült.
Parga a görög szárazföld szerintem legszebb üdülőhelye és a környék is fantasztius látnivalókban bővelkedik. Jó készülődést! Ha van kérdés szívesen válaszolok. Üdv: Josza