Kedves BRobert!
A 2. lehetőséget választottam, most már nem aggódom. Sőt már le is foglaltam egy utat egy másik irodánál.
Örülök és szerencse, hogy még időben tudtál lépni
Így semmi nem fog akadályozni Titeket abban, hogy élvezzétek Göröghon szépségeit
És ha nem titok, akkor melyik iroda, melyik szállását váasztottátok ?
Üdv Mindenkinek! NEM HIT KÉRDÉSE, hogy mely utazási irodával kötünk szerződést,ez ÜZLET a javából! KI közülünk pórul járt valamelyik irodával,annak minden apró malőrnél kételyei támadnak.Nem biztos,hogy áskálódni akarunk lehet,hogy csak féltjük a pénzünket! Ez a fórum pedig arra szolgál,hogy segítsünk egymásnak,minél élménydúsabb nyaralást létre hozni! Nem azzal teljen el a nyár,hogy szerezzük vissza a pénzünket. Apropó,végre jó irányba indult a forintunk árfolyama,csak így tovább!
Szerintem is ez volt a lehető legjobb döntés amit tettél.
Így nyugodtan várhatod a jól megérdemelt nyaralásod, és nem kell azon aggódni, hogy meglesz-e az engedélye az irodának vagy sem, tudzs-e utazni, vagy sem.
Igaz az sem jelent teljes biztonságot ha rendben van a cég, a mostani Neckermann példa is ezt mutatja, ezért is gondolom úgy (és én is így cselekszem), hogy a legbiztonságosabb még mindig a magánszervezés, és nem is bonyolult dolog, aki teheti inkább ezt válassza
Én nem rosszindulatból tettem közzé az MKEH. honlapjának információit, hanem éppen ellenkezőleg, segíteni szerettem volna azoknak, akik irodával kénytelenek utazni. Nagyok sok a rossz tapasztalat, így nem árt megnézni, hogy kivel utazunk. Egyébként tiszta rosszindulatból segítek ám itt is másoknak és írom a leírásokat.
Azért vontam kétségbe az információdat, mert glamdring nevű topictársunk is itt írta a fórumban tegnap, hogy jelenleg nincs érvényes engedélye a cégnek! Nem csak a 2 hónappal korábbi listát vettem figyelembe.
Idézem a hozzászólását, amennyiben elkerülte a figyelmed:
"Én tegnap érdeklődtem, általánosságban ill. a Jimakosról is.Még tavaly törölték őket, de újra beadták a kérelmet, még a Szent István krt-i székhelyre, viszont már egy ideje a Ferenc krt-on üzemelnek. Vagyis jelenleg nem legális a működésük, nem szervezhetnének utakat. Az ügyintéző (Tóth Ferenc) szerint a befizetett előleget vissza fogják adni, nem kockáztatják a még meg sem lévő engedélyüket...Ha bármi gond lenne, érdemes értesíteni az Engedélyezési Hivatalt és a Fogyasztóvédelmet. Javasolja, hogy az oldalon megtalálható bejegyzett utazási irodák közül válasszunk, ott a vagyoni biztosíték összege és a biztosító neve is megtalálható. "
Amennyiben Te egy teljesen kívülálló lennél, kinek hinnél? A hivatalos szervnek és egy 1 nappal korábbi telefonos információnak, vagy egy ismeretlen fórumosnak? Ez nem rosszindulat csak elővigyázatosság!
Előre jelezném, az alábbikaban leírtak az én véleményemet és következtetésemet jelenítik meg
A Jimakos Tours bízva abban, hogy a szezon kezdete előtt megérkezik a hivatalos engedélye és félve attól, hogy a késedelem miatt lemarad az ilykor szokásos nagyszámú foglalásról - ami lássuk be lekötött kontingens esetében komoly összeg tud lenni - elkezdte hivatalos engedély nélkül árusítani az útjait.
Abban az esetben, ha valóban megkapja a szükséges engedélyeket és gond nélkül véget ér a szezon, akkor maximum etikátlan üzeletpolitikája miatt emelhetnek szót a versenytársai. Azonban, ha nem kapja meg a szükséges engedélyeket, akkor mindemelett szándékos megtévesztéssel is elmarasztalható.
Mivel a cég, ugyan azon névvel kért bejegyzést, ezért arra a névre volt érvényes működési engedélye, melyet megmutathatott az érdeklődöknek. Senkinek sem tűnik fel a turpisság, a névazonsság miatt. Ezért célszerű megnézni az engedély kiadásának dátumát is, aminek az ő esetükben 2009-nek kell lenni. Ha az engedélyen nem szerepelne dátum, akkor javaslom elkérni az eredeti határozatot, amin biztos szerepel dátum.
Persze ez sem 100 %-os biztosíték, hisz ahogy zsebkuty írta.....
Tehát még ilykor is érdemes beszélni a MKEH-el. Főleg, hogy Melis felhívta a figyelmünket arra, hogy a lista 2 hónapos
Persze, Kvalcsi van ebben igazság, amit írsz, nem is akartam én senkinek rosszat, legyen mindenki elővigyázatos!
Utazzatok last minutettal, akkor kisebb az esélye, hogy nem jön össze az utazás. A mi családunkban is előfordult már, hogy nem tudtak elutazni, mert csődbe ment az iroda és azóta már újra is kezdték más néven, mégsem szídom itt őket, sőőőt már utaztam is velük.
A mi családunkban is előfordult már, hogy nem tudtak elutazni, mert csődbe ment az iroda és azóta már újra is kezdték más néven, mégsem szídom itt őket, sőőőt már utaztam is velük.
Valamit nem jól olvastál! Én nem szidtam a Jimakost.
Én sem akartam senkinek rosszat ezért tettem közzé a honlapot!
Felhívtad az Engedélyezési Hivatalt? Gondolom igen és Ők is megerősítették az információt.
Egyébként engem nem érint, mert én nem a Jimakosszal utazom, hanem egy bejegyzett, engedéllyel rendelkező irodával.
Bátor ember vagy és sok pénzed lehet, ha megengedhetsz Magadnak egy nagyobb rizikót mint amit egyébként is vállal az ember, ha irodával utazik!
Sziasztok
Most beszéltem a Jimakos tulajdonosával telefonon.Megkérdeztem tőle a tényállást az irodával kapcsolatba, megnyugtatásul elmondta hogy az engedély a héten megérkezik. Az iroda tulaja nekem nagyon jó Barátom, én velük szoktam utazni, és maximálisan meg vagyok elégedve velük. Én nem veszekedni akarok de azt mért nem kérdi meg senki, hogy a BELLA utasai amikor kint maradtak Nei Pori-ban ki segített rajtuk?? A Jimakos volt az egyedüli iroda aki ember számba vette a szerencsétlen utasokat és segített nekik mindenbe!!! Pedig nem lett volna kötelessége !! A sok engedélyes iroda meg nagyívbe tojt a fejükre........................... Most nyáron is velük fogok utazni
Ez az Én véleményem a dologgal kapcsolatba, nem vagyok elfogult a jimakossal szembe, de kevés ilyen korrekt irodát lehet mutatni a piacon. További szép napot Minden kedves fórumozónak
Ja és HELLAS FOR EVÖR ))))
Kedves Dormin!
Anélkül, hogy bántani akarnám a Jimakos irodát. Szögezzük le : jelenleg nem rendelkeznek engedéllyel. Nem vonja senki kétségbe a tulajdonosok tisztességét, mindazonáltal igen csak rossz jel, hogy nincs engedélyük.
Valcsi segítő szándékkal feltette az engedélyezett és engedéllyel nem rendelkező irodák listáját. Inkább köszönet, mint bántás illetné meg, én úgy gondolom.
Nem tudom miért kellene azt a kérdést nekünk feltenni és kinek, hogy ki segítet a Bella Tours utasainak? Nyugodtan utazzál továbbra is velük. Szíved joga.
Üdv Josza
És ha engedélyük nincs legálisan nem is vehetnének át semmilyen pénzt az utastól. Úgyhogy én nagyon nagy köszönettel tartozom Valcsinak,mert pont aznap szerződtünk volna a Yimakosszal, amikor megnéztem az engedélyeztetése hivatal honalpját. Ezentúl minden évben meg fogom nézni ezt a honlapot vajon kinek van engedélye, pláne azért, mert van aki felmutatja, hogy van neki és aközben már rég lejárt. Sajnos se jogsim se autóm, igénybe kell vennem utazási irodák segítségét, de akkor inkább választok 1200 iroda közül, akinek van engedélye.
Korekten elmondtad, hogy a tulajdonos Neked "nagyon jó barátod" és ezért Te velük utazol. Ezzel nincs is semmi baj, de Te is lásd be; nem szívesen ad oda elég sok pénzt olyan irodának az ember "bemondásra", aminek nincs rendben az engedélye, minden féle mende-mondákat hallani... A szakmában pedig kifejezetten nagatív jelzőkkel illetik sokan. Én viszont kívülálló vagyok, évek óta az SK HOLIDAY - el utazom és nem is szándékozom változtatni ezen, hiszen az ajánlatuk minden esetben testre szabott , de az említett társaság honlapját böngészve böngészve bizony nagy levegőt vettem az árak láttán! Júniusban 70 ropi/ fő egy egy apartmanért szerintem elég kemény és Tolo nem akkora etwasz, hogy ez indokolt legyen. Szerintem!
A magam részéről teljesen indokoltnak és érthetőnek tartom a rengeteg kérdőjelet az irodával kapcsolatban.
Teljesen más kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni, de a fentebb írtakhoz lenne egy rövid hozzászólásom. Annak idején a szüleim is a csődbement Bella Tours utasai voltak, és nem a Jimakos, hanem az Apollon Travel buszával sikerült hazajutniuk. És kint nekik fakultatív utak kapcsán volt a Jimakosszal egy elég érdekes összetűzésük. Az utcán leszólítva csábították be őket az irodába, be is fizettek, csak a végén nem egészen azt kapták, amit ígértek, és végül a Jimakosnál is addig tartott a kedvesség, amíg nem akad probléma. Aztán tavaly, és másik üdülőhelyen nekünk is akadt komoly gondunk egy irodával, a DiasZeus Travellal. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy az idén már nem megyünk a "tömeg" után, és nem fogunk nagy irodánál szállást választani, mert az a véleményem, és sajnos a tapasztalatom, hogy a nagy forgalmat bonyolító irodáknál éppen az veszik el, ami a legfontosabb kellene, hogy legyen, mégpedig a barátságos bánásmód, és az utas érdekének a szem előtt tartása, a tisztességes és részletes tájékoztatás.
Egy barátom javaslatára az idén a Campus Clubbal szeretnénk utazni. Ők mindig nagyon elégedettek voltak velük, már többször is utaztak az irodával. Végigolvastam a topicot, de túl sok utalást nem találtam rájuk, csak néhányat a közelmúltból.
Sajnos autóval nem tudunk utazni, mindenképpen rá vagyunk utalva az irodákra, de a "nagy nevektől" már borsózik a hátam, turistagyár mind. Ha valaki ismeri a CAMPUS CLUb nevét, van róla tapasztalata, kérem össza meg velem.