Sziasztok! Pár dolgot szeretnék kérdezni amire eddig még nem bukkantam rá a fórum olvasása közben A Bakasban fogunk lakni és kíváncsi lennék van e kávé főző és hajszárító vagy vinnünk kell.Van e helyi piac ahol házi sajtot és joghurtot gyümölcsöt lehet venni és vannak e cukrászdák ahol finomabbnál finomabb sütik vannak mint Sartiban .Nagyon tetszik a fórum élvezettel olvasom a beszámolókat és nagyon várom az idei hazatérők friss információit is .
Aki most indul azoknak napsütéses napokat és jó utat kívánok .
Szia Cecil!
A Bakasban tavaly nem volt sem kávéfőző, sem hajszárító. Szerintem idén sem lesz ez másképp. Ha gondolod, írd be alul a keresőbe hogy Bakas, és kidob minden ezzel kapcsolatos hozzászólást ami a fórumon található.
Piac nincsen Pargán. Talán mintha korábban írták volna, hogy a központban a taxiállomás környékén lenne valami kis kipakolás időnként, de nem tudom pontosan, mert minket annyira nem érdekelt.
Én a magam részéről kifejezetten cukrászdára nem emlékszem, mert azt sem nagyon kerestem, elég volt amit a pékségekben találtam. A Bakastól 50 méterre van egy jó kis pékség, és kb. 150-200 méterre egy kis utcában egy másik, amit nem próbáltam, de azt hallottam utastársaktól, hogy az is nagyon jó, és mintha ott lettek volna sütifélék.
Köszönjük szépen!
Úristen már holnapután indulunk!
Természetesen, amint visszaérünk beszámolok mindenről és rengeteg képet fogunk csinálni, szóval album is lesz majd.
sancho.dl írta:
Sziasztok Anikóék!
Nagyon jó utat és csodás nyaralást kívánok Nektek! Aztán mesélni ám ha hazaértetek Mindent tudni akarok, mint az orosz rajzfilmben
Talált az én drága férjem egy jó kis térképes oldalt turista útvonalakkal, szerintem elég részletes képet ad.
Mi innen nyomtattunk térképet:
http://www.openstreetmap.org/
AniFeri! Nagy jó utat, szép nyaralást és kellemes időtöltést kívánok nektek! Érezzétek nagyon jól magatokat! Élvezzétek a kint töltött idő minden percét ezen a csodálatos helyen!
#2045222013-06-15 21:47:14 Válasz a #204482. hsz-ra
Főszezonban az egész városi strand be van napágyazva.
De szerencsére még ott van a kis strand (a Piso), és a hatalmas Valtos, úgyhogy talán nem kell aggódni, el lehet férni.
Bár őszintén megvallva én mindkét alkalommal aug. végén, szept. elején voltam ott.
Azért ahhoz képest, hogy még bőven előszezon van elég sokan vannak a parton. Főszezonban mi lehet? Meg kell verekedni a helyekért?
Mindennap nézem a webkamerát, és csodálkoztam, hogy nem tettek ki napernyőket. Eddig. Ma reggel már megjelentek a kék napernyők is.
Mi is augusztus végén voltunk, már a 15-i csúcs után, de akkor is kb ennyien voltak a parton mint most...sőt...
Nem kell aggódni, mindenkinek jut hely.
Mi, ahol csak megoldható, nem szoktuk napágyat/ernyőt fizetni a parton, hanem a nyaralás elején veszünk egyet kb. 7-15 eur-ért, és azt használjuk. Majd hazajövetelkor ott hagyjuk. Még így is sokkal jobban jövünk ki, mint mindennap kifizetni ezt az összeget a kitett napozóágy/ernyőert.
AniFeri! Nagy jó utat, szép nyaralást és kellemes időtöltést kívánok nektek! Érezzétek nagyon jól magatokat! Élvezzétek a kint töltött idő minden percét ezen a csodálatos helyen!
Köszönjük Gudli!
Már nagyon vártuk, hogy eljöjjön ez a nyaralás!
.Van e helyi piac ahol házi sajtot és joghurtot gyümölcsöt lehet venni és vannak e cukrászdák ahol finomabbnál finomabb sütik vannak mint Sartiban .Nagyon tetszik a fórum élvezettel olvasom a beszámolókat és nagyon várom az idei hazatérők friss információit is .
Szióka!
Nagyon jó cukrászdák vannak. Az egyik a legjobb girosossal, Georg-gal szemben, aztán van a templom mellett, meg nem messze a halbolttól. Nincsenek nagy távolságra egymástól.
3X Parga után: Sakis, ajánlja mindeki, idén kipróbáltuk. Az ár versenyképes, a barátságos kiszolgálás aranyos, de a borjúszték amit ettem gyakorlatilag elgághatatlanul rágós volt, az adag sem volt olyan nagy, mint amire felkészültem a hsz.-ek alapján. Azért csak próbáljátok ki, nem rossz, csak én többet vártam. Amit én ajánlanék: A Zorbas taverna a középső strand utáni parti sétányon (a kikötő felé indulva) a "copfos behívogatós" mellett ( aki nem érti, majd megérti, mit mondok, ha ott lesz). A fetával töltött biftekit próbáljátok ki, zseniális. Egy nagy ovális tányér tele lesz 1 adaggal.
Grill33: szinte mindenki ott gyrosozik, mi 3 éve a "Filippos"-hoz mentünk, az ár ugyanannyi, de a Grill33 gyrosa kicsit szárazabb, kevésbé szaftos. Alapból tányéron,. villával adják. A centrumtól a kicsi Krio strand ( vagy a Bakas) felé indulva abban az Y elágban, ahol a Balthazár kajálda van BALRA menjetek, kb 200 m múlva nagancssárga alapszínű vendéglátó ipari egység.
Jó nyaralást mindenkinek!! A Bakas utáni olajligetes hegy tetején a St. Helen templomba tessék felmászni (Bakastól kb. 3/4 órás túra), ki lesz táblázva. A kilátás a városra pazar. Fényképészeknek: délelótt menjetek, mert du. szembenapos!!
Theia! Remélem meggyógyultál! A folyótorkolatos képeket feldobhatnád valahová! Én majd felteszem a Glikis, szurdokos Acheronos képeket, csak jelenleg behalt a Picasám, még nem jöttem rá a bajára...
3X Parga után: Sakis, ajánlja mindeki, idén kipróbáltuk. Az ár versenyképes, a barátságos kiszolgálás aranyos, de a borjúszték amit ettem gyakorlatilag elgághatatlanul rágós volt, az adag sem volt olyan nagy, mint amire felkészültem a hsz.-ek alapján. Azért csak próbáljátok ki, nem rossz, csak én többet vártam. Amit én ajánlanék: A Zorbas taverna a középső strand utáni parti sétányon (a kikötő felé indulva) a "copfos behívogatós" mellett ( aki nem érti, majd megérti, mit mondok, ha ott lesz). A fetával töltött biftekit próbáljátok ki, zseniális. Egy nagy ovális tányér tele lesz 1 adaggal.
Grill33: szinte mindenki ott gyrosozik, mi 3 éve a "Filippos"-hoz mentünk, az ár ugyanannyi, de a Grill33 gyrosa kicsit szárazabb, kevésbé szaftos. Alapból tányéron,. villával adják. A centrumtól a kicsi Krio strand ( vagy a Bakas) felé indulva abban az Y elágban, ahol a Balthazár kajálda van BALRA menjetek, kb 200 m múlva nagancssárga alapszínű vendéglátó ipari egység.
Jó nyaralást mindenkinek!! A Bakas utáni olajligetes hegy tetején a St. Helen templomba tessék felmászni (Bakastól kb. 3/4 órás túra), ki lesz táblázva. A kilátás a városra pazar. Fényképészeknek: délelótt menjetek, mert du. szembenapos!!
Theia! Remélem meggyógyultál! A folyótorkolatos képeket feldobhatnád valahová! Én majd felteszem a Glikis, szurdokos Acheronos képeket, csak jelenleg behalt a Picasám, még nem jöttem rá a bajára...
#2045752013-06-16 20:07:52 Válasz a #204456. hsz-ra
Köszönöm! a gyors válaszokat igen már többször végig böngésztem a fórumot és még fogom is mert szeretek felkészülten útnak indulni,csak ezekre a dolgokra nem akadtam rá.