Ma megyek előleget fizetni a Toptoursba itt Szegeden, elvileg a Mimis apartmanba mennénk újdonsült feleségemmel július 17-től 30-ig. Még soha nem voltunk Görögországban, ezért érdekelne pár dolog:
megéri-e autót bérelni, érdemes-e élelmiszert vinni, vagy megfizethető ott? Esetleg van-e valaki, aki hasonló időpontban utazik oda busszal?
Nagy várakozások vannak bennünk, a képek alapján gyönyörű hely. Mondjuk a mérce magas, mert tavaly Isztrián voltunk, s az valami csoda.
Üdv mindenkinek!
Szia! Egyszer eljutsz Görögbe, utána soha többet nem akarsz majd máshova menni!
Kocsit minden fél képpen érdemes bérelni, mert úgy sok helyre el lehet jutni és nem drágák, mondjuk attól függ hogy hova mentek! Pargan csak a robogót érdemes szerintem. Kaját ne nagyon vigyetek mert nem túlk drága semmi és szinte mindent meg lehet kapni. Mi szinte csak egy rúd szalámit vittünk, meg egy nagy tömb sajtot.
... a Mimis apartmanba mennénk újdonsült feleségemmel július 17-től 30-ig. Még soha nem voltunk Görögországban, ...
megéri-e autót bérelni, érdemes-e élelmiszert vinni, vagy megfizethető ott? ...
Nagy várakozások vannak bennünk, a képek alapján gyönyörű hely. Mondjuk a mérce magas, mert tavaly Isztrián voltunk, s az valami csoda.
Üdv mindenkinek!
Kedves Gregorius26!
Elsősorban Görögország kíváló választás egy nászútra. Parga pedig a görög szárzföld talán legszebb célpontja.(szerintem a legszebb) Ha most mész először az országba készülj fel arra, hogy bele fogsz szeretni. Mi , akik ezen a fórumon vagyunk mindannyian elfogult és mulhatatlan szeretetet érzünk az ország iránt. Tapasztalni fogod a görög vendégszeretetet, a tájak gyönyörűségét és azt az életérzést, amit csak Görögországban él meg az ember.
Pargának Istriával szemben semmi szégyelni valója nincs. Sőt sokkal jobb és ingyenes strandok közt válogathatsz.
Mindenképpen javasolom, hogy béreljél ki majd autót és azzal járd be a környékbeli látnivalókat. Sokkal olcsóbb és kényelmesebb, mintha fakultatív programokon tennéd. Érdemes ezt a topikot végignézni, rengeteg információval gazdagodsz és megtervezheted nyaralásotokat. Az élelmiszer árak nagyjából az ittenieknek felelnek meg. Van persze ami olcsóbb, van ami drágább, mint nálunk. Nem érdemes fűszereken és uticsomagon kívül élelmiszert vinni. Azon kívül érdemes megkóstolni a görög konyha remekeit, amik a magyar izlésnek többnyire megfelelnek. Szerintem nézd végig a beírásokat és a beszámolókat. Ha kérdésed van szívesen válaszolunk. Jó készülődést!
Üdv: Josza
Hát a kocka el van vetve, júli 17-én indulunk Szegedről busszal. Egy Walter Travel nevű szolnoki irodával. Az Aeolus állítólag egy nagy sz...r, állítólag a busz Szlovákiából jön és nyugodt lélekkel szétültetik a magyarokat, még a párokat is. Szóval a Top toursban nem ajánlották őket. Így maradt ez. Biztos sok kérdésünk lesz még addig, és nagyon örülök hogy rábukkantam erre a fórumra, tele van készséges emberekkel. Azt hiszem ma jár le az előfoglalási akció sok irodánál, úgyhogy ha valaki még nem foglalt buszos utat, az most rohanjon...
Üdv
Hát a kocka el van vetve, júli 17-én indulunk Szegedről busszal. Egy Walter Travel nevű szolnoki irodával. Az Aeolus állítólag egy nagy sz...r, állítólag a busz Szlovákiából jön és nyugodt lélekkel szétültetik a magyarokat, még a párokat is. Szóval a Top toursban nem ajánlották őket. Így maradt ez. Biztos sok kérdésünk lesz még addig, és nagyon örülök hogy rábukkantam erre a fórumra, tele van készséges emberekkel. Azt hiszem ma jár le az előfoglalási akció sok irodánál, úgyhogy ha valaki még nem foglalt buszos utat, az most rohanjon...
Üdv
Szia! Készüljetek fel egy igen hosszú útra, de hidd el Parga megér ennyit!
Jól döntöttetek, hogy nem az Aeolus-t választottátok!
Szeretnék pár szót füzni az utatokhoz.Nagyon jó választás.Ne vedd riogatásnak,de ha érzékenyebbek vagytok nem árt gyógyszert vinni./deadelon/ Bár valahol olvastam,hogy kész az új út és akkor lehet,hogy másfelé megy.,illetve egyenesebben..Parga: aranyos ahogy felkusznak a házak a domb oldalra.A kikötőből mennek kis hajók a távolabbi strandokra,érdemes azt is kiprobálni ,mert nagyon szépek.A városi strand kicsi és sokszor zsufolt,de a nagy strand szuper.A kis vonattal menjetek el a hegyekbe az Ali pasa várához csodálatos a kilátás.Mi elmentünk Korfura és egyénileg Prevezába.A főut mellett van a busz stacion.Ha jármüvet béreltek akkor persze sokkal több a látnivaló.Nekünk sajnos a buszos kirándulás nem jött össsze,mert mindenkinek elege volt a hosszú út után.De ez a táj Epirus tele van látnivalóval.Dodona,Joannina,Zalongo stb.Amiről tudok kis hajók a kikötőből Paxi-Anti Paxi.Valóban végig kell olvasni a beirásokat,mert nagyon sok infot lehet szerezni,mi is sok mindent találtunk ezen az oldalon.S úgy fogtok haza jönni,hogy nem láttatok semmit,hiány érzet lesz amit csak egy ujabb utazással lehet csillapitani.És ez lesz a szerelem,ami motiválja az embert a következő útazásra.Minden jót.
És ez a deadelon ez mire jó? valami émelygés elleni? Egyszer már lenyomtam zsinórban 27 órát Lloret de Marból. A módszerem az, hogy indulás előtt nem alszom 24 órát, s akkor az út első 6-7 óráját át tudom aludni
Mondjuk nem tudom, Szerbiában és Macedóniában mennyire szép a táj, hol érdemes aludni és hol nem...
de az biztos hogy borzalmas lesz az a 22-23 óra (ennyivel kecsegtettek az irodában).
Majd látjuk, mindenesetre Isztriára kettesben autóval mentünk, de ide biztos nem mernék nekivágni a Balkánon keresztül.
Gondolom, Szegedről a délutáni órákban indultok. Mire eléritek Macedónia hegyeit, sajna már éjszaka lesz. Pedig lenyügözően gyönyörü a táj. Beográd után már kezd besötétedni. De azért érdemes leskelődni az éjszakában is. Különleges látványt nyújtanak a hegyekben kivilágitott települések. Fönn a hegyekben kanyarog a busz és ahogyan lenézel a völgye és látod azt a milliónyi apró fényt, az olyan mintha a csillagos égbolt leszállt volna a földre. Mire megvirrad már Görögországban leszel. Élvezd a tájat!
Igen, a Dedalon tabletta émelygés ellen való. Soha sem tudni, jó ha van nálad!
Ha elfogadsz néhány tanácsot! Feltétlenül vigyél magaddal kispárnát és egy jó kis polár plédet. Ez nem nehéz és nem foglal sok helyet, de éjszaka jó szolgálatot tesz. A hegyekben hüvösek az éjszakák. Minden pihenőnél szálljál le a buszról és mozogjál annyit, amennyit csak tudsz.Tornázhatsz is egy keveset. Ez általában az elkövetkező 1-2 órában segit. Az út folyamán ne egyél túl sokat, mert akkor szomjas leszel. Ha iszol, akkor WC-re kell menned és az sem egyszerü. Ez csak néhány praktika!
Szép hét végét!
Mi is a Walter Travel irodával utazunk, Pargára, a mi utazási irodánk sem volt jó véleménnyel az Aeolusról, amikor lefoglaltuk a nyaralásunkat.
A múlt héten voltunk, az irodában befizetni a hátralékot, és fölhívták a Walter Travel, hogy fog zajlani az utazás.
Az autóbusz reggeli órákban fog indulni Bp-ről, és folyamatos utazás lesz Pargára, ott már várni fog a telepített idegenvezető, aki Walter Travelnak dolgozik, az utazással kapcsolatban azt is mondták, hogy az autóbusz autópályán fog közlekedni, mivel átadták az összes szakaszt.
Mikor indultok Pargára.? Érdekesek az utazási irodák, ahol én fizettem be, ott szerződést sem kötöttek a Walterrel. Hány napra mentek és hol szálltok meg?Hán y óra utazási időt jósoltak?Üdv Juditella
Nem tudom, hogy te melyik irodánál fizettél, be de szivesen felhívnám Őket, hogy ők milyen véleménnyel vannak a Walter Travelről.
Én csak azt tudom neked mondani, hogy akikkel idáig beszéltem csak jó véleménnyel vannak az irodáról, az ismerőseim 4. éve a Walter-rel utaznak.
Sőt ők még személyesen is ismerik az iroda tulajdonosát!
Az autóbusz vezetőkről is nagyon jó véleményt mondtak, az egyik csoportkísérő, aki minden határ átlépést gyorsan elintézett, nem várakoztak órákat, a határokon, amikorra ígérték, akkora ki ért az autóbusz Sartira és ott már várta őket a helyi munkatársuk, aki nem más volt mint az iroda munkatársa.
Parga esetén is azt mondta az iroda, hogy minden ugyan úgy fog zajlani, mint Sartira. Ugyan az a személyzet fog dolgozni az autóbuszon, mint tavaly, ill. Pargán is helyi Walter- es idegenvezető fog minket fogadni.
Az utazással kapcsolatban azt mondták, hogy kb. 24-26 óra alatt le fog érni az autóbusz a nyaralóhelyre.
Mi a Vasiliki apartmanházban fogunk lakni, mert azt választottuk.
Te, akkor a Aeolus irodával utazol, mert róla nagyon rossz véleménnyel voltak az irodában meg a szállások kint vannak a fenében.
Hol fogsz lakni?
Sziasztok!
Mi az Aeolussal voltunk tavalyelőtt Pargán és ennek ellenére prímán éreztük magunkat. Velük voltunk tavaly igen kalandos, de csodálatos úton Santorinin is. Nekünk semmi bajunk nem volt a szlovákokkal, az úttal, és miután felkészültünk a helyből az itt írogató fórum-társaink jóvoltából az idegenvezető hiánya sem okozott traumát számunkra. Egyébként sem szoktunk terhére lenni az idegenvezetőknek, törekedni szoktunk, hogy ne szoruljunk rájuk.
A Walterről még csak jókat hallottam mindenkitől. Részemről az az igényem az utazási irodával szemben, hogy korrektül elvigyenek az utazási célpontra, megfelelő legyen a szállás és időben normális módon hazahozzanak. Ha ez rendben van, akkor részemről elégedett vagyok.
Üdv Josza
Szia mindenkinek akik a Walter Travellel jönnek nyaralni Pargaba!! Én leszek az idegenvezetőtök. Már 3 éve élek kint élek mivel oda mentem férjhez. Akinek kérdése van az tegye fel szivesen válaszokok!
Meritre! De jó dolga lessz aki most utazik Pargára. Lessz tapasztalt idegenvezetőjük. 2007-ben voltunk az Aeolussal az idegenvezető nagy nulla volt. Jó munkát a nyárra. Mi is a Walterral utazunk csak Sartiba.
Szia mindenkinek akik a Walter Travellel jönnek nyaralni Pargaba!! Én leszek az idegenvezetőtök. Már 3 éve élek kint élek mivel oda mentem férjhez. Akinek kérdése van az tegye fel szivesen válaszokok!
Szia!
Mi tavaly voltunk Pargan és csak írigyelni tudlak, hogy ott élhetsz! Ha tudsz valami független, jó állású helyi hölyget rohanok!
Idén Sarti az uticél egy jóbaráti társasággal!