Ma érkeztünk haza a 12 napos utunkról. Semmi különös nem volt, igaz Macedóniában és Nis, Belgrád között szakadt az eső, de azért lehetett haladni, mivel a forgalom nem különösebben zsúfolt. Visszaolvastam a hozzászólásokat, ezért próbálok információt adni. Tavaly én voltam novemberben, decemberben és januárban is. November végén a feleségem külön kérésére téli gumival mentem, bár ne tettem volna, mivel 15 fok volt. Decemberben Szerbiában 5-6 fok volt, de Görögországban 15 fok felett volt a hőmérséklet. Visszafelé Leskovácnál esett a havas eső, de az utakon kint volt a sószóró és a hóeke. Januárban Szalonikinél az autó hőmérője 22 fokot mutatott, természetesen a tengerparton csak 16 fok volt.
Nekem Szlovákia jut eszembe, mivel ott is a hóeséskor takarítják az utakat, nem utána mint nálunk.
Nem kell félni, de azért decemberben és januárban Szerbiában nem árt a téli gumi.
Nem tudom, mi ez az egészségügyi csomag história, mivel ilyen minden autóban van és saját érdekünk, hogy rendben legyen. Tőlem az elmúlt 31 éveben egyszer sem kérték. A telefonomban benne van a szerb nagykövetség telefonszáma, ha gond van hívom őket és megbeszélik a rendőrrel a gondokat. Eddig bevált.
#1758772011-09-20 23:47:10 Válasz a #175872. hsz-ra
Minden bizonnyal felfújt vmiről van szó, csak még most elejét kell venni a később visszaolvasni s a keresőt használni nem tudó fórumozók rohamának, hogy már megint ezt meg azt hallották, stb, stb.
Most beszéltem a szerb követséggel, szerintük ez a hazai autósokra vonatkozik. Természetesen a magyar előírásoknak megfelelő egészségügyi felszerelésekkel rendelkeznünk kell.
Sziasztok,
Új vagyok a fórumon, de olvasgattam már.
Segítséget szeretnék kérni, mivel vasárnap indulunk Lefkadára.
Bár olvastam ezt is, azt is a személyi igazolvánnyal való átkelésről a macedón határon, valószínűleg jobb lenne, ha a közlöny nálam lenne, viszont a link, ami ide régebben fel lett töltve, nem működik. Úgyhogy szeretnék valakit megkérni, hogy küldje át nekem e-mailen a dokumentumot.
Valamint friss tapasztalotakat kérnék arról, miket ellenőrizhetnek/kérhetnek a rendőrök igazoltatáskor. Olvastam olyat is, hogy akár tűzoltókészüléket is kérhetnek...
Előre is köszönöm Mindenkinek, aki tud segíteni.
Üdv.
#1760202011-09-25 17:17:38 Válasz a #176007. hsz-ra
Én is megnéztem, teljesen magával ragadott az éjszakai odaút feelingje!
Köszi hogy megosztottad
(nekem is van pár utazós felvételem, majd ha sok időm lesz, én is feldolgozom...)
Vasárnap délelőtt értünk haza Thassosról. ez volt az első autós utunk Görögországba, de semmivel nem volt problémánk.
Mi este indultunk és egész éjszaka felváltva vezettünk (kislányunk miatt, mert ilyenkor legalább aludt). Határoknál egyedül kifele kellett Röszkénél várni egy órát, egyébként másutt nem, az úton kevesen voltak, nem volt dugó sehol....az éjszakai utazás előnyei:) Benzinkutakkal egyik országban sem volt gond, sem a mellékhelyiséggel. Sehol nem láttunk rendőrt, és egyedül a macedón határon kérték a zöld kártyát.
Az útépítések miatt is gyorsan lehetett haladni, tehát, aki teheti, az éjszaka utazzon:)
#1760672011-09-27 11:58:45 Válasz a #176064. hsz-ra
Szia!
Nagyon érdekelne Thassos, tudnál írni róla bővebben ,( akár magánban is) ?
Szállás, Árak, Közlekedés a szigeten, partok, időjárás, tenger,stb
előre is köszi
koronas
sziasztok! most találtam rá a fórumra, és meg is ragadom az alkalmat, hogy tanácsot kérjek. november végén megyünk esküvőre thesszalonikibe, és úgy gondoltam, hogy kocsival, illetve lakóautóval kelnénk útra. mi a véleményetek, jól járhatóak az utak akkor odafelé? kettesben megyünk - ha váltva vezetünk, mennyi idő alatt lehet kiérni? és vannak ilyenkor is kempingek, ahol tudunk táborozni? még sosem voltunk görögországban, és tennénk egy rövid kört. ja, és ha valaki még tuti lakóautó-bérlést is ajánlana.. ) előre is kösz!